Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

ta Gesler to świniowata bo prawie każdy kto jakieś biznesy z nią... to lądował w sądach o pieniądze i pewnie się boją i stawek za ostro nie negocjują.
Choćby dla świętego spokoju byle nie dopłacić.

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

w zasadzie wszystkie migracje w trendzie ze wschodu na zachód to ucieczki uciśnionych politycznie i Mikołaja zmusił na wycug "dzied maroz" tak że możemy uznać go za reopatrianta azylanta ;)

a choinka? zdobyczna, na wojnach obronnych

jako symboliczna zapowiedź dalszych reparacji.... :ph34r:

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Jak można zrobić wicemarszałka sejmu z faceta który wciągnął tyle koksu. Z drugiej strony to jak ma pod deklem poprzestawiane to pewnie dlatego się dobrze z szefostwem dogaduje.

Opublikowano
5 godzin temu, DTaras napisał:

Ten Mikołaj to był jednak Prawosławny... A i choinka z Niemiec to można się spodziewać i na tym polu ataku.

e skad on muzulmanin, na dodatek turek 😛, schizma wschodnia to byla setki lat pozniej niz on naj-nie-prawdopodobnie zyl,

2 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

Ale tytuł profesorski ma a ci co go oglądają mają radość .

z porzadnej rodziny z tradycjami pochodzi......

jak myslisz skad mial kase na narkotyki ??

jego ojciec przez 30 lat gral w totolotka-zupelnie jak walesa.............

Opublikowano

Ale jemu wolno.  Co prawda PIS wściekle nienawidzi komuny, byłych aparatczyków partyjnych, członków PZPR i brzydzi się nimi ale Piotrowicz jest członkiem PIS więc jego ta reguła nie dotyczy🤣

• Haha 1
Opublikowano
16 godzin temu, dysydent napisał:

Akurat glifosat to jedna z najmniej toksycznych substancji  stosowanych w rolnictwie i nawet wiele nawozów jest bardziej. kwestia tylko wykluczyć go z desykacji i wiedzieć mechanizmy jego rozkładu w glebie

ja nie mogę nie dedykować dorodnych rzepaków  do tego mam zacienione pola doliny itp tam nigdy nie dojrzeje ...  pamiętam ze próbowałem nie deskować  doliny i przy lasach to nawet nie dojrzał ... plus cały spód zielny straty ok 20/30% i to był rok jak była ekstremalna susza ... do tego chempest mi powiedział ty k... jeszcze się nie nauczyłeś ze czysty rzepak jest po ....

chciałbym rozwinąć myśli ale dzieciaki mi nie dają chcą do mnie siadać 

@Ulman  pytałeś ?

• Thanks 1
Opublikowano
Ulman napisał:

Jak można zrobić wicemarszałka sejmu z faceta który wciągnął tyle koksu. Z drugiej strony to jak ma pod deklem poprzestawiane to pewnie dlatego się dobrze z szefostwem dogaduje.

Lepszy taki jak Ci z PO co stają we własne gniazdo i robią wszystko by Polska nie dostała pieniędzy z Planu Odbudowy 😎

Opublikowano
2 minuty temu, Rogas71 napisał:

robią wszystko by Polska nie dostała pieniędzy z Planu Odbudowy 😎

Za to ci na miejscu robią wszystko aby Polska dostała.😂

Opublikowano
1 godzinę temu, Rogas71 napisał:

Lepszy taki jak Ci z PO co stają we własne gniazdo i robią wszystko by Polska nie dostała pieniędzy z Planu Odbudowy 😎

Nie ma różnicy. PIS robi wszystko i stara się jak może by tej kasy nie dostać.  Są spore szanse że im się to uda. 

Opublikowano
jacus napisał:

e skad on muzulmanin, na dodatek turek 😛, schizma wschodnia to byla setki lat pozniej niz on naj-nie-prawdopodobnie zyl,

Kurcze. Popatrz jak ludzkość zeszła na psy. Kiedyś to muzułmanin mógł być biskupem...

mirro napisał:

Miała matka syna, ale go zamknęli....... itd.🤣 A oto i pierwszy szaman od cudownych preparatów. 😂

https://www.agrofoto.pl/farmer-po-godzinach/lider-bayer-full-idzie-w-rolnictwo-i-bedzie-handlowal-nawozami,113998.html

No i chu r. Cena ptasiego gówna wraz z oczyszczalnianym mułem skoczy pod niebiosa. Teraz kolej na dotacje za innowacje.

Opublikowano

nie ale przecież i nasz Mirro też używa jednego z polepszaczy . 

45 minut temu, jacus napisał:

a w polsce jest inaczej ?? jakis milion bezrobotnych jest . 

kto jak kto ale Ty dobrze wiesz jak jest z tym bezrobociem , osobiscie nie znam żadnego bezrobotnego ale znam takich co pracują a statystyki bezrobotnych podnoszą .

Opublikowano

Nie lubię orki i orzę tylko kiedy muszę. Szczególnie kiedy zbiorę groszek i zaraz chcę na tym polu sadzić brokuła. Czyli rocznie orzę 40 ha z całości. Reszta amazone centaur, podorywkowiec albo talerzówka.

Na łęty po groszku też leję bakterie. 

Od dwu lat dokładam trochę kwasów humusowych. Tyle z szamaństwa.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v