Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
22 minuty temu, Ursus932 napisał:

@migacz wystaw na olx. Tu pomysłami się nie sugeruj , sam sprzedałem takie klamoty że tu by wyśmiali a ludzie kupią , hit to grabki do Poznaniaka , nawet z Pomorza facet dzwonił żeby mu wysłać 

Tak sobie właśnie myślałem że wrzucę. Pójdzie to pójdzie tylko myślę ile rzucić cenę za to. Myślałem nawet poszukać kół i dać to w pełni sprawne ale nie wiem. 

Obecnie mogę to wreszcie sprzedać bo wcześniej stał na tym stół do rzepaku i wreszcie w tym tygodniu sprzedałem.

Opublikowano (edytowane)

@DANDYS

Mi tez nie przeszkadzalo. Jak moje juz mialo luzy rozmawialem z wujkiem, co przerabial ten temat i mowil - olej serwo zakladaj od razu orbitroil. Ale czlowiek oczywiscie musi sie nauczyc na wlasnych bledach. Czasem pozyczalem od niego 914 na orbitrolu i oczywiscie roznica byla, ale nie byl to jakis kosmiczny przeskok,. Naprawde dosc spoko chodzilo stare serwo (jesli chodzi o sile wspomagania). Dlatego myslalem sobie, ze po co wydawac 1,5klocka, jak za 5 stow po regeneracji jak bedzie spoko, to w zupelnosci wystarczy. No i generalnie zdania nie zmieniam. Tzn jesli chodziloby to spoko, to zostalbym przy serwie. No ale nie chodzilo spoko.  Krecilo sie naprawde duzo ciezej. Szczerze to przeskok ze starego serwa na orbitrol byl mniejszy niz ze starego serwa na regenerowane serwo. Najpierw wymienilem ten zawor w zbiorniczku, ale nic to nie dalo. Tak na tym jezdzilem. No ale potem cala ta historia z zerwanymi srubami, przecietymi przewodami itd. W koncu zebralem sie w sobie (i w portfelu) na orbtrol i naprawde nie zaluje. Zalozylem wszystko sam, tylko znajomego wzialem zeby mi przyspawal lape od silownika, bo mam stary most bez oryginalnego miejsca. Z problemow z orbitrolem to - chyba delikatnie nie rowno ustawilismy silownik, bo w jedna strone lepiej skreca, ale nie jest to jakas roznica, ktora np w normalnej pracy zauwazam, bardziej jak zawracam na podworku to w jedno strone, a w druga jest pewnie kolo metra roznicy. Nie wiem czemu tak sie stalo - mierzylismy tlok, ile sie w dana strone wysuwa itd, a wyszlo jak wyszlo. Druga sprawa - ciezej sie kreci niz u wujka. Co prawda ponizej 1k obrotow mozna krecic palcem na postoju, ale sa takie momenty np jak dojezdzam do konca pola i schodze z obrotow to jest ciezej skrecic w trakcie jazdy. Normalnie jest to nieodczuwalne, jak pisze mozna paluszkiem krecic nawet na niskich obrotach, ale wlasnie jak schodzi z wyzszych to zauwazylem, ze cos takiego wystepuje. 

Edytowane przez daron64
Opublikowano

tylko u mnie bez przedniego napędu, a gotowe zestawy coś koło 2300, a mi tak ciężko nie raz chodzi jak oleju mało a tak to bardzo dobrze,

no i szkoda wydawać kase

ale nie ciekło? te po regeneracji

Opublikowano
20 minut temu, DANDYS napisał:

tylko u mnie bez przedniego napędu, a gotowe zestawy coś koło 2300, a mi tak ciężko nie raz chodzi jak oleju mało a tak to bardzo dobrze,

no i szkoda wydawać kase

ale nie ciekło? te po regeneracji

Na forum jeden chlopak sam rozbieral i skladal. Jak w googlu wpiszesz serwo agrofoto, to powinno wyskoczyc. @SardynaTV to byl, sprawdzilem.

Po regeneracji niby nie cieklo. Dopiero potem jak caly was tak jakby delikatnie zsunal sie w dol, to zaczelo sie lac. Tylko nie wiem na ile to wina zlego zlozenia, a na ile tego, że serwo po zerwaniu tych srub sobie latalo gora-dol. To, że ciezko sie kreci jak nie ma oleju, to normalne przeciez. Sam nie chcialem tego ruszac, bo z moim szczescie zaraz by cos nie chxialo zejsc, czegos bym nie mogl zlozyc itd i wolalem kupic regenerowane. Osobiscie, jesli nie cieknie mocno, to bym nie ruszal. Do malego zetorka chcialem w tym roku orbitrol zalozyc, no ale, ze wyskoczyla skrzynia w duzym, to sobie chyba dam spokoj, bo wypruje sie z kasy, a rok jeszcze dlugi.

7 minut temu, pawel885 napisał:

na jakiejś grupie koleś wstawił fotkę sterty serw na złomie, myślałem że to Twoja sprawka @daron64 xD

Z poczatku myslalem, ze moze wystawie, moze ktos na czesci wezmie. Ostatecznie sie wkurwilem i wywiozlem w cholere. 

Opublikowano
4 godziny temu, Ursus932 napisał:

@migacz wystaw na olx. Tu pomysłami się nie sugeruj , sam sprzedałem takie klamoty że tu by wyśmiali a ludzie kupią , hit to grabki do Poznaniaka , nawet z Pomorza facet dzwonił żeby mu wysłać 

Chyba wiem nawet kto😂

• Haha 1
Opublikowano
23 minuty temu, soltys48 napisał:

Chyba wiem nawet kto😂

2 minuty temu, Pantera napisał:

Przemus  TY to  jestes jak ten Jozek z kawału co wszyscy go znają

Przemek podrzuć mi tego trunku co się pamięć traci, muszę szwagrów poczęstować bo będę dzierżawę płacił😁. Pantera da się to pić?😉

Opublikowano
6 minut temu, 6465 napisał:

Przemek podrzuć mi tego trunku co się pamięć traci, muszę szwagrów poczęstować bo będę dzierżawę płacił😁. Pantera da się to pić?😉

da sie  

• Thanks 1
Opublikowano

Poszerzy😂

21 minut temu, 6465 napisał:

Jeszcze nie ma ale będzie

• Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, Marecki2922 napisał:

Panowie polećcie sprawdzoną nagrzewnice , potrzebuję ogrzać nowy dom w którym nie ma jeszcze centralnego a prace trzeba jakoś robić 

koza z palnikiem na przepał, lepszego nie ma, ew nagrzewnica gazowa na 15kW, bo elktryczną zbankrutujesz, zwłaszcza jak masz taryfę budowlaną 

• Thanks 1
Opublikowano

O, i takiego szukałem. I na kołach te 120km dojadę😁

Opublikowano (edytowane)
54 minuty temu, igor10246 napisał:

koza z palnikiem na przepał

No właśnie o takiej kozie myślałem tylko  miałem nadzieję że ktoś podpowie jakiś konkretny sprawdzony  model 

Znajomy ma takie coś i jest to bardzo dobry sprzęt , no ale za drogo dla mnie

https://allegro.pl/oferta/nagrzewnica-na-olej-przepracowany-hp-105-hiton-8600544788

Edytowane przez Marecki2922
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v