Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Nie ukarali ich za nieprzestrzeganie przepisów sanitarnych, znaczy niewinni. 

hmm , z jednej strony sąd odstąpił od wymierzenia kary za brak maseczki a zdugiej do tego samego sądu bez maseczki nie wejdziesz , to co sąd łamie prawo ?

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
14 minut temu, Tomasz0611 napisał:

W poniższym fragmencie tekstu widać, że chodzący do Kościoła jest pełen wiary i żyje naukami Jezusa Chrystusa ;) 

- Sakrament eucharystii ledwie się skończył, podszedł do mnie potężnej postury człowiek w średnim wieku, w ustach wciąż jeszcze miał komunikant. I powiedział, że jak jeszcze raz wezwę policję, to mi na rynku łeb up…doli. Wokół byli ludzie, ale nie jestem pewien, czy ktoś to słyszał. Na pewno widział zamieszanie ksiądz proboszcz, który wtedy na to wszystko wyskoczył z konfesjonału. Po wszystkim poszedłem do niego do zakrystii, chciałem dowiedzieć się, kim jest człowiek, który mi groził. Usłyszałem, że sam sobie jestem winny - powiedział w nieoficjalnej rozmowie z dziennikarzami.

Według neutralnej teorii,  religia potrzebna jest biednym/ubogim w duchu/ jak wspomnianemu agresorowi, aby tłumaczyć im pewne normatywy w kółko Macieju na okrągło i trzymać krótko za mordę. Niestety nawet najprostszy język duchownego jest za trudny dla większości. Stąd ich wieczna niewolnicza pielgrzymka.

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, henio2 napisał:

Komunię przyjmujesz na rękę ale widać dawno w kościele nie byłeś to nie masz pojęcia o tym ksiądz komuni nie smakuje jak kucharz w restauracji    https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,26833456,podkarpacie-wierni-zemscili-sie-na-mieszkancu-ktory-doniosl.html

a czy wiesz że ów symbol ciała krwi przecież i czlowieka jak sam o sobie Chrystus mówił to projekcja też instynktów kanibalizmu z ludzkiej natury?
to nie świętokradztwo, to psychologia.
Cywilizacja poszła na tyle do przodu że tylko symbolicznie można (zostanie zaakceptowane) ale bodaj tak wiele religii buduje na owych symbolach podświadome ich popieranie przez sam instynkt poczytywany za mitycyzm.
Pora obalić i ten mit że jakoby jest to hołdowanie świętości
jest to hołdowanie najprymitywniejszym instynktom jeszcze zwierzęcej w człowieku natury i ma nic perfidniejszego jak najbardziej naukowe podstawy na których jest zbudowana władza szamana nad podświadomością ("oszukiwanie pieska"  - patrz poprzednie posty)

Jeszcze Nauka nie ma odwagi tego negować bo wie że nad większością populacji nie da się inaczej zapanować jak po przez instynkta a nie rozum.

Oczywiście jest w tym i symbolika życia na tej planecie gdzie wzajem jedni drugimi się sobą żywimy bo te np świnie (pomińmy już pieska bo my nie Chińczyki) to nasi genetyczni krewni i to relatywnie bliscy.
Czy już pora i takie kwestie podnosić?
Bo że nie są przeciw Bogu to przecież taki dał nam świat i takie reguły. To nasza fizjologia a eucharystia w chrześcijaństwie jest tylko jej symbolem i że akurat wirusy też mogą ten rytuał wykorzystać do "żywienia się nami" ?
No my mamy rozum one nie i po coś jest nam dana ta różnica? czy po to aby negować rzeczywisty stan rzeczy? czy go stale coraz lepiej poznawać? bo akurat i w tym przypadku poznanie wcale nie neguje słuszności symboliki eucharystii a przeciwnie - bardziej potwierdza tylko daje dystans że to jednak symbolika a nie warunek konieczny.

13 minut temu, henio2 napisał:

Widać artykuół tendencyjny mógł  na protesty kobiet iść i zwruócić im uwagę że nie przestrzegają obostrzeń to by go w chodnik wydeptały 😋😜

czy jesteś sam sprawiedliwy zabraniając kobietom na tych 'zadymach" zgromadzeń a "uświęcając" zbiegowiska religijne?

jeśli już o tendencyjności mowa

ja zalecam rozganiać a przynajmniej "higienizować" jedne i drugie w/g tych samych zasad.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
4 minuty temu, 6465 napisał:

Moja kasa więc wspieram kogo chce,  Polskiego przedsiębiorce bo jemu przelew robię. 

a  on  duńskiemu farmerowi   a  potem  płacz   że  tyle  świń  z Duńskich  w  Polsce   WSTYD  WSTYD  WSTYD   zamiast  Polskiego  rolnika  wspierać  to  ty  Duńskiego 

Opublikowano
9 minut temu, Ywa napisał:

Według neutralnej teorii,  religia potrzebna jest biednym/ubogim w duchu/ jak wspomnianemu agresorowi, aby tłumaczyć im pewne normatywy w kółko Macieju na okrągło i trzymać krótko za mordę. Niestety nawet najprostszy język duchownego jest za trudny dla większości. Stąd ich wieczna niewolnicza pielgrzymka.

Krótko za mordę to pseudo ekolodzy będą nas trzymać bo komuś się w głowie przewraca i stawia zwierzęta na równi z człowiekiem kto nie chce jeść mięsa niech nie je ale niech swojej ideologi nie narzuca innym chce być gejem niech będzie ale niech nie musi o dyskryminacji płci jeśli ktoś mówi o nim pedał 😎

Opublikowano

Kupowałem od dwóch polskich farmerów,  i wiesz co ci powiem.  Jak był problem z towarem to za mało nie będą partii rozdzielać,  nie mają czym przywieźć. A jak nie mieli co z towarem zrobić to sami dzwonili żebym wziął ile mogę bo nie mają gdzie odsadzeń zrobić. 

Tu kiedy chce i ile potrzebuje towar zawsze jest. 

11 minut temu, Denwer napisał:

a  on  duńskiemu farmerowi   a  potem  płacz   że  tyle  świń  z Duńskich  w  Polsce   WSTYD  WSTYD  WSTYD   zamiast  Polskiego  rolnika  wspierać  to  ty  Duńskiego 

Opublikowano
10 minut temu, Denwer napisał:

Skąd te wzorce do kontrolowania nieswoich interesów i liczenia cudzych pieniędzy? 

• Like 1
Opublikowano

@Kallina86  Nie raz już się przyjechałem na rodakach z Polski, trzeba patrzeć by się w swojej kieszeni finanse zgadzały.  O mnie nikt się nie martwi więc i ja jestem obojętny. 

A jak denwerowi płacą za trolowanie to musi ich chwalić. 

• Like 2
Opublikowano
48 minut temu, henio2 napisał:

Komunię przyjmujesz na rękę ale widać dawno w kościele nie byłeś to nie masz pojęcia o tym ksiądz komuni nie smakuje jak kucharz w restauracji  

A jaka jest różnica w przypadku kupna tegoż jedzenia na wynos, co jest wg. przepisów dozwolone.

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, henio2 napisał:

Krótko za mordę to pseudo ekolodzy będą nas trzymać bo komuś się w głowie przewraca i stawia zwierzęta na równi z człowiekiem kto nie chce jeść mięsa niech nie je ale niech swojej ideologi nie narzuca innym chce być gejem niech będzie ale niech nie musi o dyskryminacji płci jeśli ktoś mówi o nim pedał 😎

tu zgoda i jest to właśnie nadinterpretacja świętości eucharystii
pseudoekolodzy rzeczywiście zrównali człowieka ze zwierzętami człowieka zdrowego z człowiekiem chorym i oskarżani są o relatywizm  co właśnie od relatywizmu odeszli.
Z punktu widzenia człowieka to człowiek powinien być najważniejszy i gdy podświadomość zawodzi to Lityński utonął a pies sam wylazł i żyje

podle nadużyłem przykładu - wiem ale skróciło to posta znacząco

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

W tym poście henio zatoczył koło i wylądował - ano rzecz w tym aby nie narzucać. Tylko, że on nie zauważa jako to tzw. "Wielka Polska Tradycja Chrześcijańska" wpierd... ten narzuca się w każdy już prawie aspekt ludzkiego życia brnąc w szambo polityki. Ludzie to skomunikowane indywidua - nie można ich pętać. Trzeba przekonywać.

Opublikowano
42 minuty temu, Denwer napisał:

Duńskich  rolników  już  wsparłeś  czy  nie  ??

154614956_149535243660842_64261471800632

I bardzo dobrze - trzeba od głupków brać ile się da. 

Twierdzisz że upadają interesy??? Przecież PISałeś że PIS im tak pomaga że jak ktoś upada to znaczy że nieudacznik

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, DTaras napisał:

W tym poście henio zatoczył koło i wylądował - ano rzecz w tym aby nie narzucać. Tylko, że on nie zauważa jako to tzw. "Wielka Polska Tradycja Chrześcijańska" wpierd... ten narzuca się w każdy już prawie aspekt ludzkiego życia brnąc w szambo polityki. Ludzie to skomunikowane indywidua - nie można ich pętać. Trzeba przekonywać.

są tacy z którymi bez pętania się nie da a przekonywanie co najwyżej po to aby jak najmniej tych do pętania było :P

bo jeszcze - cholera wie komu pierwszemu uda się takich ... opętać ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Ywa napisał:

Niestety nawet najprostszy język duchownego jest za trudny dla większości. Stąd ich wieczna niewolnicza pielgrzymka.

Iiiii dlatego też większość pielgrzymuje tam cały czas z nadzieją, że w końcu za którymś razem, uda się zrozumieć o co im chodzi.:lol:

1 godzinę temu, dysydent napisał:

a czy wiesz że ów symbol ciała krwi przecież i czlowieka jak sam o sobie Chrystus mówił to projekcja też instynktów kanibalizmu z ludzkiej natury?

Raczej potrzeba płynnego i niezbyt bolesnego przejścia od Starego Testamentu do Nowego testamentu. W tym stary składanie ofiar bło na porządku dziennym, gdzie jednak Bóg mógł sie kojarzyć z istotą rządną krwi. Ten nowy zaś to apoteoza Boga poświęcającego sie dla człowieka. 

36 minut temu, Ulman napisał:

I bardzo dobrze - trzeba od głupków brać ile się da. 

Jak pojeby ustali tak naliczanie że wyszły bajońskie sumy. to raczej wina ustalających.:lol:

33 minuty temu, dysydent napisał:

bo jeszcze - cholera wie komu pierwszemu uda się takich ... opętać ;)

My, na razie to mamy opętany Rząd RP. I na te chwile wystarczy.:lol:

51 minut temu, dysydent napisał:

Z punktu widzenia człowieka to człowiek powinien być najważniejszy i gdy podświadomość zawodzi to Lityński utonął a pies sam wylazł i żyje

podle nadużyłem przykładu - wiem ale skróciło to posta znacząco

Niczego nie nadużyłeś. Tak jest. Przykład choćby psów puszczanych przodem celem wykrycia ładunków wybuchowych. 

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Kallina86 napisał:

Skąd te wzorce do kontrolowania nieswoich interesów i liczenia cudzych pieniędzy? 

Od  Agrounii  😎😎:P  :P  

153278735_148041447143555_13809951826230

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

A nie od Jarka

Nie dość  że  przykładasz rękę  do  niszczenia  Polskiego rolnictwa    to jeszcze  ślepy jesteś  ??

Opublikowano
5 minut temu, Denwer napisał:

Nie dość  że  przykładasz rękę  do  niszczenia  Polskiego rolnictwa    to jeszcze  ślepy jesteś  ??

Ślepy to jesteś ty. I widzisz tylko to co ci jarek pokaże,  razem z kurwizią. 

Opublikowano (edytowane)

153278734_147755047172195_74314565721669

Przed chwilą, 6465 napisał:

Ślepy to jesteś ty. I widzisz tylko to co ci jarek pokaże,

Tak se tłumacz  tak se  mów.   

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
6 minut temu, Denwer napisał:

@racyl patrz, to my wg kolegi też niszczymy polskie rolnictwo, bo odmiany truskawek to mamy głównie niemieckie, włoskie i holenderskie xD 

Opublikowano

podpasek nie znam ceny, ale tansza musztarda to juz byla, a majonez to w ciagu paru miesiecy podrozal ok 30 %-

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/tajemnica-relacji-kaczynskiego-z-obajtkiem-to-zaskarbilo-mu-sympatie-prezesa/81bcg4l,79cfc278

dziwne ze nasz marecek jeszcze jakims przynajmniej prezesem czy innym ministrem nie zostal-moze i nam by jakies stanowisko skaplo?? przeca my najlepsi jego koledzy....

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, racyl napisał:

🤣😂

86ba39f5348dd734888c76999eb13ef0.jpg

No ja rozumiem że problemy zywieniowe mógł mu Bóg rozwiązać jak Żydom na pustyni, przy pomocy manny i przepiórek. Ale jak mu zesłał cysternę z benzyną?:lol:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v