Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, jedrus2020 napisał:

ja mam akurat sprawdzonego dostawce. Jak sobie raz na rok 5 wezmę to mi starcza na rok albo i dłużej. Kogo czestowalem to chwalił. Ale to też trzeba umieć zrobić.

96-97 procent mi wychodziło. Kto próbował różnych samogonow to z takiego czegoś to jedynie do spryskiwaczy w aucie może wlac, a nie pić. Chyba że ktoś jest menele i aby w dekiel waliło 

Opublikowano
5 minut temu, bratrolnika napisał:

To dlatego nic jeszcze nie kupiłeś. Jedziesz na zakupy takim dziadkowozem to i normalne że u mnie Cię wyprzedzają w tym wyścigu😋

To ja nie wiem jak wy jezdzcie. Fiat dookoła komina ponizej 7 nie ma szans, a mniejszy jak vectra i silnik nowszy 

Fakt, po esce od Skarżyska do Grojca zszedł do 6,3, no i wtedy tylko jedno Audi mnie wyprzedzilo, i to też tylko dlatego że żona kazała mi odpuścić... 

Bo liczą średnią z jazdy na jednym baku na trasie, emeryckim tempem i się cieszą.

Też kiedyś z Radomia wracałem sznur aut, 60km/h, lato . Wyzerowałem licznik i do Zwolenia srednia 4,9l. No ale i tak wiem że pali 8,5😁

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

Bo liczą średnią z jazdy na jednym baku na trasie, emeryckim tempem i się cieszą.

Też kiedyś z Radomia wracałem sznur aut, 60km/h, lato . Wyzerowałem licznik i do Zwolenia srednia 4,9l. No ale i tak wiem że pali 8,5😁

Bmka jak spokojnie to 11-12 litrów na kołach 17 225 przód 255 tył. A jak palowalem ja to i 19 i20 😎🤣

Opublikowano
17 minut temu, Rolnik200598 napisał:

Ja to bym się bał do takiego wsiąść... 87km w gazie wystarczające na bezpieczną "dziadkową" jazdę...

A czemu? Jak masz do tego głowę to masz z tylu zaplecze w razie wyprzedzania np. Ja mam w swoim 208 KM

6 minut temu, pawel885 napisał:

liczy się przelicznik kg/KM, lepsze 100koni w corsie jak 130koni w audi A4 do tego w quattro 

Mi chodzi tylko o to że ludziom brak wyobraźni i że mocny samochód to nie wszystko by być panem na drodze

Opublikowano

Ja to co najwyżej traktory wyprzedzam, starzeję się chyba i najbezpieczniej się czuję jadąc max 80km/h. Po zdaniu prawka chciało się gonić ale jakoś po 2 latach przeszło.

Opublikowano
7 minut temu, Agrest napisał:

A co złego jest z jeździe 60km/h ? Jak się jeździ za swoje pieniądze , to się liczy koszty, zwłaszcza, jak się ma rodzinę na utrzymaniu. A jak za firmowe nie swoim autem, to gaz do dechy. Taka prawda

Opublikowano

To i mi przeszło, ale lubię się czuć bezpiecznie jak wyprzedzam😎 

Opublikowano

I dobrze robisz, wolniej pojedziesz szybciej dotrzesz do celu

Rolnik200598 napisał:

Ja to co najwyżej traktory wyprzedzam, starzeję się chyba i najbezpieczniej się czuję jadąc max 80km/h. Po zdaniu prawka chciało się gonić ale jakoś po 2 latach przeszło.

Opublikowano
Przed chwilą, jahooo napisał:

. A jak za firmowe nie swoim autem, to gaz do dechy. Taka prawda

A dla siebie oszczędności kto zaoszczędzi.. ojoj!😉😂

Opublikowano

bez przesady. 80 to nawet tiry szlak trafia i wyprzedzają takich.

2 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

Opublikowano
16 minut temu, bratrolnika napisał:

To ja nie wiem jak wy jezdzcie. Fiat dookoła komina ponizej 7 nie ma szans, a mniejszy jak vectra i silnik nowszy 

Fakt, po esce od Skarżyska do Grojca zszedł do 6,3, no i wtedy tylko jedno Audi mnie wyprzedzilo, i to też tylko dlatego że żona kazała mi odpuścić... 

Kiedyś pisałem dokładnie to samo, jak auto wielkości i wagi mondeo moze palic 6l. Chyba na holu.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Sylwekx25 napisał:

A guzik prawda. Przeczy to się prawom fizyki😉

Przed chwilą, pafnucy napisał:

bez przesady. 80 to nawet tiry szlak trafia i wyprzedzają takich.

Mądrego to i miło poczytać 

Opublikowano
2 minuty temu, danielursus3p napisał:

ludziom brak wyobraźni i że mocny samochód to nie wszystko by być panem na drodze

A co ma się moc, najwyżej Cię wyprzedzi i miniesz go na pierwszym łuku na drzewie, bardziej gwiazdorzą po mojemu kierowcy ciężarówek bo najwięksi i wiecznie się śpieszą 

Opublikowano
1 minutę temu, jacek1296 napisał:

Kiedyś pisałem dokładnie to samo, jak auto wielkości i wagi mondeo moze palic 6l. Chyba na holu.

Citroen C5 - jazda wkoło komina 5,8 l "gnojówki", na trasie spoko 5,1

Opublikowano
1 minutę temu, pawel885 napisał:

A co ma się moc, najwyżej Cię wyprzedzi i miniesz go na pierwszym łuku na drzewie, bardziej gwiazdorzą po mojemu kierowcy ciężarówek bo najwięksi i wiecznie się śpieszą 

No o tym mówię. Po co niepotrzbne zgony..bo muszą się spieszyć jak z km plane😉 to nie gwiazdorzenie to praca 

Opublikowano
8 minut temu, stempos1980 napisał:

A ja tam nie patrzę na paliwo chociaż komp w pasku pokazuje średnio 5.5 l ale te 6l to tak poleci z palcem w tkumniku

Masz 101 czy 115km?

A co do tej predkosci jazdy.Ja to twierdze ze czasami lepiej,, 5 minut później jak 20 lat za wcześnie".....

Opublikowano
1 godzinę temu, camo napisał:

Byłby ktoś bardziej ogarnięty w stanie przekierować mnie do jakiegoś większego postu o Pszenicy?

Wpisuj w google co cię interesuje z dopiskiem agrofoto i znajdziesz co cię interesuje

Opublikowano
19 minut temu, pawel885 napisał:

liczy się przelicznik kg/KM, lepsze 100koni w corsie jak 130koni w audi A4 do tego w quattro 

Prawda, cienki 55KM objeżdżał 115KM w Vectrze

17 minut temu, Agrest napisał:

Czy nie szkoda życia tak jeździć??? Golfem kiedyś też chciałem zobaczyć kiedyś co da ecodriving, też do 4,9 zszedlem, ale to kur.. jazda jak karawanem

8 minut temu, jahooo napisał:

A co złego jest z jeździe 60km/h ? Jak się jeździ za swoje pieniądze , to się liczy koszty, zwłaszcza, jak się ma rodzinę na utrzymaniu. A jak za firmowe nie swoim autem, to gaz do dechy. Taka prawda

Z premedytacją kupiłem auto palące prawie 8l ON zamiast Polo 1.6tdi które pewnie paliloby 5,5, właśnie dlatego co powyżej napisał Daniel-jak chcesz wyprzedzić to wyprzedzasz, a nie się zastanawiasz czy zdążysz

Służbowe to z reguły śmieszne silniki mają, nie ma czym pogonić

6 minut temu, jacek1296 napisał:

Miałem kilka aut, i większe, i mniejsze, i w to że auto kompakt czy większe spali 5l/100 to można sobie pomiędzy bajki włożyć, to tylko oszukiwanie innych, i siebie też

Opublikowano
2 minuty temu, Baks00 napisał:

Masz 101 czy 115km?

A co do tej predkosci jazdy.Ja to twierdze ze czasami lepiej,, 5 minut później jak 20 lat za wcześnie".....

Ja mam ostatnie wydanie przed liftem na pompie.90kucy ale mam wtryski od 110

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, jacek1296 napisał:

a4 b7 1.9tdi
Na trasie najniżej zszedłem do 4.4l, średnio trasa krajówkami to jakieś 5.2-5.5l, samo miasto 10l, średnia zazwyczaj około 6-6,5l

Edytowane przez KaMel
Opublikowano
35 minut temu, danielursus3p napisał:

270 koni to już jest kawał samochodu. A prawda jest taka że nie wielu się nadaje do prowadzenia pojazdu mocniejszego jak 100 koni ;)

To nawet nie o nic chodzi, ale żebyś wiedział ile osób ma problem żeby cofnąć prosto, już nie mówię prostopadle

33 minuty temu, Partyzant85 napisał:

@daron64 - jaka waga tych krążowników i ile momentu obrotowego?

2 tony i chyba 400Nm

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v