Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak dobrze nigdy w rolnictwie nie było widzę sam na swoim przykladzie 10 lat temu inwestycje za 100 tys spłacałem 5 lat dziś co roku tyle inwestuje bez kredytów

Opublikowano

bajki piszesz i tyle.

rolnicy dobrze widzą co się dzieje i przy wyborach podziękują. pisanie bzdur nie pomoże.

Opublikowano

No sąsiedzi też tak mówią jak ktoś nie potrafi ci dorównać to będzie tak powtarzał a to że spadek dostałeś albo rodzina z zagranicy ale itp na mnie wrażenia to nie robi

Opublikowano

A może wy ppprostu nie potraficie gospodarstwa prowadzić ? Najczęściej tak bywa nakupić warchlaka po 500 i płacze że się nie opłaca świnie hoduje od 1990 roku raz lepiej raz gorzej ale jakoś idzie co 10 lat kupuję nowy ciągnik i parę ha się dokupi przez miedzę bo latać na pola po całej gminie to rządna atrakcje no ale jak kto woli pozdrawiam i opłacalnych cen w tym roku

Opublikowano

Henio, siła nabywcza pieniądza 10lat temu , a dziś jest zupełnie inna, piszesz że rozwijałeś się przez te  10 lat, zakładam że tym samym zwiększałeś zysk z gospodarstwa. Zwiększając o 5%  zysk rok do roku poprzedniego to twoje 100 tys. 10 lat temu odpowiada dzisiejszym 10tys. to tak w skrócie łopatologicznie wytłumaczyłem Ci. 

Opublikowano

Henio pewno nawet rolnikiem nie jest. zatrudniają takich aby pis chwalili nawet pisząc nieprawdę.

Opublikowano

Ja powiem na swoim przykładzie. Myślę, kombinuje i obecnie mając tylko świnie w cyklu zamkniętym ciągle się rozwijam. Ziemi nie dokupuję bo lepiej zboze lub pasze gotowa kupić niż 5 i 6 klasę przewracać. I dochody tylko z gospodarstwa mam.

• Like 1
Opublikowano

Nie chwalę PiS i dużo z tego co robią mi się nie podoba ale widzę że ludziom żyje się znacznie lepiej ostatnie 5 lat skoro jest tak źle to dlaczego na budowach brakuje rąk do pracy kolega szuka już z dwa lata mimo że dobrze płaci chętnych 

100 procent zgodny z kolegą wyżej

Opublikowano

bo socjal nierobom w d*pach poprzewracał, to i do roboty iść sie nie chce.

Opublikowano (edytowane)

@pafnucy, w Twojej wsi, czy w okolicznych, rzeczywiście tych nierobów mogących choćby na budowie pracować, a nie pracujących i pobierających 500, czy w ogóle jakikolwiek socjal, jest wielu? 

Edytowane przez bezbarwny
Opublikowano
7 minut temu, pafnucy napisał:

bo socjal nierobom w d*pach poprzewracał, to i do roboty iść sie nie chce.

Tu się z tobą zgodzę po co ludzie łapy do rządu pomoc cowid wyciągają niech idą na budowy tam zarobią jak pandemia mnie wrócą do swoich hotelitestaurscj i pensjonaty

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v