Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 godziny temu, kiko8 napisał:

Koledzy jak wygląda stawka na WBC  za  E.

Na czwartek mam propozycję 5.10 za E

8 minut temu, krilan06 napisał:

Styczeń 2020 - za 8 tuczników 6240zł, styczeń 2021 - za 8 tuczników 3660zł, normalnie żyć nie umierać, jak ktoś ma większe ilości to nawet nie chce się myśleć jakie to są straty

A soja po 2500 słyszeliście co z mączka mi bo miała wejść możliwość stosowania od stycznia

Opublikowano
5 godzin temu, henio2 napisał:

Na czwartek mam propozycję 5.10 za E

A soja po 2500 słyszeliście co z mączka mi bo miała wejść możliwość stosowania od stycznia

3 godziny temu, PRZMAS19821982 napisał:

Stosowanie musi  jeszcze komisja tak zwanej UE zatwierdzić... A to może jeszcze potrwać trochę.... Z tego co słyszałem to i tak maczek 1 klasy nie będzie można stosować. Tylko 2 klasy

Z tego co mi wiadomo to od lutego miała wejść mączka z odpadów kat III[ czyli odpady poubojowe z drobiu + pióra] + ekstra pozwolenie na stosowanie wydane przez PIW, pewien światowy koncern pilnuje aby przypadkiem na soje nie spadł popyt

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, PRZMAS19821982 napisał:

Kazdy dba o swoje interesy..... Tylko rolnik jak zawsze zostawiony sam sobie....... 

Co zostawiony będą grodzić czy już ogrodzili płot postawili i to ma zatrzymać dziki z jednej strony co za durny to wymyślał .

Prawie 35 km płotu na granicy woj. świętokrzyskiego i mazowieckiego. Ma chronić przed ASF .

Ma blisko 35 kilometrów długości i dwa metry wysokości. Dodatkowo został wzmocniony, bo musi wytrzymać ewentualny napór dzików. Mowa o płocie, jaki stanął już na granicy woj. świętokrzyskiego i mazowieckiego. Ogrodzenie ma zapobiec rozprzestrzenianiu się ASF, czyli afrykańskiego pomoru świń.

Koszt tej inwestycji wyniósł 700 tys. zł. Dodajmy, że jak na razie, w regionie świętokrzyskim nie odnotowano przypadku dzika chorego na ASF ani ogniska tej choroby w chlewniach.

Opublikowano

Jak mogę tak dbam ale trudno dbać n rolnikom jak UE nas sklucila przez propagandę i prędzej niż jeden drugiemu pomoże będzie czekał by przejąć jego gospodarstwo kiedyś tego nie bylo

Wygra ten co potrafi się dostosować nie ma co wzniosłych słowa tu używać

Opublikowano
53 minuty temu, galan99 napisał:

Co zostawiony będą grodzić czy już ogrodzili płot postawili i to ma zatrzymać dziki z jednej strony co za durny to wymyślał .

Prawie 35 km płotu na granicy woj. świętokrzyskiego i mazowieckiego. Ma chronić przed ASF .

Ma blisko 35 kilometrów długości i dwa metry wysokości. Dodatkowo został wzmocniony, bo musi wytrzymać ewentualny napór dzików. Mowa o płocie, jaki stanął już na granicy woj. świętokrzyskiego i mazowieckiego. Ogrodzenie ma zapobiec rozprzestrzenianiu się ASF, czyli afrykańskiego pomoru świń.

Koszt tej inwestycji wyniósł 700 tys. zł. Dodajmy, że jak na razie, w regionie świętokrzyskim nie odnotowano przypadku dzika chorego na ASF ani ogniska tej choroby w chlewniach.

Kilka lat za późno na takie płoty... Ale może coś to da.... Główny powód to dziki. Czemu tego nie likwidują........... 

Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

Wychodzi po 20 zł za metr bieżący płotu - śmieszne bo z czego ten płot . Niedaleko mnie rolnik postawił płot z panela drucianego fi 3,3 mm z marketu to łoś rozwalił a co dopiero taki z siatki leśnej 

Opublikowano
1 godzinę temu, henio2 napisał:

Bo ekopszolomy się nie zgadzają i łopozycja

Dostajesz kasę za te wpisy czy robisz to za darmo? Bo jak za kasę to jeszcze idzie to zrozumieć 😄

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v