Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
11 minut temu, racyl napisał:

czekaj spokojnie, następna może być twoja 😁

Ale nic na fermie świń mają jeszcze to się weźmie ☺️

Tylko racylku spiesz się bo do końca miesiąca można azot stosować 

Opublikowano
25 minut temu, Tomasz0611 napisał:

@racyl jedziemy robić Love Parade ?? xD

Prawie jak zaproszenie na randkę😜

Opublikowano

Nie no bez przesady.

Do pozostałych mam szacunek. Może czasem ktoś moich żartów nie zrozumieć,  co się zdarza, ale upomniany nie mam problemu z przyznaniem się do błędu i przeproszeniem. 

Nie lubię jedynie typów którzy potrafią wyprzeć się wszystkiego, jak i weprzeć wszystko.

Ale szkoda życia na przepychanki.

Wszystkich zażenowanych ostatnią wymianą zdań mogę jedynie przeprosić, choć pewnie i tak nie czytali😜

Opublikowano

Hyhy Roman niegdyś powiadał, że lubi w klubach pohasać to love parade jak znalazł dla niego... To nie były złoty gejów ale takie kluby też w tym uczestniczyły.

Jam też drwił z łosi co nie potrafili okiełznać grupy przedszkolnej z matkami. To teraz będą ten płot z betonu robić. Ot co.

Tłum na granicy. Czyli jednak stanie i pilnowanie nie pomaga? Weszli se, rozpoznali a teraz wdrażają resztę planu. To się da rozpędzić śmigłem... Ale czekaj, skąd je wziąć???

Opublikowano
19 minut temu, DTaras napisał:

To się da rozpędzić śmigłem... Ale czekaj, skąd je wziąć???

Nooooo od policji a GROM ma chyba ze dwa MiniGuny, to jakby pozbierać i do kupy złożyć może by i powstrzymał.😂

Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, agromatik napisał:

Ursus nie masz uczulenia na wełnę?

Pewnie nie, bo by sie od urodzenia ciągle drapał,  wełny nie dawał i dawno już na kebab by poszedł.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

z love parade jest tak jak z marszem niepodleglosci-gdyby media sie tym nie interesowaly,podgrzewaly kotleta, od rana do nocy trabily o pedalch i faszystach to po paru latach by samoistnie zniknely,pare razy by przeszly bez zbednego zinteresowani i zostalo by pare tysiecy fanatykow..

Opublikowano
10 godzin temu, nie napisał:

Jak wynika z najnowszych planów lądowania na lotnisku w stolicy Białorusi, do marca odbywać się będzie około 40 lotów tygodniowo ze Stambułu, Damaszku i Dubaju. Obecnie na Białorusi ląduje około 800-1000 migrantów dziennie – pisze "Welt am Sonntag", powołując się na informacje z niemieckich kręgów bezpieczeństwa. W najbliższym czasie pięć kolejnych białoruskich lotnisk będzie otwartych dla lotów z Bliskiego Wschodu. Porty te mają zostać przekształcone z lotnisk krajowych w międzynarodowe. 

gdzie są ci co się śmiali, że polska boi się 30 migrantów?

No i przylatują no i co? U nas idą jak chcą jakaś część jest łapana. Policja na Podlasiu nie ma sił tego przerabiać i przesłuchiwać. Policjanci dostają wytyczne by jakoś tak się nie przykładać. Wojsko siedzi w namiotach policja co to pilnuje mostów na Bugu siedzi w samochodach lub jej nie ma. Muru nie ma drut nic nie daje. A w szczujni tumanią,że mysz się nie prześliźnie.

2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Traktuj to sobie jak chcesz, i tak pewnie wiesz co miałem na myśli lepiej ode mnie xD 

Przecież on zawsze wie lepiej. Ostatnie dwa dni to tłumaczył. W końcu uznał, że wystarczy.

Opublikowano (edytowane)

Setkami na dzień a w szczujni pokazują, że granica jest pilnowana. A najlepiej jak manipulują, że atakują gałęziami straż graniczną. Bo rzucają w ich kierunku. A oni te konary na druty rzucają by przejść. Nawet pissat trąbi, że atakują gałęziami straż graniczną. Tylko w tvn wytłumaczyli, że rzucają na druty a nie w straż po to by przejść. Co zresztą widać na filmie, który pokazuje sama straż graniczna bez żadnego tłumaczenia.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)

kaczka dziennikarska czy jednak jest coś na rzeczy?

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2021-11-07/mozliwe-dlugotrwale-wylaczenia-pradu-zima-rzady-ostrzegaja-przed-blackoutem/

dużo by... ale na pewno jest to bodaj jakiś "trening wyobraźni" na budowę rozproszonej energetyki i podobne artykuły na pewno będą coraz częstsze.

przypomniał mi się odcinek filmu "Alternatywy 4" gdy to ze starego parowozu sobie w osiedlu ciepłownię zrobili. tylko generator doczepić (bo kocioł ciśnieniowy już jest o i le nie przerdzewiał :D ) i ... zawsze to jakaś alternatywa :P

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

to jest postawienie na fotowoltanike , zresztą chodzi o to żę prąd wyprudokowany latem można odebrać zimą gdy tego prądu sie nie produkuje przez krótki dzień .      Dysydent  jak rząd wprowadzał lekkie zmiany w zasadach funkcjonowania tej fotowoltaniki nawet na forum kilka osób pisało że to koniec tej energi odnawialnej powtarzając za tvn -em

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v