Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
22 minuty temu, slawek74 napisał:

Darek tanio to już było a taki fend to jest klasa przeżyje młode plastkiowe.....

Ja mu klasy i jakości nie odmawiam, ale tak jak pisze soltys

13 minut temu, soltys48 napisał:

Sławek niech to będzie ze złota ale do urwy nędzy on ma 40 lat

To jest właśnie to. Jaki. U on nie był za***isty, to przez te 30pare tak mógł mieć xx właścicieli i nie wiadomo jaka historię i jaki dokładnie stan. W każdym nie wiadomo jaki to może mieć stan, ale im starszy, tym ra historia dłuższą i mniej pewna przez to

• Like 1
Opublikowano

O to to 🙂 , a jeszcze jeszcze jedno te stare może i dobre ale niektóre to trzeba by omijać bo cześci brak może być do niektórych , puki dalej na seri jadą tzn ileś tam lat albo dzięsięcioleci  skrzynia czy silnik nie zmienny to części dostępne , legendarny mtz tam to za bardzo nic się nie zmienia , bo już ursusy ponoć części brak dobrej jakości ,

Na yt oglądałem filmy z napraw to niektóre modele mf wycofali i koniec ani używanych ani nowych do skrzyni (bodajże 81xx) stare jd okrągłe puki działa hydraulika to dobrze jak padnie to padniesz z kosztów .

Miałem problem z jcb 520 taka stara ładowarka z 198x podwozie jak w starym 3cx , poszła mi zwolnica i nie ma nie ma😣 , stała z dwa miesiące zanim namierzyłem i kupiłem 😊, tylko kosztowała 5 000 zł , gdzie do nowszej od ręki za 4000 zł (dwa lata temu) . A parę ogłoszeń było ale tak jeden dzwoniłem to na drugi dzień nie było  , trzech to niewiem cwaniaki czy nierozgarnięte 🤨 bo dzwoniłem i zdjęcia chciałem bo daleko z 300-500 km , to jeden wysłał bez jednej zębatki , drugi to całkiem zdjął pokrywę a tam w środku pusto 😮

Opublikowano
11 godzin temu, sebe1033 napisał:

Po czym Poznałeś że robiony a nie malowany tylko ? 

Przy okazji otomoto ogłasza swoje ogłoszenia na olx ?

Właśnie po tym, że malowany, że dołożone kupę nowych części, które nie powinny być wymienione. A skoro są, to w jakim były stanie?

Opublikowano

Że malowany nie znaczy że robiony ,  widziałem już tylko co pomalowane żeby nie było widać że farba wytarta wtedy efekt lepszy bo ładniejszy , ale może też być że coś wymienione 

Opublikowano
soltys48 napisał:

Sławek niech to będzie ze złota ale do urwy nędzy on ma 40 lat

31 jak będziesz miał 40 to powiesz że szkoda że to nie 30 😉😀

6465 napisał:

36 minut temu, slawek74 napisał:

Darek tanio to już było a taki fend to jest klasa przeżyje młode plastkiowe.....

Przezyc to może i przeżyje nie wiem. Ale w tych plastikowych jest jakoś komfort a w tym to tak jak w ursusie ciężkiej serii.

mylisz się....

jasiuhonda napisał:

Te fendty są pancerne ale cena przegięta o 50 tys😁 za taką kasę to się 515 kupic

to kup nie wypracowanego....

Opublikowano
3 godziny temu, daron64 napisał:

@Agrest, ile mniej więcej za swojego młodszego płaciłeś? Myślicie, że takie wariacje cenowe są przejściowe, czy trzeba się przyzwyczaić na to, że tak będą wyglądały ceny używek? Czy tylko niektórych serii, takich właśnie jak te fendty, 1455 itd, a cena reszty bardziej pospolitego sprzętu będzie bardziej realna? Kiedyś to czasem się trafił ktoś z fantazja co do kwoty, ale ostatnio to ceny, które często są zaporowe, stają się normą 

99tys zł

Opublikowano

Sprzeda od ręki

1 godzinę temu, mariuszd93 napisał:

Dokładniej to 31.

Inna sprawa, że traktor można zajeździć i za 5 lat, a nawet mniej.

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

31 jak będziesz miał 40 to powiesz że szkoda że to nie 30 😉😀

mylisz się....

to kup nie wypracowanego....

Gdzie Wy te 31 wyczytali?

Opublikowano

Ja mam fynda 312 był ściągnięty z zagranicy z zatrzymanym licznikiem na 14 tys mth. U kolegi przez kilka lat obrabiał 100 ha jako główny ciągnik, u mnie przez 6 lat 50 i dość dużo pomocy u ludzi. Dwa lata temu poszła woda do oleju po rozebraniu( silnik nigdy nie tykany) okazało się że uszczelniacze na tulejach. Wymieniliśmy uszczelki i jeden pierścień bo peknal. Cała reszta była w idealnym stanie jak nowa na tulejach były rysy po honowaniu... Ja tego ciągnika nie oszczędzam, czasem się coś zepsuje ale na tą robotę co nim robię to nic. 

Opublikowano
slawek74 napisał:

gdzie ,,Z,, cieszysz się 🤔

ale za mleko po 3złote 😁 a twoich krów to trza trzy na moją jedną 😁

to powinieneś jeździć nowym fendem i mieć ludzi do roboty... ehh Sławek większego chwalipięty i bajkopisarza to ciężko.

Opublikowano

widzialem też gromady walków , zasuw od beczkowozów ,to było u handlarza maszyn ,ale weż to u niego kup ,70 procent ceny jak za nówkę ,o ile cię do tej graciarni wpuści 

Opublikowano (edytowane)

Po taniości, opony  zapewne kupione z demobilu z wojska. Ciekawe, czy koło przy skręcie zmieści się pod ramą po załadowaniu na full.

Edytowane przez jacor73
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v