Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, DTaras napisał:

A sytuacja z węglem nie zmieniła się w od lat kilku jeno import przygasł bo są lepsi odbiorcy...

Zmieniła się, bo górnicy nie protestują, że za drogi😂 

Opublikowano
Roman176 napisał:

nie zabraknie, starają się wydobycie idzie 24/7  ....  koksu niemcy biorą 90 % pociągi z DB stoją cały czas 

Niemcy biorą ale czy to Niemcy zużywają? Roman, a może być tak iż macie w spółkach takie zakebistości że Niemcy muszą Waszym urobkiem handlować?

mirro napisał:

Zmieniła się, bo górnicy nie protestują, że za drogi😂

Mają deputaty to im nie drogi...

Roman176 napisał:

nie zabraknie, starają się wydobycie idzie 24/7  ....  koksu niemcy biorą 90 % pociągi z DB stoją cały czas 

Teraz to nie braknie... Jak Putin chciał podnieść cenę gazu to też go najpierw zakręcił.

Opublikowano
4 minuty temu, DTaras napisał:

Niemcy biorą ale czy to Niemcy zużywają? Roman, a może być tak iż macie w spółkach takie zakebistości że Niemcy muszą Waszym urobkiem handlować?

niewiem ... ale znasz firmę niemiecką co handluje koksem ?? 

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Strongman napisał:

ze jak przyjdą mrozy to prądu może zabraknąć, 

W to akurat . w małym % wierzę a nawet nie wierze bo co miało by ku temu powód  , mróz ??

Edytowane przez V12
Opublikowano

mlody jestes nie pamietasz 20 stopnia zasilania....

choc teraz farelki czy elektryczne kaloryfery wyszly z mody. do tego wieksze straty na przesyle, mniej wody do chlodzenia przy duzym i dlugim mrozie. awarie linii kolejowych ,zamarzniete wagony. 

Opublikowano

Roman. Wystaw głowę a może i łeb z dziury. Byli i będą. A ci od wędrówek po Bieszczadach i Podlasiu to temat wieloletni. Przez te druty nie idzie internet a i Białoruskie oporasy teraz mają kłopot przeliźć.

Opublikowano
13 godzin temu, Roman176 napisał:

@Ulman   coś twoja przepowiednia się nie sprawdziła .... płacić mam to w d*pie teraz bd zbroił imigrantów zdwojone ataki od dzisiaj w nocy lasery światła itp 

sam siebie ograłeś znowu 

Zdwojony atak to ty masz ale schizofrenii i zidiocenia. Lasery i światła? Może po pijaku straciłeś orientację i na dyskotece się znalazles? 

Opublikowano (edytowane)

bawimy się w przerysowania? ok

kiedy przyjdą przejdą żelazne płoty pod drzwiami staną i nocą, śniadą ręką w drzwi załomocą

każda ideologia ma swoją propagandową q..wę.
Broniewski chociaż jakiś tam poziom artystyczny reprezentował bo to teraz co najwyżej chamstwo prostactwo szowinizm pod patriotyzm podciągany.
żenada

ze cztery nagłówki trafiłem jako to nasz Premier straszy przed kacapską inwazją
tylko na razie to mamy inwazję pustego pieniądza i w czym winien być władny pierwej, i na jak długo wystarczą tematy zastępcze?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
12 godzin temu, Roman176 napisał:

sam wiesz jak wygląda unia tam swoje a robią swoje starszak na biedne pastwa .... czemu niemcy francja WB i reszta starej unii nie podpisała wycofanie się z węgla dyrektywy swoje emisje swoje a róbmy swoje ?

To się Morawieckiego pytaj. Morawiecki jedzie na te wszystkie szczyty na wszystko się zgadza a ty pytasz mnie czemu.

Opublikowano
32 minuty temu, dysydent napisał:

bawimy się w przerysowania? ok

kiedy przyjdą przejdą żelazne płoty pod drzwiami staną i nocą, śniadą ręką w drzwi załomocą

Aleeeee bardziej śniadą czy jednak bardziej heban?😂

Opublikowano (edytowane)

kiedyś wrażym wrogiem był zachód co wszystkim co złe zrzucał ze stonką włącznie
teraz wschód .... z migrantami
nieudolność ludzka przyrodzona i zupełnie naturalna nam wszystkim w tym i władzy dla tej władzy im ona głupsza tym dla niej samej mniej akceptowalna i tym absurdalniej jest zrzucana na otoczenie aż po za granice absurdu. Czy u nas te granice przekroczone?. Ja nie wiem bo praktycznie nie korzystam z państwowych mediów a i gazet nie kupuję bo po pierwsze szkoda grosza a i kibel się zbyt łatwo zapycha.
Najbardziej groźne jest nieuznanie własnych ułomności winiąc za nie tak na prawdę tych którzy nigdy by się nami nie zainteresowali bez tego zwrócenia ich uwagi.

cała reszta to tylko praktyczna implementacja powyższego.
Kryzys migracyjny jest zjawiskiem obiektywnym jak np grad, trzęsienie ziemi nieurodzajny rok i grubą przesadą jest przecenianie jakiegoś Łukaszenki, Putina itd o sprawstwo bo Oni też w końcu padną tego ofiarami. Niepotrzebne konflikty tylko przez takie postawy czekają nasze i przyszłe pokolenia jeśli nie potraktujemy tego wszyscy razem globalnie a będziemy obwiniać .... przecież samych migrantów to jeszcze większy problem.
Oczywiście siłowe działania były są i będą bo wszystko sprowadza się do ograniczoności zasobów wobec naturalnej nadrozrodczości życia na tej planecie.
Tylko czy musimy wszyscy grać pod takt prymitywnych praw Przyrody? Dosłowna ich interpretacja to przecież wypisz wymaluj rasistowskie doktryny czy to germańskich faszystów czy amerykańskiego buractwa które i tak już przegrało wszak spójrzmy jak "kolorowy" już jest i jankeski kraj.

Sowiecka komuna tym górowała nad germańskim że bodaj propagandowo dzieliła ludzi po kryteriach nierasowych.
Czy dzisiaj powstał by film w którym pada sentencja jako sztandar ideowy - "...ja tam dzielę ludzi na mądrych i głupich"
Co się dzieje ze współczesnym światem gdzie nawet ta sentencja w praktyce coraz mniej obowiązuje choć jest uniwersalna nawet dla zbrodniczych z praktyki systemów?

Obyśmy nie tworzyli czegoś jeszcze gorszego.

sorry że tak długo ale trzeba mistrza aby krócej potrafił a w kraju w/g @mirro gdzie tylko "ziemniaki i krew mistrzów deficyt ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, jacus napisał:

mlody jestes nie pamietasz 20 stopnia zasilania....

choc teraz farelki czy elektryczne kaloryfery wyszly z mody. do tego wieksze straty na przesyle, mniej wody do chlodzenia przy duzym i dlugim mrozie. awarie linii kolejowych ,zamarzniete wagony. 

ale jaki , mogł by być powód 20 stopnia zasilania tej zimy??  , sztuczne kreowanie braku surowców ?/ 

Mrozy po -40 , awarie lini SN z lat 60 ?? (u  mnie stoją takie i o dziwo rzadziej je zrywa niz te młodsze ) 

Harmoniczne , zaczną gotować trafa ?? A moze celowy test jak sobie ludziki poradza ?? 

Zima jak zima , każdej moze być ekstrema , jednak po tylu latach doswiadczeń powinni byc przygotowani ,  w koncu zyjemy w XXI wieku ...:)

Edytowane przez V12
Opublikowano
3 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

A już dziś w "Wiadomościach" rozmowa z rodzicami 5-letniej Hani, którą przed śmiertelnym potrąceniem przez Donalda Tuska w Wiśniewie uratowało tylko to, że jej tam w ogóle nie było –

widzisz, ty musisz zmyślać, żeby wyśmiać tvp, a jak ktoś chce wyśmiać tvn to wystarczy, że pokaże kawałek ich programu

swoją drogą jakim trzeba być głupcem i za jakich głupców mieć odbiorców wymyślając takie niedorzeczności jak to, że migranci z afganistanu przeszli przez 3 dni na białoruś i jeszcze kot :D szedł za nimi; albo:

Imigrant przebijał się przez rzekę 6 dni
- Białorusini wepchnęli go do rzeki, a on płynął 6 dni - to było w ubiegłym tygodniu. Płynął tak sześć dni w ciągu tygodnia w tej lodowatej wodzie. W nocy wychodził na brzeg, cały mokry i zmarznięty, potem kładł się na gołej ziemi. Nie zapalał ogniska, bo bał się, że go ktoś zobaczy! Udało mu się spać maksymalnie do godziny, padał ze znużenia. Szedł po to, żeby się rozgrzać w nocy, potem znowu siadał i tak to wyglądało - mówiła z łzami w oczach Wappa. 

- W tym czasie nie jadł i nie pił, wziął parę łyków wody z rzeki, ale nie chciał jej pić, bo bał się, że zachoruje. Gdy on tutaj gdzieś wypłynął, pojawił się dla świata w naszym regionie, my mu pomogliśmy i on nas obdarzył takim zaufaniem, że kiedy potem gdzieś otrzymaliśmy od niego "feedback" w dalszych etapach jego podróży, to np. dzwonił do mnie i mówił mi: "boję się". A ja do niego: "wiem, ale jestem z tobą, wiesz o tym" - dodała aktywistka.  

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, nie napisał:

wczoraj ktoś w temacie pogody zaisynuował żę tak było tylko nagrywany był teledysk disco polo ,, rzeki przepłynąłem góry pokonałem sześć dni nic jadłem .........''

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, nie napisał:

widzisz, ty musisz zmyślać, żeby wyśmiać tvp, a jak ktoś chce wyśmiać tvn to wystarczy, że pokaże kawałek ich programu

swoją drogą jakim trzeba być głupcem i za jakich głupców mieć odbiorców wymyślając takie niedorzeczności jak to, że migranci z afganistanu przeszli przez 3 dni na białoruś i jeszcze kot :D szedł za nimi; albo:

- Białorusini wepchnęli go do rzeki, a on płynął 6 dni - to było w ubiegłym tygodniu. Płynął tak sześć dni w ciągu tygodnia w tej lodowatej wodzie. W nocy wychodził na brzeg, cały mokry i zmarznięty, potem kładł się na gołej ziemi. Nie zapalał ogniska, bo bał się, że go ktoś zobaczy! Udało mu się spać maksymalnie do godziny, padał ze znużenia. Szedł po to, żeby się rozgrzać w nocy, potem znowu siadał i tak to wyglądało - mówiła z łzami w oczach Wappa. 

- W tym czasie nie jadł i nie pił, wziął parę łyków wody z rzeki, ale nie chciał jej pić, bo bał się, że zachoruje. Gdy on tutaj gdzieś wypłynął, pojawił się dla świata w naszym regionie, my mu pomogliśmy i on nas obdarzył takim zaufaniem, że kiedy potem gdzieś otrzymaliśmy od niego "feedback" w dalszych etapach jego podróży, to np. dzwonił do mnie i mówił mi: "boję się". A ja do niego: "wiem, ale jestem z tobą, wiesz o tym" - dodała aktywistka.  

Od kiedy aktywistka to tvn? Tvn pokazał wypowiedź jakiejś pani czy innych ludzi. Tak jak dziennikarze często pytają ludzi na ulicy o coś i ci mówią różne rzeczy. Może nawet irracjonalne tak jak te historyjki, tak jak zamach smoleński o którym opowiadali politycy pis (patrz pogrubiony tekst w twoim wpisie). I co z tego? Tvn ma brać odpowiedzialność za słowa każdego kto tam coś powie? To tylko w szczujni prezentują jedną linię. W mediach niezależnych pokazują wypowiedzi jakie są. A widz ma sobie ocenić. W szczujni ocenia za widza szczujnia.

Wracając do mema gdyby Kurski miał trochę wstydu to by dali se spokój. Kilka lat temu pędził przez pół Polski za kolumną więzienną łamał przepisy i mówił, że dobrze się jechało. Policja musiała blokadę zrobić. I jakoś wam tego tak szczujnia nie przypomina. Po necie krążą filmiki jak Kaczyński ze swoją świtą pędzą po Warszawie łamiąc przepisy. Samochody należą co prawda do partii ale nie mają statusu uprzywilejowanych. Łamią przepisy jak Tusk i co cicho sza bo to wódz. A potem dziwisz się że ludzie się śmieją z tvp, że kilka dni magluje wyczyn Tuska. Jak każdy wie, że ci z pisu czy innych partii też święci nie sa

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał:

W mediach niezależnych pokazują wypowiedzi jakie są.

nawet najgłupszy nie wierzy w takie brednie

w dodatku "niezależnych" - buuaaahhhaaaaa

to był reportaż robiony w konkretnym celu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v