Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie gosc co ma rdh przyjezdza do klienta i za zabicie  oprucie skory i spuszczenie krwi i rozrab na 2 czesci bierze 150zl reszta indywidualnie a w zakladzie na legalu tylko swiadectwo za to samo biora 100zl tyle ze mieso na 2 dzien odbior 

Opublikowano
galan99 napisał:

38 minut temu, 6465 napisał:

Ja mam na piątek kabana umówionego ciekawe po wiela trzeba dać🤔

Po 4,10?

To ci powiem po ile płaca jak kupują kabana od rolnika po 10 zł za kilo chcą i płacą bo swoje nie z Lidla .

gdzie tak tyle płacą ?

Opublikowano
Rogas71 napisał:

Pszenżyto 1250 pszenica 1350 kukurydza 1150 netto to jaki sens świniami to karmić nawet jakby cena 6 zł była

jakby było po 6 zł to byłbym bardzo zadowolony, bo zarobiłbym dobre 150 zł na sztuce, za warchlaka dałem 150 netto za 31 kg. reasumując przepuszczając zboże przez tucznika to tak jakbym sprzedał je po 2 tys za tonę oczywiście w przypadku ceny za żywca po 6 zł myślę ogólnie że wiosną coś cena ruszy i być może te 6 zł będzie, w Chinach ostatnio mocno tuczniki podrożały, także powinno tez do Europy dotrzeć wyższa cena, no ale zobaczymy...

Opublikowano
turtojs napisał:

Rogas71 napisał:

Pszenżyto 1250 pszenica 1350 kukurydza 1150 netto to jaki sens świniami to karmić nawet jakby cena 6 zł była

jakby było po 6 zł to byłbym bardzo zadowolony, bo zarobiłbym dobre 150 zł na sztuce, za warchlaka dałem 150 netto za 31 kg. reasumując przepuszczając zboże przez tucznika to tak jakbym sprzedał je po 2 tys za tonę oczywiście w przypadku ceny za żywca po 6 zł myślę ogólnie że wiosną coś cena ruszy i być może te 6 zł będzie, w Chinach ostatnio mocno tuczniki podrożały, także powinno tez do Europy dotrzeć wyższa cena, no ale zobaczymy...

coś Ci się liczby pomyliły, po 2000zł tona to Ci wyjdzie jak przepuścisz samo zboże, bez dodatków paszowych , prądu, roboty... a nie sądze że masz wyniki takie że bez roboty na 250kg zboża Ci urośnie tucznik 120kg

Opublikowano
1 godzinę temu, turtojs napisał:

Nie wiem jak to wyliczyłeś?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v