Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

aaaa  to  dzwoń  do skutku  ale  z tego  co  mówili w RMF  to  90%  ludzi   dzwoni   więc   se poczekasz na infolinii

Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał:

A dziecko @henio1 nawet nie przeczytało to co wkleja po co ograniczają dostawy 🤣🤣

On nie jest od czytania tylko od wklejania.

59 minut temu, mirro napisał:

Aaaaaa może mi ktoś wyjaśnić po kiego ciula są te rejestracje przedwstępne? Po ch*ja to centralne sterowanie? Nie można do tego wykorzystać administracji samorządowej i choćby sołtysów?

Wzorem PRL władza musi wszystkim centralnie sterować.

23 minuty temu, Denwer napisał:

To  kiepski  z ciebie  zawodnik    kuzyn  zarejestrował   swoich  rodziców  bez  problemu  tylko  pesel  i  kod  pocztowy  no  i numer telefonu 

Ta  może  jeszcze  radę  parafialną  większej głupoty  nie  mogłeś  wydumać 

Co to by był  za  chaos  jak by  zrobili  jak  piszesz    pomyśl  zanim  coś  napiszesz 

U ciebie to nie ma zadnego bezrobocia, za byle co dają worek kasy, sami dzwonią żeby cie na szczepienie zaPISać wszystkim daja suszowe budują zakłady huty kopalnie drogi i autostrady a Polska rośnie w siłę i ludziom się żyje dostatnio.

13 minut temu, galan99 napisał:

Dzisiaj całkiem spora kolekcja zdjęć . Zanim skomentujesz , zobacz wszystkie

Temat - Chemtrails

Kolejna teoria spiskowa ? Nie sądzę

Makrela kiedyś o tym mówiła

Wśród zdjęć również instrukcja obsługi .

jak to wytłumaczyć co to się dzieje i co robią z ludźmi trują i kto robi jak ich nazwać .

https://www.facebook.com/photo?fbid=2871741386372948&set=pcb.2871742519706168

A kogo i po co trują?

• Haha 1
Opublikowano
7 godzin temu, Ulman napisał:

Kasę z OFE zaraz zabiorą

chyba resztki 

VAT został podniesiony

kiedy i za co ?

zadłużenie kraju rośnie w niesłabnącym tempie

ale statystyki eu i innych agencji mamy najlepsze za po polska zubożała o 10 %  według who 

https://www.se.pl/wiadomosci/polska/piotr-ikonowicz-rzuca-wyzwanie-skowronskiej-w-polsce-nie-ma-glodnych-dzieci-udowodnie-ze-dzieci-glod-aa-y46a-ECHF-VnSJ.html

a tarcze finansowe kto bierze ?? odszkodowania prywaciarzom 

Masz aferę SKOK,

tak afera pisu a pani Bieńkowska  kogo wywoziła z polski w bagażniku 

https://www.se.pl/wiadomosci/polityka/brawurowa-akcja-jolanty-pienkowskiej-ukryla-meza-miliardera-w-bagazniku-aa-55b5-dBGE-7v4U.html

chyba ostatni znowu złożyliśmy się na jego bankructwo idei banku ?? 

wina pisu 🤗]

opłat, danin, marnotrawstwo Sasina, miliardy na propagandę

ta tusia erko zapłaciliśmy ile odszkodowania za pzu ?  od 17 do 19 mld zł  

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Ugoda-PZU-z-Eureko-Polska-rozdaje-pieniadze-2023636.html

Odszkodowanie, którego domaga się holenderska spółka, znacznie przekracza deficyt budżetowy zaplanowany na 2008 r. (27,1 mld zł)

psssssssssssssss   wszystkie podatki to nic 

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Roman176 napisał:

1.chyba resztki 

Wezmą tyle samo co Tusk

2.kiedy i za co ?

Vat podniosło POPSL  i POzostał POdniesiony za PIS. Czego tu nie rozumiesz?..

3. ale statystyki eu i innych agencji mamy najlepsze za po polska zubożała o 10 %  według who 

https://www.se.pl/wiadomosci/polska/piotr-ikonowicz-rzuca-wyzwanie-skowronskiej-w-polsce-nie-ma-glodnych-dzieci-udowodnie-ze-dzieci-glod-aa-y46a-ECHF-VnSJ.html

a tarcze finansowe kto bierze ?? odszkodowania prywaciarzom 

Prywaciarze sa źli . Wszystko powinno być państwowe żeby ćwoki były szczęśliwe ze nikt sie nie dorobi.

Roman - takie rzeczy to może lewaków ruszają wedle twojej definicji "A jak chcesz lewaka totalnie rozmiękczyć i rozchwiać emocjonalnie, to pokazujesz biedne dzieci:"😆

4. tak afera pisu a pani Bieńkowska  kogo wywoziła z polski w bagażniku 

https://www.se.pl/wiadomosci/polityka/brawurowa-akcja-jolanty-pienkowskiej-ukryla-meza-miliardera-w-bagazniku-aa-55b5-dBGE-7v4U.html

Jak zwykle ci sie poj...o . Nie odróżniasz Bieńkowskiej od Pieńkowskiej.

5.chyba ostatni znowu złożyliśmy się na jego bankructwo idei banku ?? 

Ile za to zapłacilismy bo TVPis nie podaje.

6. ta tusia erko zapłaciliśmy ile odszkodowania za pzu ?  od 17 do 19 mld zł  

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Ugoda-PZU-z-Eureko-Polska-rozdaje-pieniadze-2023636.html

Odszkodowanie, którego domaga się holenderska spółka, znacznie przekracza deficyt budżetowy zaplanowany na 2008 r. (27,1 mld zł)

psssssssssssssss   wszystkie podatki to nic 

Jako człowiek o percepcji na poziomie wioskowego głupka nie rozumiesz co czytasz nie mówiąc o świadomości co to oznacza.

Masz poczytaj jak to sie skończyło kto i co na tym zyskał i stracił. Skarb Państwa zawarł porozumienie z Eureko - Forsal.pl – Biznes, Gospodarka, Świat

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

"Premier J. Kaczyński publicznie zapowiedział skierowanie sprawy do polskiego sądu w celu stwierdzenia nieważności umowy prywatyzacyjnej PZU SA z Eureko z mocy prawa. Jednak na tych zapowiedziach niestety się skończyło, a jego minister SP i wiceminister odpowiedzialny za PZU brnęli od potknięcia do wpadki." To cytat z tego artykułu. Roman. Czasem myślę, że naciskasz F7 i wyszukujesz "mld" a potem czytasz tylko dziesięć słów przed i dziesięć po..

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, DTaras napisał:

"Premier J. Kaczyński publicznie zapowiedział skierowanie sprawy do polskiego sądu w celu stwierdzenia nieważności umowy prywatyzacyjnej PZU SA z Eureko z mocy prawa. Jednak na tych zapowiedziach niestety się skończyło, a jego minister SP i wiceminister odpowiedzialny za PZU brnęli od potknięcia do wpadki." To cytat z tego artykułu. Roman. Czasem myślę, że naciskasz F7 i wyszukujesz "mld" a potem czytasz tylko dziesięć słów przed i dziesięć po..

i co by zrobił polski sąd sprawa była w sądzie arbitrażowym co wszystko przegrali ........... ktoś by posłuchał polskiego sądu ?? 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał:

A jak sołtysi z PSL ? 🤣🤣 to im by przypadła cała zasługa 😁

Sołtys to taki relikt PRL nic nie może i do niczego niepotrzebny

1 godzinę temu, galan99 napisał:

W pizdu z tymi rejestracjami i szczepieniem ludzi zrobili z ludzi idiotów by zniszczyć gospodarkę żeby byli tylko korporacje .

To cały Świat gospodarkę chce zniszczy ? To jakoś słabo i m idzie bo gospodarka kwitnie

2 godziny temu, racyl napisał:

A dziecko @henio1 nawet nie przeczytało to co wkleja po co ograniczają dostawy 🤣🤣

No jasne zmniejsza aby zwiększyć. 😜

Opublikowano

profil zaufany mam juz z pol roku-ile razy sie przydal, na wybory i do konta na nfz, chyba wiecej razy nie korzystalem, dwie wizyty w gminie i zalozony,akurat tam mam najblizej,do banku pod gorke niestety 😛

Opublikowano
32 minuty temu, henio2 napisał:

Sołtys to taki relikt PRL nic nie może i do niczego niepotrzebny

OC tez zostało pozamiatane i trzeba było WOT organizować. Wiele spraw w przypadkach awaryjnych szłoby załatwić na podstawie danych z sołectw zbieranych przez gminy. Nikt nie mówi że to ostatnia epidemia i że nie będzie groźniejszych. Jest szansa odbudować reagowanie w sytuacjach kryzysowych. Można to obecnie przetrenować przy szczepieniach. Przy okazji część samorządowców rozeznałaby się w systemie i na jakiś czas miała  pojęcie z czym to się wiąże. 

Opublikowano
9 godzin temu, jacus napisał:

okna na kominy elektrowni  wiec czemu ty nie mozesz ??? nie bede ci zabranial tego komfortu krotkich przerw w dostawach pradu.

yhm szczęście, że otaczają mnie dość wysokie moreny zalesione.

1 godzinę temu, galan99 napisał:

W pizdu z tymi rejestracjami i szczepieniem ludzi zrobili z ludzi idiotów by zniszczyć gospodarkę żeby byli tylko korporacje .

Daj im się łudzić.

Opublikowano (edytowane)

od linkowanego momentu bo wszystkie inne tematy z tego materiału były tu już walkowane
otóż kojarzy mi się nieco ze starożytną mityczną wieżą Babel
tylko tamtą budowali w górę to się i przewróciła, teraz ten książę oszołom pewnie wyciągnął wnioski z tamtego przypadku i planuje " w poziomie"
ciekaw jestem który będzie pierwszy z wielu powodów że i ten projekt skończy się katastrofą?

a swoją drogą - to ile trzeba ropy na spalenie sprzedać aby zbudować bezemisyjną metropolię? :P

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Oglądam wiadomości i juz nie ma Jandy. Jest Amber Gold i  wywody roztrzęsionego paranoika  Latkowskiego , zli  Niemcy  co budują  NS2 dla swojej a nie naszej korzyści i o tym jak PO zaszczuła Adamowicza. Rzeczywistość alternatywna. 

Edytowane przez Ulman
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

że co?!

6 minut temu, Ulman napisał:

i o tym jak PO zaszczuła Adamowicza.

i w tvPiS to "promują"?

nie oglądam to nie wiem i powinni Ci prowizję... bo dzisiaj obejrzę
może znajdę co na ten temat
jeszcze Wiadomości TVP nie ma na serwerze  bo dopiero się stream skończył ale ... no poczekam

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

I interpretuje na swoją modłę bez ogarnięcia całosci tematu. A tam całości...... nawet 20% to za wiele.😁

A jak mu napiszesz w prost  że jest upośledzony bo jak to inaczej nazwać.... to wyzywa.. 🤔

Opublikowano
9 minut temu, dysydent napisał:

że co?!

i w tvPiS to "promują"?

nie oglądam to nie wiem i powinni Ci prowizję... bo dzisiaj obejrzę
może znajdę co na ten temat
jeszcze Wiadomości TVP nie ma na serwerze  bo dopiero się stream skończył ale ... no poczekam

TVP.infp: To PO zrobiła nagonkę na Adamowicza - PolitycznaPolska.info

Sąd: Grochal miała prawo napisać, że Adamowicza "zamordowano po nagonce w TVP" - Press.pl - najnowsze informacje z branży medialnej, marketingowej, reklamowej i public relations

a na deser  Polska spadła w rankingu o 44 miejsc. Lichocka: To wina PO - PolitycznaPolska.info

• Thanks 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v