Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
9 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Tylko wiesz , z roku na rok coraz gorzej, pula potencjalnych pracownic coraz mniejsza xD W tym roku ma jakaś 19-nastka przyjechać, może żona z domu nie wygoni ;)

a niech wygania najwyżej do tej 19-nastki pójdziesz spać .

Opublikowano
20 godzin temu, dsbh napisał:

Wolisz rodziny nie straszyć co jedzą :) ? Na smak ziemniaka duży wpływ ma ziemia, na lżejszych są smaczniejsze, mniej głąbiaste.

Chyba stare zdjęcie bo prezes po operacji kolana chyba za bardzo nie może klęczeć.

Nie przesadzaj, są pyszne maślane, jutro sadzimy.

Pan Prezes mógłby trochę fizycznie popracować to miałby lepszą kondycję. A nawet może od Pana Wałęsy przykład wziąć, który ma zapał jeszcze w tym wieku / czytałam jego ogłoszenie- JEST SUPER!

Denwer nie martw się o to 1500 mi przy porodzie padła-życie, cóż nie ma się co rozczulać.  Przy zakupie sam możesz wybrać z tego co słyszałam, ewentualnie zamów obecność weta. Na szczęście u mnie zwierzęta w ogóle nie borykają się z chorobami, zero leków.

Opublikowano (edytowane)

pomyliłem tematy i w truskawki wlazłem czy co? ;)

no nie spodziewałem się takiego tempa i nawet nie muszę a bardzo chętnie rząd pochwalę jeśli to wypali (tzn te 10e maja żebyście nie musieli linka otwierać)

idealnie było by zaszczepić się w okolicach sierpnia września aby przed jesiennym sezonem wirusowym i ... no no.
może tylko jedno - jaki tam ten minister zdrowia jest to bardzie Jemu by przypadało ogłaszać takie ... wszystkie z tematem związane wieści no ale nie, Jemu przypadają tylko te złe.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Na chciejstwie się skończy alboeiem Premier obciąża wirusa wszystkim, bez wyjątku. Rzecz w tym, że sprzedawcy fotowoltaiki docierają do większej rzeszy osób niż Ministerstwo Zdrowia.

Opublikowano
36 minut temu, Denwer napisał:

175182695_772175637026609_58673896099252

Co tak późno to wrzucasz? Czyżbyś zaspał?🤔 Oj nie będzie podwyżki na "70 groszy za wpis"😜 Pomijam już fakt że przy takich masowych katastrofach nie ma szans żeby rozczłonkowane ciała po "złożeniu" w 100% należały do jednej osoby, przeważnie nie wykonuje się kompletowania tylko są chowane w grobach masowych. Ale są wyjątki...

EzVHbm4VUAA2dzX.png

Opublikowano

ciekawe gdyby nagral naszych w prosektoriach ktorzy obecnie codziennie pakuja w takie same worki pare "tupolewow" jak bby to wygladalo..w inedtycznych workach sznurkami wiazanymi-na wasne oczy widzialem- sa pakowani zmarli na wirusa........

Opublikowano

Tak... Dziś gadałem z babką w sklepie o covidzie i usłyszałem historię, jej męża i nowotworu. Facet ma przerzuty do kości. Mówię: "cóż, nietęgo, niech Pani chłopu nic nie żałuje." Przyjęła. Jak się człowiek zaprzyjaźni z tematem to inni traktują go jak trędowatego bo robi się bezczelny...

Opublikowano
2 godziny temu, Denwer napisał:

175182695_772175637026609_58673896099252

Denwer a pas od matki był?

Słuchaj w wieku 20 lat miałam pół roku ćwiczeń w prosektorium ( widoki najróżniejsze, pod wszelakim kątem)  po 4 godziny tygodniowo. Owszem był luz i wśród mojej grupy były osoby łaknące jeszcze więcej i nie mogące doczekać się sekcji. Ciesz się, że są ludzie pracujący z pasją w tym zawodzie.

Opublikowano
7 minut temu, Ywa napisał:

Denwer a pas od matki był?

Słuchaj w wieku 20 lat miałam pół roku ćwiczeń w prosektorium ( widoki najróżniejsze, pod wszelakim kątem)  po 4 godziny tygodniowo. Owszem był luz i wśród mojej grupy były osoby łaknące jeszcze więcej i nie mogące doczekać się sekcji. Ciesz się, że są ludzie pracujący z pasją w tym zawodzie.

Z pasją to można kwiatki w ogrodzie uprawiać. W takich zawodach to musi być odpowiedzialność .

Opublikowano

ci co sie za bardzo przejmuja albo sa za bardzo odpowiedzialni to szybko laduja na odwyku albo w psychiatryku..

na republice chodzi innny program tej pani  od filmu-tam dopiero maja odlot 😛 ostatnio wystepowali rodzice gosiewskiego i twierdzili ze ten zamach to byla zemsta putina na ich rodzinie -kiedys hetman gosiewski okupowal kreml a po 400 latach  rosjanie zemscili sie na ich synu, potomku slawnego wodza..

Opublikowano

4. grudnia 2010 r na lotnisku Domodiedowo lądował awaryjnie Tu154M lecący do Machaczkały: piloci lądowali na ślepo w gęstej mgle, bez trzech silników, generatorów prądu i urządzeń nawigacyjnych. Ze 172 osób zginęły dwie, 83 były ranne. Samolot rozpadł się na 3 (TRZY!) części.

Nie było małej brzozy, która rozwaliła samolot o konstrukcji bombowca.

https://www.facebook.com/photo?fbid=5898850136806609&set=pcb.5898850266806596

Opublikowano
16 minut temu, tomek222 napisał:

Czyli jak ktoś wykonuje swoje obowiązki z pasją i zaangażowaniem to według ciebie jest nieodpowiedzialny? Dziwną masz logikę.

Dobry przykład  ,,pani''  premier Ewy.🤣🤣🤣 Moja dziwna logika.

Opublikowano
10 godzin temu, Ywa napisał:

Pan Prezes mógłby trochę fizycznie popracować to miałby lepszą kondycję. A nawet może od Pana Wałęsy przykład wziąć, który ma zapał jeszcze w tym wieku / czytałam jego ogłoszenie- JEST SUPER!

Gdyby każdy polityk pracował fizycznie to pierwszy dzień wieku emerytalnego byłby ostatnim dniem ich pracy a tak to siedzą ile mogą i pierdzą w stołek.

2 godziny temu, tomek222 napisał:

Co tak późno to wrzucasz? Czyżbyś zaspał?🤔 Oj nie będzie podwyżki na "70 groszy za wpis"😜 Pomijam już fakt że przy takich masowych katastrofach nie ma szans żeby rozczłonkowane ciała po "złożeniu" w 100% należały do jednej osoby, przeważnie nie wykonuje się kompletowania tylko są chowane w grobach masowych. Ale są wyjątki...

EzVHbm4VUAA2dzX.png

Inaczej w takich przypadkach się podchodzi do obcej osoby a inaczej do bliskiej, którą się znało. Zachowanie pani premier jest w tym przypadku trochę dziwne, chyba że była na lekach uspokajających. Odnośnie sekcji ? Ilu lekarzy brało w nich udział, ilu polskich, ile trwa jedna sekcja, ile badania dna ? Ówczesny rząd sobie nie poradził z tą sytuacją.

14 minut temu, galan99 napisał:

4. grudnia 2010 r na lotnisku Domodiedowo lądował awaryjnie Tu154M lecący do Machaczkały: piloci lądowali na ślepo w gęstej mgle, bez trzech silników, generatorów prądu i urządzeń nawigacyjnych. Ze 172 osób zginęły dwie, 83 były ranne. Samolot rozpadł się na 3 (TRZY!) części.

@Ulman Ci już wytłumaczył, pomijając fakt, że nasz podobno lądował czyli tracił prędkość i "pacnął" w błoto. 

• Haha 1
Opublikowano
galan99 napisał:

gówno tam a nie bombowiec a bombowiec jest od noszenia bomb to jeszcze słabszy. Rozbili się ślizgiem bo nie mieli czym na drugi krąg odchodzić a bez elektryki to mogli tylko czekać - farciarze.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v