Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

to jest zwyczajna utopia to co powtarzasz o tych niskich podatkach, coś co się nie wydarzy za rok, dziesięć czy dwadzieścia

A te pajace z konfederacji paplą te rzeczy bo chcą się czymś wyróżniać a jak tylko poczuliby smak władzy to nic by się nie zmieniło, no może nowe podatki nie powstałyby.

Opublikowano

kilka dni temu zwrócił moją uwagę przypadek utonięcia młodego człowieka który ratował psa a że sytuacja ogranicza komentarz ...
dziś czytam - Lityński w podobnych okolicznościach... tak, "ten" Lityński i też ratując psa
A tam co...? się dzieje

Opublikowano (edytowane)

Jak patrząc pod tym względem to jarek kaczyński powinien być jednej partii z sylwią spurek

Edytowane przez racyl
Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

@PRIMO jak pisiaki nie wiedzą co pisac to każą sobie zaleźć albo się domyślać. 

Sraki nie pisiaki , nawet nie wiesz o co chodzi , @PRIMO nie słuchaj go bo to sztywny człowiek na żartach się  nie zna 😉

Opublikowano
47 minut temu, racyl napisał:

to takie rzeczy to tylko w jakimś buszu albo bezludnej wyspie

Bułgarii 

a kto powiedział ze chiny są biedne 

59 minut temu, Ulman napisał:

Romanek , namów kolegów lewaków i obejrzyjcie sobie w Focus TV film o strasznie biednych Chinach. Właśnie teraz leci. 

Opublikowano

Jak to dobrze, że tylko obecna opozycja robi błędy.. 

Jeśli u opozycji błędy świadczą o tym, że są "głąbami", to o czym świadczą błędy wśród polityków z obozu władzy?

AR-181019608.jpg?imageversion=Artykul&la

z21978005Q,Post-na-Twitterze-wicemarszal

otrto2_1.jpeg

comment_OCDK4NtzpUohMwiGcaGREVO0xHXPk0L9

c6bf9ef6-e05b-4815-bdd6-31021387cfbc_f14

e6333a5c-21e9-4550-935d-a7f12b98f63c_f14

Opublikowano

Zakładam że po wspaniałych pomysłach Pana Czarnka, problem ortografii zostanie definitywnie rozwiązany. Dodatkowe zajęcia przeprowadzi się tuż przed maturą z religii.:lol:

Opublikowano
8 godzin temu, dysydent napisał:

kilka dni temu zwrócił moją uwagę przypadek utonięcia młodego człowieka który ratował psa a że sytuacja ogranicza komentarz ...
dziś czytam - Lityński w podobnych okolicznościach... tak, "ten" Lityński i też ratując psa
A tam co...? się dzieje

Jak trzeba mieć beret zryty by poświęci c życie dla ratowania psa i popierać zabijanie nienarodzonych dzieci 😎

https://www.o2.pl/informacje/abp-jedraszewski-grzmi-wielkie-globalne-starcie-6610603385523072a

• Like 1
Opublikowano
49 minut temu, mirro napisał:

Zakładam że po wspaniałych pomysłach Pana Czarnka, problem ortografii zostanie definitywnie rozwiązany. Dodatkowe zajęcia przeprowadzi się tuż przed maturą z religii.:lol:

55478cb109cf9_o.jpg

Opublikowano
25 minut temu, henio2 napisał:

Jak trzeba mieć beret zryty by poświęci c życie dla ratowania psa i popierać zabijanie nienarodzonych dzieci 😎

https://www.o2.pl/informacje/abp-jedraszewski-grzmi-wielkie-globalne-starcie-6610603385523072a

A jaki trzeba mieć beret, żeby poświęcać życie dla świń?

Reszta to hipokryzja do potęgi entej; te patetyczne słowa w linku są powierzchowne skoro duchowni wstydzą się swoich dzieci a zdarza się, że zadają śmierć psychologiczną nie swoim.

Opublikowano
7 minut temu, Ywa napisał:

A jaki trzeba mieć beret, żeby poświęcać życie dla świń?

Reszta to hipokryzja do potęgi entej; te patetyczne słowa w linku są powierzchowne skoro duchowni wstydzą się swoich dzieci a zdarza się, że zadają śmierć psychologiczną nie swoim.

Hipokryzją jest to co kobiety robiły na protestach chcą zabijać własne dzieci a chronić zwierzęta 

https://mobile.twitter.com/sylwiaspurek/status/1266409141029015558

https://www.dorzeczy.pl/kraj/125925/aborcja-jest-okej-zenujaca-akcja-spurek.html

Opublikowano

Henio używasz tak prostackich słów, tylko indoktrynacja, zero odpowiedzialności. A problem jest wielopłaszczyznowy. Ty masz klapki na oczach ewidentnie-nie dopuszczasz innych płaszczyzn problemu, bo nie jesteś w stanie tego pojąć. Powinieneś znać swoje ograniczenia i w pewnych kwestiach mieć takt i nie wypowiadać się, bo wstyd.

Opublikowano (edytowane)

32 minuty temu, Ywa napisał:

Henio używasz tak prostackich słów, tylko indoktrynacja, zero odpowiedzialności. A problem jest wielopłaszczyznowy. Ty masz klapki na oczach ewidentnie-nie dopuszczasz innych płaszczyzn problemu, bo nie jesteś w stanie tego pojąć. Powinieneś znać swoje ograniczenia i w pewnych kwestiach mieć takt i nie wypowiadać się, bo wstyd.

spacer.png

images-4.jpeg

Edytowane przez PRZMAS19821982
Opublikowano
59 minut temu, henio2 napisał:

Hipokryzją jest to co kobiety robiły na protestach chcą zabijać własne dzieci a chronić zwierzęta 

Między słowem chcą a zabijają jest jeszcze w ciul miejsca na "mają prawo". I to jest to pole manewru na podjęcie decyzji i rozważeniu w swoim sumieniu ( organ którego ja nie posiadam) co zrobić.

• Haha 1
Opublikowano
36 minut temu, henio2 napisał:

Ty sama masz ograniczenia powinienas je skonsultować z dobrym lekarzem 😎

Możliwe, bo trudno zrozumieć, że mimo wszystko Cię lubię-> tak mnie bawisz.

Opublikowano
42 minuty temu, Ywa napisał:

Henio nie powinien komentować co niektórych tematów to fakt ale sama przyznasz że hasło Aborcja jest OK można zrozumieć dwuznacznie. Czyli autor hasła nie widzi nic złego w aborcji. Weźmy taki link.

https://www.onet.pl/informacje/onetlublin/mariusz-grad-rzucil-legitymacja-partyjna-po-powodem-stanowisko-w-sprawie-aborcji/fs10rhh,79cfc278

Były parlamentarzysta podaje, że powodem rezygnacji jest stanowisko zarządu krajowego PO odnośnie liberalizacji prawa do aborcji. W czwartek liderzy partii ogłosili, że aborcja powinna być dostępna do 12. tygodnia ciąży w szczególnie trudnych warunkach osobistych kobiety po konsultacjach z lekarzem i psychologiem.

I znów pod hasło szczególnie trudne warunki można podciągnąć cokolwiek. Dla jasności mówię o dziecku które może się urodzić zdrowe bo mi znowu może ktoś zarzuci nie wiadomo co. Dlaczego kobieta która zaszła w ciążę chce usunąć to dziecko a nie urodzić i zostawić w szpitalu, zrzekając się do niego praw ? Boi się rozstępów ?

6 minut temu, mirro napisał:

Między słowem chcą a zabijają jest jeszcze w ciul miejsca na "mają prawo". I to jest to pole manewru na podjęcie decyzji i rozważeniu w swoim sumieniu ( organ którego ja nie posiadam) co zrobić.

Z czystej ciekawości. Własne dzieci byś okradł czy COŚ by Ci nie pozwalało na to ?

Opublikowano
7 minut temu, dsbh napisał:

Z czystej ciekawości. Własne dzieci byś okradł czy COŚ by Ci nie pozwalało na to ?

Instynkt rodzicielski i odpowiedzialność za potomstwo. Tu nie ma miejsca na sumienie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v