Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, nie napisał:

inni drukują jeszcze więcej więc z tym rozcieńczaniem to słaby argument,

to jest właśnie kluczowy argument bo ten ma silny konkurencyjnie produkt kogo zmusza do perfekcjonizmu trudny pieniądz.
to właśnie na trudnym pieniądzu udało się wykopać z pokomunistycznej nędzy i tandeciarstwa a teraz się promuje filozofię Gierka.
no na szczęście są pewne różnice ale nigdy nie przyjmę argumentu że inni kradną z rozbojem, to my też możemy bo my tylko wymuszeniami i oszustwem

gorsze nie rozgrzesza złego

nie mam czasu więcej bo deszcz zapowiadaJą a ja muszę NPK pod m, in i buraki
ćwikłowe ;)

Giertych ostatni worek wyniósł i trzeba nowe .. :D

Edytowane przez dysydent
  • Like 2
Opublikowano

Polski pracownik trzy razy tańszy niż średnia w strefie euro. I przepaść rośnie .

11 euro na godzinę. Tyle płaci pracodawca w większych firmach pracownikom w Polsce .

To prawie jedna trzecia średniej płacy w strefie euro. Co gorsza, przepaść do Zachodu zamiast być zasypywana, to tylko rośnie .

W ostatnich ośmiu latach wynagrodzenie wzrosło o 3,1 euro za godzinę. Mamy powody do zadowolenia?

Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

witejus - jak Ci dowalą katastralny odechce Ci się "solidności"😁 Co Ty wiesz o domach z drewna?

tobie nie dowalą? ,,Co Ty wiesz o domach z drewna?" dużo

Opublikowano
23 minuty temu, galan99 napisał:

Polski pracownik trzy razy tańszy niż średnia w strefie euro. I przepaść rośnie .

11 euro na godzinę. Tyle płaci pracodawca w większych firmach pracownikom w Polsce .

To prawie jedna trzecia średniej płacy w strefie euro. Co gorsza, przepaść do Zachodu zamiast być zasypywana, to tylko rośnie .

W ostatnich ośmiu latach wynagrodzenie wzrosło o 3,1 euro za godzinę. Mamy powody do zadowolenia?

To trza było wejść do strefy Euro i teraz nie płakać.😂

• Haha 1
Opublikowano
4 godziny temu, PRZMAS19821982 napisał:

Denwer wzięło cie na sok z buraka... To pij smacznego

Ciągnie swój do swego😆

12 minut temu, mirro napisał:

@Denwer  przyszły już wytyczne  z Petersburga na tegoroczną Wielkanoc? Czy to co wklejasz to taka wewnętrzna potrzeba?😂

To typowe dla PISowskiego draństwa. Nawet przy Wielkim Czwartku trzeba szczuć, pluć i judzić a potem będzie śpiewał na cały kościół z pierwszej ławki. Po co bronić instytucji której praw sie nie przestrzega?

Opublikowano
28 minut temu, Ulman napisał:

To typowe dla PISowskiego draństwa. Nawet przy Wielkim Czwartku trzeba szczuć, pluć i judzić a potem będzie śpiewał na cały kościół z pierwszej ławki. Po co bronić instytucji której praw sie nie przestrzega?

znalazł się cichy i pokornego serca

• Thanks 2
Opublikowano
8 godzin temu, dysydent napisał:

nigdy nie przyjmę argumentu że inni kradną z rozbojem, to my też możemy bo my tylko wymuszeniami i oszustwem

gorsze nie rozgrzesza złego

kto, komu i co kradnie?

wg twojej teorii złoty osłabił się poprzez dodruk pieniądza przez nbp (też, ale miało to marginalny wpływ)

ja tylko napisałem, że jeżeli inne państwa drukowały więcej to ich waluty powinny osłabić się względem złotego :) ,a jest odwrotnie

pisałeś coś o franku szwajcarskim - 

Cytat

PiS przegapił niepowtarzalną szansę aby machlojkami monetarnymi zbudować jedną z najsilniejszych walut na planecie a niewiele brakowało aby stała się bardziej wiarygodna od franka szwajc. 

(jakimi machlojkami mieli budować silną walutę ??)

nie wiem czy powinienem to pisać bo może to być dla ciebie szokiem: największym drukarzem pieniędzy, od kilku lat, względem własnego pkb jest : Swiss National Bank, jego bilans to ponad 150% pkb szwajcarii

np. bilans Federal Reserve System to około 50% pkb usa, a bilans nbp to około 25% pkb polski

• Thanks 1
Opublikowano
witejus napisał:

tobie nie dowalą? ,,Co Ty wiesz o domach z drewna?" dużo

Dowalą, tylko podstawą tego podatku jest wartość nieruchomości. Natomiast "dużo" to może być i głupot. Zaczynając od tego, że niema jednej metody budowy. Dla przykładu - wartość nieruchomości jest determinowana lokalizacją czyli bada się porównawczo transkacje w okolicy. W stanach taki sam dom z mchu i liści palmowych może mieć po dziesięciokroć inną wartość. Wracając bliżej naszego podwórka. Budowa domu z drewna w konstrukcji szkieletowej powinna być droższa niż w technologii tradycyjnej. Przy budownictwie parterowym rozmaicie. Solidnie wyjdzie podobnie. Oczywiście można też sobie zamówić szkielet na fachwerkach. Problemem jest robienie inwestora w wała na polach gdzie te Twoje "dużo" należy rozwinąć. Podsumowując - Twoje dużo znaczy póki co g.. nic. Dom na szkielecie ma wiele zalet i też wady, których nikt nie uświadamia.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v