Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, henio2 napisał:

Ulman włącz sobie TWP info.  Msza w intencji ofiar katastrofy smoleńskiej 😎

Heniek ile płaca i  jaka normę trzeba wyklikać, bo jestem zainteresowany. Widać że robota fajna, łba nie trzeba wysilać, a i treści zbytnio nie sprawdzają.

Opublikowano
17 minut temu, henio2 napisał:

Ulman włącz sobie TWP info.  Msza w intencji ofiar katastrofy smoleńskiej 😎

Po co oglądać obchody klęski na własne życzenie?

Opublikowano

tak wlasnie wyglada rozdzial kosciola od panstwa....... tylko kazanie pokazali ,cala msza - na prywatnym kanale tv republika za nasze pieniadze.

5 godzin temu, jarecki napisał:

sorka  to holedrzy mieli wielki dochody z polskiego zbożą 

5 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

@jarecki jak każdy pośrednik ;) My się cieszyliśmy z tego co nam Holender zapłacił, a on jeszcze na nas zarobił ;) 

to ogromna przesada- polskie zboze sluzylo tylko do spekulacji na gieldzie w anglii, trudno ustalic jakie to byly ilosci ale najwyzej 3-5 % handlu. 

Opublikowano
25 minut temu, agromatik napisał:

Bezbarwnie stwierdzam że to był komentarz do zdjęcia, a nie do moich znajomości.

Biorąc pod uwagę co piszesz, stwierdzam, że nie jesteś zdolny do stwierdzeń, bezbarwnych

Opublikowano
44 minuty temu, bezbarwny napisał:

Tzn znasz kolegę @PRIMO osobiście? 

Tam po lewej to wiadomo że niby 🦆 a 🐖 a ty po prawej to któren to blondyn i pytanie czy już wykastrowany?

Opublikowano

@PRIMO, Ty mi zawsze na „ciepłego” wyglądałeś. Nie licz jednak na to, że w rozporek dam Ci zaglądać. Poza tym, i w Twoją stronę słowa uznania skieruję, mianowicie, zachwycony jestem Twoimi postępami jeßli o pismo obrazkowe chodzi. Rozwijasz się, brawo. 

Opublikowano
2 minuty temu, bezbarwny napisał:

@PRIMO, Ty mi zawsze na „ciepłego” wyglądałeś. Nie licz jednak na to, że w rozporek dam Ci zaglądać. Poza tym, i w Twoją stronę słowa uznania skieruję, mianowicie, zachwycony jestem Twoimi postępami jeßli o pismo obrazkowe chodzi. Rozwijasz się, brawo. 

A dziękuję dziękuję za bezbarwne uznanie a pismo obrazkowe podłapałem od waszego kolegi Denwera. 

Cholera chyba to jest zaraźliwe. 

Opublikowano (edytowane)

39 minut temu, bezbarwny napisał:

Biorąc pod uwagę co piszesz, stwierdzam, że nie jesteś zdolny do stwierdzeń, bezbarwnych

Skłamałem😄 uwielbiam posługiwać się sarkazmem

Edytowane przez agromatik
Opublikowano
17 minut temu, PRIMO napisał:

A dziękuję dziękuję za bezbarwne uznanie a pismo obrazkowe podłapałem od waszego kolegi Denwera. 

Cholera chyba to jest zaraźliwe. 

Zaraźliwe 🤔 eee nie masz się czego obawiać ,złego licho nie bierze 🤭

Opublikowano (edytowane)

Podatek od reklam a w nim niespodzianka dla wcześniej opodatkowanych napojów z dodatkiem  cukru i słodzików🤣

"W ustawie zaproponowano zamknięty katalog produktów, których reklama objęta będzie podwyższoną stawką składki. W katalogu tym uwzględniono: produkty lecznicze, suplementy diety, wyroby medyczne i napoje z dodatkiem substancji o właściwościach słodzących "

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

No coś w tym stylu jest  w komentarzach w Farmerze

3 minuty temu, Ulman napisał:

Ciemne masy całe w euforii bo  opodatkują  bogate media a biednych ludzi  to nie dotknie. 

Opublikowano

Oglądałem wiadomości. 

Pinokio stwierdził, że nie może być tak, że biedni są jeszcze biedniejsi przez to, że bogaci się bogacą.

Generalnie przez pierwszą połowę programu taka propaganda sukcesu, że jest tak dobrze, że w zasadzie nie wiem po co kolejny podatek..

Opublikowano

To co mówi Morawetzky to czysta komuna. Takie same rzeczy wygadywał Lenin, Marks, Engels 

Brzmi znajomo?:o

"Twórcy komunizmu w wydarzeniach historycznych dopatrzyli się prawidłowości,których głównym czynnikiem była walka dokonująca się pomiędzy zróżnicowanymi klasami społecznymi. Walka klasowa trwała od zarania ludzkości i toczyła się o kontrolę nad środkami produkcji, czyli własnością. Walka związana była także z panowaniem ekonomicznym klasy posiadaczy nad klasą robotniczą zwaną proletariatem. W XIX-wiecznym społeczeństwie klasą, która posiadała w państwie największą kontrolę nad własnością, było bogate mieszczaństwo (zwane burżuazją) i właśnie tę klasę należało pokonać w walce z klasą robotniczą, która od czasów rewolucji przemysłowej stała się awangardą społeczeństwa. Przejęcie środków produkcji może się dokonać tylko na drodze rewolucji, która zniszczy klasę posiadaczy i sprawi, że własność stanie się nieważna, gdyż każdy człowiek żyjący w komunizmie będzie mógł realizować swoje pragnienia w myśl hasła „każdemu według jego potrzeb” "

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v