Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

No trzeba by rozbić gówno na atomy. Może w wolnym tłumaczeniu morda w kubeł?🤔🤣

Ale ten Jelcz  to chyba tu jako negatyw polskiej motoryzacji występuje???

Klapa Dafie, klapa Scanio jakoś nie leży🤭

No tak ☺️👇https://slangmiejski.pl/tag/znaczenie-klapa-jelczu/

10 minut temu, dysydent napisał:

jak się maja łapki w dół do obskurnych komentarzy?

łapka w dół tylko oznacza - nie podoba mi się a nie pi...one chu...stwo

co innego negatywnie oceniać a co innego być i propagować kulturowe szmatławstwo.

👍👏

Opublikowano
36 minut temu, dysydent napisał:

jak się maja łapki w dół do obskurnych komentarzy?

łapka w dół tylko oznacza - nie podoba mi się a nie pi...one chu...stwo

co innego negatywnie oceniać a co innego być i propagować kulturowe szmatławstwo.

chodziło mi  o moderacje , w zasadzie ktoś mogł  być urażony łapką w dół i w kontekscie bo Agrest wspomiał o moderacji tekstu pod tym matą to dopiero tam trzeba miec silną psychike jak ktoś Ci pojedzie z takim tekstem co tam .

Opublikowano

Psychicznego obciążenia by nie wytrzymali i sami siebie zbanowali.

Opublikowano
4 minuty temu, jarecki napisał:

chodziło mi  o moderacje , w zasadzie ktoś mogł  być urażony łapką w dół i w kontekscie bo Agrest wspomiał o moderacji tekstu pod tym matą to dopiero tam trzeba miec silną psychike jak ktoś Ci pojedzie z takim tekstem co tam .

no mu łapę w dół i zamknąć film czy tam stronę tyle że ogół zobaczy tylko pozytywy bo łapek w górę yt nie ukrywa.

a że urażony? z przejmowaniem się tym też bym dyskutował tylko na razie nie wiem jak, no nie przemyślałem i na razie jest to tylko odczucie 
a jeszcze co do tej urazy to ilość negatywów sam adresat (twórca) widzi a tylko ukryte przed widzami. ale zaraz, jest jakaś apka która to odkrywa .... jak znajdę kiedy gdzie przy okazji podpowiem

Opublikowano

Turcy jako jedyne państwo w Europie nie przyznali tych rozbiorów Polski .Zawsze głosili w swoim parlamencie przy miejscu Polski ,nikt z Lechistanu nie dotarł na miejsce.Jak lllRP odejdzie w siną dał ,to będzie llRP i prezydent legalny konstytucyjny HR Potocki .Wtedy Niemcy nie będą nam nic narzucać .Będziemy mieć swoją dyplomację tak jak przed llWojna.Teraz nie mamy dyplomacji ,teraz nie umiemy pertraktować i nie potrafimy przy takich nieudolnych urzędnikach którzy są przekupieni wszędzie .Bo to nie Polacy .To są urzędnicy korporacji i ich spraw bronią a nie Polskich Jedyna rada to pan prezydent Potocki.To będzie wolna Polska a nie Polin.

https://www.facebook.com/glosgminny/videos/937180066896231

Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

no mu łapę w dół i zamknąć film czy tam stronę tyle że ogół zobaczy tylko pozytywy bo łapek w górę yt nie ukrywa.

a że urażony? z przejmowaniem się tym też bym dyskutował tylko na razie nie wiem jak, no nie przemyślałem i na razie jest to tylko odczucie 
a jeszcze co do tej urazy to ilość negatywów sam adresat (twórca) widzi a tylko ukryte przed widzami. ale zaraz, jest jakaś apka która to odkrywa .... jak znajdę kiedy gdzie przy okazji podpowiem

🤳🙋

Opublikowano
Media (m.in. Tok FM) wypuściły "info" jakoby Mejza dostał się do Sejmu z rekomendacji Kukiz'15... Kolejne kłamstwo, kolejna manipulacja, podobna do tej, która głosiła, ze "Kukiz się sprzedał za stanowiska wicemarszałka i ministra rolnictwa" a pelikany "info" łyknęły 🙂
Poniżej wypowiedź posła Sawickiego z PSL, który mówi skąd wziął się w Sejmie Mejza:
"Jak zaznaczył Sawicki, Mejza nie wchodził na listy w ramach PSL, tylko przez porozumienie z lubuskimi samorządowcami i to oni go zarekomendowali."

Opublikowano (edytowane)

ee , pamięta ktoś afere z pielęgniarkami co z wczesniaczkami sobie zdjęcia robiły ? były zwolnione a sad uznał że nie słusznie i musiały być przywrócone do pracy , pewno jak by się uwzieły to by odszkodowanie dostały jeszcze . Tak samo będzie z lekarzami tymi .

Edytowane przez jarecki
  • Thanks 1
Opublikowano
16 minut temu, witejus napisał:

Wymyślacie tu niestworzone historie ,a przyczyna śmierci tej kobiety była banalnie prosta ,oni ci lekarze czekali na kasę łapówkę ,i tyle.Żadne tam ustawy .

Śmierć to może i owszem prosta. Zaś przyczyna to okoliczności związane z ustawodawstwem. W tym przypadku zaniechanie działania (powód nieistotny) doprowadziło do śmierci. Gdyby był sukces , to byliby ratującymi życie. Tylko czy ten akt odwagi nie zaprowadziłby ich również przed oblicze prokuratora? Kontrola NFZ odbywa się z zawsze z tezą iż były nieprawidłowości. No największa nieprawidłowość to taka, że zmarła pacjentka. Działania zaś prokuratury ustalą winę za to. Jednak w tym wypadku działania NFZ i prokuratury chyba nie do końca mają ukarać winnych ( o ile tacy byli), tylko odsunąć na bok wątek stanowienia prawa zagrażającego życiu pacjentek. W tak delikatnych sprawach albo zdajemy sie na lekarza i pozostawiamy mu szerokie dość pole manewru (jednocześnie obwarowując odpowiedzialnością) albo literalnie krok po kroku rozpisujemy algorytm jego postępowania. Nic nie świadczy o tym aby w Polsce prawo było stanowione dobrze, bo stanowi się je pod publikę a nie dla uporządkowania czegokolwiek. 

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, mirro napisał:

Zaś przyczyna to okoliczności związane z ustawodawstwem.

Bzdura,za dobrze znam życie i sytuację w takich szpitalikach by ktoś mnie przekonał że oni bali się ustawy.Jestem przekonany że gdyby dostali od razu kasę ,nie wiem ile ,jakie tam są ,,stawki" to ta kobieta by żyła.W tedy nie bali by się odpowiedzialności i prokuratora.

Edytowane przez witejus
  • Haha 1
Opublikowano

To wyeliminuj mozliwość powoływania się na działanie ustawy, albo przesłanki do możliwości powoływania się na nią a będziesz pierwszym reformatorem z prawdziwego zdarzenia. Ja jest furtka w ustawie np w sprawie Vat, to znajdą się i ją wykorzystujący. Jeżeli zaś ustawa aborcyjna daje lekarzom możliwość oczekiwania gratyfikacji pieniężnych od pacjentek, to chyba należy to zmienić?

Opublikowano
50 minut temu, mirro napisał:

Jeżeli zaś ustawa aborcyjna daje lekarzom możliwość oczekiwania gratyfikacji pieniężnych od pacjentek, to chyba należy to zmienić?

Żadna ustawa nie daje takich możliwości,to że oczekują łapówki to tylko mentalność.Branie łapówek jest karalne,wyłudzanie VAT ,morderstwo także a mimo to ludzie robią te rzeczy.Żadna ustawa tego nie zmieniła i nie zmieni.

Opublikowano

A ja nie wątpię ,przeczytaj sms-y tej kobiety do matki,nawet temperatury nikt jej nie zmierzył .Musiała pożyczyć termometr i sama sobie zmierzyła a i tak nikt nie zareagował po mimo że miała 39 stopni gorączki

Opublikowano (edytowane)

Nie ma kasy nigdzie i nie ma  obostrzeń w kraju ani zamykania bo nie ma kasy , bo Unia zablokował kasę na odbudowę i tu jest problem i będzie co raz to większy .

Ale kasa na 15 emeryturę i inne dodatki z drożyzny na łagodzenie skutków się znajdzie bo wyborcy muszą być .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Galan co było powodem stworzenia programu unijnego na odbudowe ?

32 minuty temu, witejus napisał:

A ja nie wątpię ,przeczytaj sms-y tej kobiety do matki,nawet temperatury nikt jej nie zmierzył .Musiała pożyczyć termometr i sama sobie zmierzyła a i tak nikt nie zareagował po mimo że miała 39 stopni gorączki

to nie był pierwszy przypadek zlekceważenia pacjenta w tym szpitalu . Nawet na dyrektora szpitala to zostaje powołany ktos z wewnątrz tego szpitala a lekarze to jego koledzy , to jest srodowisko zamkniete i nie wpuszcza nikogo do środka . Kilka lat temu prezydent jednego z miast na funkcje dyrektora podległej placówki szpitalnej powołał osobe która nie była związana ze srodowiskiem lekarskim i co ?  personel szpitala szybko ten pomysł z głowy włodarzom miasta wybił .                       

Opublikowano
3 minuty temu, jarecki napisał:

Galan co było powodem stworzenia programu unijnego na odbudowe ?

Nadzieja że da się rozpieprzyć tę kasę na różne ideolo pierdoły, oczywiście z uwzględnieniem własnego zarobku. Patrz Instytut Demografii oraz spraw dziwnych i ulotnych.😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v