Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ten TP-link w trybie horizontal działa dookólnie, miałem taki, to na podwórzu laptop działał bez problemu wszędzie na wbudowanej antenie

Outdoor to tylko ubiquity jeszcze albo mikrotik

albo kupujesz dowolny AP z wyjściem RP-SMA, wkładasz w hermetyczną puszkę i do tego antenę zewnętrzną np coś takiego https://sklep.led.com.pl/antena-dookolna-horizon-midi-2ghz-7dbi-p-24809.html

Zasięg na komórce ogranicza przede wszystkim moc WiFi w komórce, 7-8dBi na antenie wystarczy

Edytowane przez jahooo
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
Opublikowano
Cytat

Ja polecam takie spodnie , dość gruby materiał podwójne materiał na kolanach , szwy nie puszczają , brudzić to się brudzą ale po praniu za bardzo to nie widać śladów po spawaniu, 

A do spawania też polecam fartuch ostatnio sam go odkryłem w garażu ... wisiał sobie a że miałem dużo spawania i jeszcze pod górę to się przydał , pierwsze dwa dni ciężko się przyzwyczaić , ale potem to już luz , nie ma czegoś takiego że iskra spodnie wypali czy do buta wpadnie , a i spodnie czyste bo wszystko na fartuchu zostaje a jego wieszam w garażu i już 

6 minut temu, Mecha napisał:

Panowie, wiem że nie ten temat ale jakie ma być napięcie łańcucha w polskim rozrzutniku 3.5t?

którego 😄, ten taśmowy  to niech lekko zwisa tak z 2 cm , napewno nie napięty jak struna

Opublikowano
8 godzin temu, przybyslawice5211 napisał:

Niby na tej polskiej pisało huta arcelormittal ale nie pamiętam która huta dokładnie ale z polski ale to mogą być tylko naklejki  a raz mi przywieźli ceowniki to były z Litwy  

ta... apropo arcelormital to jest to hindus który ma prawie wszystkie huty w polsce a jeśli chodzi o blachę to kilka lat temu znajomy kładł na stajnię blachę aluminiowo-krzemową, ponoć miała dożywotnią gwarancję

Opublikowano

Zapewne do czasu kiedy firma która ją monowała albo sprzedawała będzie istnieć. Znajomy 15 lat temu na domu założył z jakąś specjalną powłoką, zapłacił coś około 60 PLN gwarancja 30 lat,  ale niestety powłoką zaczęła zchodzić  po 12 , firma montującą i zarazem sprzedająca w międzyczasie  zwinęła się i tyle po tej zajebistej powłoce i gwarancji.

• Like 1
Opublikowano
53 minuty temu, sebe1033 napisał:

Ja polecam takie spodnie , dość gruby materiał podwójne materiał na kolanach , szwy nie puszczają , brudzić to się brudzą ale po praniu za bardzo to nie widać śladów po spawaniu, 

A do spawania też polecam fartuch ostatnio sam go odkryłem w garażu ... wisiał sobie a że miałem dużo spawania i jeszcze pod górę to się przydał , pierwsze dwa dni ciężko się przyzwyczaić , ale potem to już luz , nie ma czegoś takiego że iskra spodnie wypali czy do buta wpadnie , a i spodnie czyste bo wszystko na fartuchu zostaje a jego wieszam w garażu i już 

którego 😄, ten taśmowy  to niech lekko zwisa tak z 2 cm , napewno nie napięty jak struna

1 osiowy czarna białostocka bodajże, jaki taśmowy? Skróciłem go i chciałbym się dowiedzieć jak ma być "fachowo"

Opublikowano
8 minut temu, Mecha napisał:

1 osiowy czarna białostocka bodajże, jaki taśmowy? Skróciłem go i chciałbym się dowiedzieć jak ma być "fachowo"

Ten na podłodze z listwami to potocznie całość u nas się nazywa taśma 😃 A to nigdy nie naciągałeś (przed skróceniem) ?

6 minut temu, conny napisał:

Fachowo to się nie skraca tylko wymienia cały. 

Po co ? To jest bardzo długi łańcuch one nie tyle rozciąga się co brakuje naciągu bo ile tam jest 15 cm , po jednym skróceniu a może i dwóch trzyma wymiar . Dopuki zazębia się w całości na kole gniazdowym jest dobry

Opublikowano (edytowane)

Kiedyś wspominałem o budowie hali ale niestety przy tych cenach moje marzenie pojechało daleko poza horyzont i nie chce się pchać w takie koszta, żeby nie popłynąć więc zastanawiam się czy warto rozglądać się za silosem z drugiej ręki. Nowe oczywiście też nie wchodzą w grę bo nawet boję się zapytać o wycenę. Powiedzcie, czy w takich pieniądzach jak ten w ogłoszeniu poniżej jest szansa znaleźć dobrze zachowaną konstrukcję. Na co zwracać uwagę przy ewentualnych ogledzinach. Dodam, że interesuje mnie najprostszy płaski silos aby tylko dało się przechować suche zboże, nie chce żadnych wybieraków podłogowych, trzeba szukac oszczędności a raz w roku przy sprzedaży mogę poszuflowac więc potrzebne mi tylko niezbędne wyposażenie. 

Na najbliższe żniwa potrzebuję pojemności okolo 100 ton. Zastanawiam się jeszcze czy stawiac jeden duży silos czy 2-3 mniejsze.

Niestety nigdy nie mialem doświadczenia z żadnymi silosami więc liczę na pomoc z waszej strony. :)

https://www.olx.pl/d/oferta/silos-zbozowy-bin-100-zdemontowany-mozliwy-montaz-transport-CID757-IDKtkCZ.html

https://www.olx.pl/d/oferta/silos-zbozowy-bin-100-t-CID757-IDLNpye.html

Edytowane przez KlimekPL
Opublikowano

Sąsiad stawiał w ubiegłym roku takie dwa biny po 100t z demontażu - dół jak słabo zabezpieczony, może wymagać poprawek. U niego były z dnem płaskim z blachy, dobre są z dnem płaskim perforowanym.

Ja bym stawiał jeden duży - łatwiej go przewietrzyć jedną dmuchawą niż trzy mniejsze. Jak masz jeden gatunek do magazynowania, jest to najlepsze rozwiązanie.

Opublikowano
8 godzin temu, KlimekPL napisał:

Kiedyś wspominałem o budowie hali ale niestety przy tych cenach moje marzenie pojechało daleko poza horyzont i nie chce się pchać w takie koszta, żeby nie popłynąć więc zastanawiam się czy warto rozglądać się za silosem z drugiej ręki. Nowe oczywiście też nie wchodzą w grę bo nawet boję się zapytać o wycenę. Powiedzcie, czy w takich pieniądzach jak ten w ogłoszeniu poniżej jest szansa znaleźć dobrze zachowaną konstrukcję. Na co zwracać uwagę przy ewentualnych ogledzinach. Dodam, że interesuje mnie najprostszy płaski silos aby tylko dało się przechować suche zboże, nie chce żadnych wybieraków podłogowych, trzeba szukac oszczędności a raz w roku przy sprzedaży mogę poszuflowac więc potrzebne mi tylko niezbędne wyposażenie. 

Na najbliższe żniwa potrzebuję pojemności okolo 100 ton. Zastanawiam się jeszcze czy stawiac jeden duży silos czy 2-3 mniejsze.

Niestety nigdy nie mialem doświadczenia z żadnymi silosami więc liczę na pomoc z waszej strony. :)

https://www.olx.pl/d/oferta/silos-zbozowy-bin-100-zdemontowany-mozliwy-montaz-transport-CID757-IDKtkCZ.html

https://www.olx.pl/d/oferta/silos-zbozowy-bin-100-t-CID757-IDLNpye.html

Kup ws60 nie drogo idzie dokupić same blachy. Znajomy kupił 4szt. Takich silosów i dołożył do każdego po 2 okręgi   teraz w każdy wchodzi przeszlo 80t.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v