Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

A właśnie, my już dostaliśmy po gębie od Chin czy nadal w niepewności żyjemy?

Chyba była wypowiedź, że odczujemy " swoje" decyzje podejmowane na pstryknięcie palca USmanów?

To chyba o tego hujłałeja chodziło.

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

A właśnie, my już dostaliśmy po gębie od Chin czy nadal w niepewności żyjemy?

Na razie to robimy wszystko aby pozbyć się problemu z transportem kolejowym towarów z Chin. Po kija nam taki garb😂

4 minuty temu, Agrest napisał:

Chyba była wypowiedź, że odczujemy " swoje" decyzje podejmowane na pstryknięcie palca USmanów?

Chińczycy chyba jednak trafniej oceniają nasze położenie w stosunkach z USA , niż my sami. 😂 Poczekamy na koniec kontraktów na uzbrojenie  a potem będzie wesoło.

10 godzin temu, binek napisał:

Bo do obsadzania urzędów, tych wszystkich sądów, trybunałów, komorzych, podkomorzych, czaszych, podczaszych – to my jesteśmy, elita! To nasza służba cywilna, to my będziemy robić konkursy, a nie jakiś durny król, i co z tego nawet, że elekcyjny? I szum był wielki na całą Europę – co się tu dzieje? Absolutyzm król nam chce wprowadzić! Dyktaturę! Wolność nam zabiera złotą!"

Znalezione w necie, ale chyba doskonale obrazuje sytuację w naszym państwie

Naginanie i to z potężną manipulacją.🤣

Opublikowano

litwa dla chin  jest nic nieznaczącym pionkiem gospodarczo , z jednej strony usa mogą sobie nakładać sankcje na inne kraje a chiny do tej pory  tego nie robiły chyba ja czekam kiedy chiny  zaczną mieć wpływ na swiatową geopolityke na razie są na etapie budowania wpływów gospodarczych .          

41 minut temu, mirro napisał:

Na razie to robimy wszystko aby pozbyć się problemu z transportem kolejowym towarów z Chin. Po kija nam taki garb😂

skubańce twardzi są i się nie poddają  nawet zbudowali i kupili w ubiegłym roku centra dystrybucyjne .

Opublikowano

Unia pojebana całkiem to jakiś demon szaleje wywracają wszystko co się da .

„Unia równości” bez Bożego Narodzenia i chrześcijańskich imion .

Komisja Europejska czyni kolejny krok ku świetlanej przyszłości mieszkańców UE. Zamierza skłonić swych urzędników by w oficjalnej komunikacji unikali odniesień do chrześcijaństwa, w tym katolickich świąt oraz imion.

Włoski portal gazety Il Giornale ujawnił skierowane do pracowników unijnej administracji dyrektywy zawarte w wewnętrznym opracowaniu. „Z ujawnionych dokumentów wynika, że Komisja Europejska jest przeciwna świętom Bożego Narodzenia, a nawet imionom, które kojarzą się z chrześcijaństwem”, cytuje DoRzeczy.pl.

Z instrukcji zatytułowanej Union Of Equality („Unia równości”) wynika iż urzędnicy UE pod hasłem „polityki integracyjnej”, czy też walki z dyskryminacją, mają na przykład rugować z oficjalnego języka święta Bożego Narodzenia.

„Musimy zawsze oferować wszechstronną komunikację, zapewniając w ten sposób, że każdy jest doceniany we wszystkich naszych materiałach, bez względu na płeć, rasę lub pochodzenie etniczne, religię lub wyznanie, niepełnosprawność, wiek lub orientację seksualną” – napisała we wstępie do dokumentu Helena Dalli, komisarz ds. równości.

Laicyzacja życia społecznego przez unikanie pojęć odnoszących się do chrześcijańskich korzeni Europy będzie odbywać się według jasno określonych dyrektyw. Komisja Europejska akcentuje na przykład konieczność unikania „uznawania kogokolwiek za chrześcijanina”. Powodem tej kradzieży tożsamości ma być fakt, że… nie każdy obchodzi święta Bożego Narodzenia. Zatem urzędnicy UE nie powinni mówić bądź pisać, że „okres świąteczny może być stresujący”, lecz raczej: „okres wakacyjny może być stresujący”.

Według Dalli oraz jej koleżanek i kolegów rewolucjonistów, nie tylko Boże Narodzenie, ale i imiona chrześcijańskie mogą dyskryminować. „Dlatego zamiast Maria i Giovanni są parą międzynarodową, musimy powiedzieć: Malika i Giulio są parą międzynarodową” – cytuje Il Giornale.

„Aby spełnić równościowe standardy Komisja zaleca wprowadzenie szeregu kuriozalnych zasad uderzających w międzyludzkie stosunki już na poziomie języka. Np. zabronione jest używanie zwrotu Panna lub Pani, jak również zabrania się rozpoczynania konferencji od zwrotu w stronę publiczności Panie i panowie. Ponadto wykluczone jest organizowanie dyskusji z przedstawicielami tylko jednej płci” – wymienia szalone pomysły Komisji Europejskiej DoRzeczy.pl.

• Like 1
Opublikowano

Z tego co czytałem, czy tam słuchałem, to jedna babka miała zrobić dokument i nawypisywala tam takie cuda, że jej właśni ludzie ja wyśmiali i miał iść dokument do poprawy

Opublikowano
22 minuty temu, galan99 napisał:

Unia pojebana całkiem to jakiś demon szaleje wywracają wszystko co się da .

Oj szaleje i to bardzo . Ciebie już dawno opętał i psychikę wywrócił😂

Opublikowano
15 godzin temu, jarecki napisał:

19 lat temu kupiła działki .               19 lat temu ha. ziemi kosztował 2 tys . to możę i dzis  ci co po tyle kupili mogą sprzedać ?                       dajecie się nabierać na tanie chwyty , nie bronie tej kobiety ale zastanówcie się czy to jest afera ? to jest normalne jej prawo .                     jest tyle patologi w tym rządzie  ale akurat to z działką to zwykły biznes 

Ale ty naiwny jesteś jak dzieciak. Kupiła śmiesznie tanio od biskupa po cichu. Bisku dostał to od państwa poprzez komisję w której zasiadali ludzie rodem z SB i to wysocy funkcjonariusze. Potem ziemię dzielono sprzedawano i kupowano. Zakładano tylko do tego nowe podmioty. Teraz ziemia zostaje sprzedana z wielką przebitką./ Tak nic nie legalnego w tym nie ma. Ale zrób ty taki interes choć raz w życiu.

W psie was tumanią, że wszyscy oni są biedni bo ci bogaci to złodzieje. A tak naprawdę mają gruby hajs na kontach i wcale nie chcą go ujawniać choć wam obiecują kolejne ustawy.

12 godzin temu, Mariusz2903 napisał:

Ludzie właśnie są szczęśliwi bo nie ma obostrzeń covidowych .

Poczekaj poczekaj już chcą szczepić na siłę niektóre grupy. Niektóre grupy pójdą do kucharki i zapytają dlaczego tylko my i czy to zgodne z konstytucją. A na święta to nie wiadomo czy nie będzie obostrzeń.

Opublikowano
3 minuty temu, hubertuss napisał:

Poczekaj poczekaj już chcą .

Juz czekam , od maja słysze ten tekst :D

Opublikowano (edytowane)

@V12Możesz się doczekać. Ja rozumiem, że rząd liczy na przeczekanie i nie chce drażnić wyborców. Ale za nie drażnienie tych anty rząd będzie płacił cenę u innych. Zamknięte szpitale kolejki do onkologa czy kardiologa. Kolejki w zabiegach i operacjach spowodowane kowidem. Spowodują wkurw u innych. Do tego cała ta otoczka związana ze stratami, w biznesie, śmiercią bliskich to kolejni wkurzeni wyborcy. Nie a się zadowolić wszystkich i prędzej czy później tu i tam rachunek za to trzeba będzie zapłacić. A ten rząd rządzi przez sondaże i co wyjdzie w sondażach tak wyjdzie w rządzie.

8 minut temu, jarecki napisał:

Hubertus , daj spokój . mogła zrobić z tą ziemia co chciała . 

Pewnie, że mogła ale ty dalej nie rozumiesz całej tej otoczki jak ja nabyli jak Pinokio przepisał na żonę od kogo nabyli i za ile nabyli. Kup ty tak tanio i zarób tyle to pogadamy. Dlatego udaj się teraz do swojego biskupa i poproś niech ci sprzeda choć z 10 arów za pół ceny rynkowej. Oczywiście w jakiejś korzystnej lokalizacji. To może zrozumiesz o co tu chodzi.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, hubertuss napisał:

@V12Możesz się doczekać. Zamknięte szpitale 

Mi to tam wiesz , to tylko kolejny problem ale nie jakaś sciana . na jakies rozrywki z certyfikatem to mam wyjebane , a w miastach to sie czuje jak szczupak w akwarium 

nie mam nikogo nad soba a w Pl twardy przymus dla kazdego nie przejdzie .

jak nie płyniesz z nurtem , to jasne że prąd stawia opór...

Hmmm na zachodzie , po 80 % i wiecej  a euforii nie ma .

A jak już wspominasz o konstyt. To ciekawe jak sie odnosi do warun. dopuszczeń jako przymus .

Edytowane przez V12
Opublikowano (edytowane)

Wiesz przymus zawsze jest. Choćby przepisy kodeksu drogowego czy ogólnie prawo to przymus jest. Więc taki argument, że przymus nie przejdzie.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

Laicyzacja życia społecznego przez unikanie pojęć odnoszących się do chrześcijańskich korzeni Europy będzie odbywać się według jasno określonych dyrektyw. Komisja Europejska akcentuje na przykład konieczność unikania „uznawania kogokolwiek za chrześcijanina”. Powodem tej kradzieży tożsamości ma być fakt, że… nie każdy obchodzi święta Bożego Narodzenia. Zatem urzędnicy UE nie powinni mówić bądź pisać, że „okres świąteczny może być stresujący”, lecz raczej: „okres wakacyjny może być stresujący”.

Pytanie zasadnicze. Czy Europa zawsze była chrześcijańska i na ile obecnie jeszcze jest chrześcijańska?  😂

Jeżeli choinka została wpleciona w Boże Narodzenie z nurtów wcześniejszych, to o co kaman? 

Wolne w tym okresie jest dla wszystkich, chrześcijanie świętują a reszt chce mieć wolne. Ale rozbijanie tego na atomy jest szkodliwe tak jak wieszanie krzyża gdzie tylko się da. 

Opublikowano
19 minut temu, hubertuss napisał:

Wiesz przymus zawsze jest. Choćby przepisy kodeksu drogowego czy ogólnie prawo to przymus jest. Więc taki argument, że przymus nie przejdzie.

Ok .Pożyjmy ja argument w swoim poscie podalem , jesli go ignorujesz to nie moja rzecz .

Opublikowano
48 minut temu, V12 napisał:

A jak już wspominasz o konstyt. To ciekawe jak sie odnosi do warun. dopuszczeń jako przymus .

Konstytucja zapewnia również dostęp do leczenia wszystkim , a jak jest to widać.😂

Opublikowano

@mirro nie chcesz wieszać krzyża to będziesz miał komune i zniewolenie albo polksiezyc. Na polksiezyc czy komune juz byś tak nie pisał tylko stał grzecznie i robił to co partia każe.

Opublikowano (edytowane)

A to juz nie do mnie od 2 lat nawet z tele nie korzystalem  . kto nie ma zdrowia lub chce niech sie boostuje , ja swoje nie zamierzam psuć :)

Edytowane przez V12
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, mirro napisał:

jest szkodliwe tak jak wieszanie krzyża gdzie tylko się da. 

z punktu widzenia wielu i coraz bardziej wielu już chyba bardziej niż mniej to sracz jest bardziej czystym miejscem od parlamentu
a jakoś w sraczu nikomu nie przyszło do głowy krzyży ani innych symboli religijnych wieszać.

Całkiem poważnie można kryteria autentycznej wiary odróżnić od instrumentalnej po miejscach tej wiary manifestowania.

nie żebym kwestionował sens istnienia parlamentów tylko co do czego.
Cywilizacje które ze świątyni robiły ośrodek władzy (lub vice versa) rychło przeradzały się w karykatury cywilizacji lub wręcz w antycywilizacje z pełną wieloznacznością tego ostatniego.

Jeśli by doprecyzować że permanentny ateizm też jest rodzajem wiary wszak nie na wiedzy oparty z dowodu materialnego to powyższe nie podlega żadnym wyjątkom.

w/g mitów greckich król Midas nawet g...wno potrafił zmienić w złoto
w/g W. Manna, J Kurski na odwrót.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 godziny temu, akooo napisał:

@mirro nie chcesz wieszać krzyża to będziesz miał komune i zniewolenie albo polksiezyc. Na polksiezyc czy komune juz byś tak nie pisał tylko stał grzecznie i robił to co partia każe.

Dewocjonalia mnie nie interesują. Interesuje mnie za to Państwo dla wszystkich i dla każdego. Co partia każe to robię obecnie. Płacę i próbuję ogarnąc temat aby utrzymac się na powierzchni. To co odpierdalają w temacie wiary brzydzi mnie straszliwie. Sacrum to jednak sacrum a nie wiatraczki na odpuście.

38 minut temu, dysydent napisał:

Jeśli by doprecyzować że permanentny ateizm też jest rodzajem wiary wszak nie na wiedzy oparty z dowodu materialnego to powyższe nie podlega żadnym wyjątkom.

I tak, i nie. Ateizm w prawdziwym wydaniu nie ma takich dylematów, gdyż w jego pojęciu Boga nie ma. Nie zastanawia sie więc nad tym czy wierzyć , czy nie tam sytuacja jest zero-jedynkowa. Oczywiście takich " czystych" ateistów nie ma, albo nie spotkałem. Zawsze ktoś próbował dowodzić że Boga nie ma, ale wtedy już ten ateiz nazwałbym wątpiącym.

Opublikowano

Pojeby wprowadzają nowy podatek  ZDROWOTNY DLA SAMOCHODU I MASZYN .

Składka zdrowotna od maszyn i aut. Oto "nowy podatek" w Polsce .

Przez zmiany wprowadzone w ramach Polskiego Ładu przedsiębiorcy będą musieli płacić składkę zdrowotną od sprzedaży np. samochodów oraz maszyn i urządzeń. Eksperci mówią o "nowym podatku", który pojawia się w Polsce.

Jeśli jesteś przedsiębiorcą i sprzedasz samochód lub komputer, będziesz musiał od tego zapłacić składkę zdrowotną – taką nowość zakłada Polski Ład

– To będzie bardzo duże obciążenie działalności gospodarczej – ocenia Antoni Kolek z Instytutu Emerytalnego

– Mamy do czynienia z klasycznym parapodatkiem tylko nazwanym składką zdrowotną – dodaje

https://businessinsider.com.pl/firmy/polski-lad-skladka-zdrowotna-od-maszyn-i-aut-oto-nowy-podatek-w-polsce/sblv8j5

Opublikowano (edytowane)

Aaaaaaaa to jeszcze mało? Przecież po nowym roku w związku z brakiem możliwości odliczenia składki to będzie już 27% dochodowego.:lol:

56 minut temu, dysydent napisał:

w/g mitów greckich król Midas nawet g...wno potrafił zmienić w złoto
w/g W. Manna, J Kurski na odwrót.

Powinno się to stosować do całej "Dobrej Zmiany". Choć czego tu od nich wymagać w końcu z gówna bata nie ukręcisz.

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)

A mało im ? . Czy to na tym koniec nie powiedziałbym za jebią ludzi .

Nauczycielom dalej mało chcą 700 zł .

Podwyżki dla nauczycieli. Padła propozycja .

Związek Nauczycielstwa Polskiego proponuje wzrost kwoty bazowej o 700 zł od 1 stycznia 2022 r. Taki postulat zostanie przedstawiony we wtorek szefowi MEiN Przemysławowi Czarnkowi.

To i następne grupy tez będą chcieli podwyżki do 1 tyś a rolnikowi h*ja w zęby dadzą .

https://businessinsider.com.pl/gospodarka/podwyzki-dla-nauczycieli-znp-wzrost-kwoty-bazowej-o-700-zl/qh1mnbr

Edytowane przez galan99
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v