Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

8 Lat temu już Unia planowała jedną armię wspólna i jeden rząd wspólny teraz jest ten odpowiedni czas na realizację .

Na granicy z Biało Rusią jest czas by Unia stworzyła i przegłosowała .

UE chce mieć własne siły zbrojne. Miałyby reagować na kryzysy .

Po tym będzie jeden wspólny rząd bo NOWY ŁAD TO ZAPEWNI .

WSZYSTKO BYŁO ZAPLANOWANE TERAZ CZAS NA DZIAŁANIE , POD przykrywko COVIDA .

Opublikowano
14 minut temu, dysydent napisał:

idąc za "fatum" to w Polsce pod czyimi rządami PO z PiS przegrało wybory?
Z takimi oponentami to nawet i PiS wygrać może
czyżby i Bruksela cierpiała na "braki kadrowe"?

Raczej potrzebują ludzi podatnych na sterowanie... 

Opublikowano

"Ponieważ władza państwa socjalistycznego nie może liczyć na lojalność armii państw związkowych ani ich dowództw, armie te muszą być zlikwidowane i zastąpione jedną, lojalną wobec władzy centralnej armią europejską (w sprzyjających warunkach historycznych armia ta może również zanieść sztandar rewolucji na inne kontynenty)." tak po krotce 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

wtedy to dopiero pojawi się na prawdę istotny powód żeby sie własnie postawić

Parę rzeczy z Prezesa Kaczyńskiego można zacytować za całkiem sensowne a jedną z nich jest stwierdzenie że długo jeszcze a być może dopóki polski naród istnieje nieakceptowalne społecznie na terytorium tej (naszej ) nacji niemiecki używany przez siepaczy siłowych dowolnych służb będzie społecznie (bardzo) nieakceptowalny
to w nawiasie dodałem od siebie

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

pisałem wczoraj o krótkowzroczności polityki polskiej ale można to rozszerzyć na ogół społeczeństwa.
Sakramentalne - "aby dziś"
no rzeczywiście i ten aspekt nabierze znaczenia gdy taki stan zaistnieje

unia Europejska ma swój koniec wpisany już w jej obecne fundamenty

Opublikowano

Dokładnie. Na dobrą sprawę jeśli nie dojedzie soja, dunczycy nie dowiozą prosiakow, cargill paszy itp to siedzimy głodni. Żadnego bezpieczeństwa żywnościowego ani energetycznego. Ale jest dobrze! Nigdy tak dobrze nie było! Mamy cud gospodarczy! Cała Europa nam zazdrości i pytają jak tego dokonać! 

Opublikowano

Szczelne filtry na wywietrznikach zamontuj żeby zapach nie szedł w świat, bo jak gotował będziesz a miasto głód poczuje to ci tego kabana przez okap kuchenny wyciągną😜

Opublikowano
Agrest napisał:

Szczelne filtry na wywietrznikach zamontuj żeby zapach nie szedł w świat, bo jak gotował będziesz a miasto głód poczuje to ci tego kabana przez okap kuchenny wyciągną😜

Miasto woli z biedry albo z Lidla więc spokojnie

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

Ja do najbliższej mieściny 15km. Zanim poczują to schowam do piwnicy.😁

Opublikowano
Przed chwilą, agromatik napisał:

gregor nie bądź taki pewien, popytaj starszych jak wspominają przymusowe dostawy i niewywiązanie się z nich.

Mojej babci brat siedział za to w więzieniu.

Opublikowano
9 minut temu, agromatik napisał:

gregor nie bądź taki pewien, popytaj starszych jak wspominają przymusowe dostawy i niewywiązanie się z nich.

Ja z nie rolniczej rodziny to i nie mam kogo zapytać. Mojej dziadek kontraktował kiedyś jakieś byki ale to przed odstawieniem na kupił po ludziach i odstawiał 

Opublikowano (edytowane)

z tematów o gospodarczej i wszelkiej innej przyszłości unii a w niej lub poza nią Polski co prawda nie na rolne tematy ale świat jest wielowariantowy
Nawet Biden z Xi rozmawiał "aby rywalizacja nie przerodziła się w konflikt" (do wyszukania w necie)
Świat to nie tylko coraz bardziej marginalizująca się UE

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Ale świniaki były hodowane. Niemcy rozstrzeliwali a były. O to niema co stać żarem, Żarynem...

dysydent napisał:

z tematów o gospodarczej i wszelkiej innej przyszłości unii a w niej lub poza nią Polski co prawda nie na rolne tematy ale świat jest wielowariantowy
Nawet Biden z Xi rozmawiał "aby rywalizacja nie przerodziła się w konflikt" (do wyszukania w necie)
Świat to nie tylko coraz bardziej marginalizująca się UE

A no to już tak delikatnie prztykam tu tym kierunkiem kilka dni...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v