Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, ramzes10 napisał:

Oburzenie było bo mlekowita zrównała się z mlekpolem przez chyba dwa miesiące gdzie zawsze była około 10 groszy w plecy, więc nie zaklinaj rzeczywistości że płaciła lepiej. 

Więc sobie policzyłem i wychodzi mi 1,69 brutto VAT. Więc ma się to nijak do ceny w mlekpolu bo różnica aktualnie to 20 groszy.  Jak ma się słabe parametry to aż takiej różnicy nie ma bo wychodzi koło 10 groszy roznicy. Niby tylko 10 groszy ale przy oddanych 30 tys to są już 3 tysie. Ale już przy lepszych parametrach wychodzi 20 groszy. 

W styczniu wyjdzie ci 1,62 bo jeszcze nie będzie tej premi z lutego. Odjąć jeszcze te 4 czy 5 groszy lojalnościowej za którą w rzeczywistości trzeba dopłacić za droższe produkty to już wogole robi się konkret różnica więc nie ogarniam twoich podsmiechujek z mlekpolu. Zresztą podobnie jak @zkordalski który też twierdzi że dostaniemy troszeczkę więcej. Dodać do różnicy wynikającej z cennikow premię lojalnościowa i wychodzi 15-25 groszy roznicy ale według niego to troszeczkę 

Nigdy nie robiłem podsmiechujek z Mlekpolu, a jeśli tak to weź mi je znajdź i pokaż. 

To Ty tylko się doczepiłeś bo nie ukrywam zadowolenia z Mlekuty (a tu tradycja to jest tylko ciągły płacz i narzekanie) i na każdym kroku chcesz udowodnić że Mlekpol lepszy, ok niech se będzie te 10 gr lepszy i dla mnie to nie jest żaden dramat, dramat to jest jak na okolicy oddają do okręgowej mleczarni z której uciekłem rok temu a reszta doi za 1.30 brutto albo i nawet nie. 

• Like 5
Opublikowano

Poraz enty Mlekovita vs Mlekpol, już nudne to się robi... Każdemu życzę jak najlepszych cen bez względu na podmiot odbierający mleko. Dlaczego nie wzdycham do Piątnicy czy Mlekpolu? Po prostu zbyt duża odległość. Dlaczego nie narzekam? Bo nie lubię jęczeć jak większość Narodu!😆

Opublikowano
16 godzin temu, Farmer6820 napisał:

Ryki za styczeń 18 groszy w dół. 

Jeden głos zabrakło żeby przewodniczącego odwołać 

Przy obecnych cenach paszy zjazd 18 groszowy to już przegięcie!

Opublikowano (edytowane)

mleks przy 10 tys .litrów wiecej  ok. 1,6 i tłuszczu 4 % .   ja powoli sie wypisuje z tego biznesu mysle żę na koniec roku powinien być ostatni odbiór mleka .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

powoli mie ta monotonia dobija codzień to samo , nawet jak gdzieś wyjechać czy na basen , łyżwy do kina to trzeba wrócić i to samo robić , z 25 ha przezyje żona pracuje a syn nie chce zeby pracował przy bydle a po drugie mam 30 minut jazdy do rogatek stolicy .            a MLEKS WYSZKÓW przy 10 tys litrów i tłuszczu 4 % na ryczałcie teraz troche ponad 1,6 wyjdzie ,   

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

@Farmer6820 kiedyś kolega miał podobnie, z jednego zbiornika nie chcieli brać razem z Garwolinem, później już nawet z dwóch zbiorników.

Kolega przeniósł się do Garwolina. 

@radekz200 mi wyjdzie nie całe 1,50 zł.

Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

powoli mie ta monotonia dobija codzień to samo , nawet jak gdzieś wyjechać czy na basen , łyżwy do kina to trzeba wrócić i to samo robić , z 25 ha przezyje żona pracuje a syn nie chce zeby pracował przy bydle a po drugie mam 30 minut jazdy do rogatek stolicy .            a MLEKS WYSZKÓW przy 10 tys litrów i tłuszczu 4 % na ryczałcie teraz troche ponad 1,6 wyjdzie ,   

Przy obniżce -10 gr wyjdzie ponad 1,6 to czego wy narzekacie na ten mleks 😛

34 minuty temu, karol6130 napisał:

@Farmer6820 kiedyś kolega miał podobnie, z jednego zbiornika nie chcieli brać razem z Garwolinem, później już nawet z dwóch zbiorników.

Kolega przeniósł się do Garwolina. 

@radekz200 mi wyjdzie nie całe 1,50 zł.

To się przenoś do Polmleku 😛

• Haha 1
Opublikowano
19 godzin temu, Farmer6820 napisał:

1.69 brutto minus 5 groszy udział. Jeszcze musimy mleko podzielić a Ryki problem robią 🤔 dzwoniłem dziś do mlekovity i wyliczył mi narazie 1.69 na ryczałcie 

Kolego najlepsza cena od lat była w Rykach śmieszna mlekovitta chowała się z waszą cena a ty teraz raptem szukasz u nich ratunku bo parę miesięcy lepiej płacili, rozpędza się a ścianą sama cię znajdzie.... To tak jak by z Piątnicy do mlekpolu odejść bo od  3 miesięcy premie zaczęli dawac....

Zdrowia i rozsądku...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v