Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
igor10246 napisał:

1 godzinę temu, daron64 napisał:

Z czystej ciekawości - czemu  np taka wiertarka kosztuje tyle co powiedzmy ws15?

https://www.olx.pl/d/oferta/wiertarka-kolumnowa-wl25-CID628-IDMmN8v.html

jeśli nie jest wyjechana to pewnie ze względu na rozmiar, i możliwości, całkiem możliwe że z możliwościami jest podobnie jak z ws15 a rozmiary są kilka razy większe, dodać należy fakt że nie każdy ma miejsce w garażu aby taką postawić, a ws na upartego można do do szafy lub pod stół wpakować gdy nie potrzebna 

@gosciu506 co prawda to prawda, ale jakość jest, a z ursusem czy zetorem eksportowym jak jest? części po całej europie szukać bo wersja specjalna np na portugalię czy inne zakątki świata gdzie kosztują grosze a nagle w polsce zyskują na wartości 

uwazam ze duzo zalezy u sprzedawcy ja jezdze do kilku sklepow z czesciami 2 to oddalone od mnie 25km duze sklepy z czesciami (nie bede reklamowal) i tam sprzedawcy mowia tak jak sie pytam oryginał tyle i tyle i sie pytaja czy szukac cos tańszego i tam nawet filtry sa pakowane w pudelko karton z logo zetora a w lokalnym sklepie tez maja ale i tam sie nikt nie pyta czy tanszy czy drozszy tylko przynosi filtr przewaznie albo w folii albo bez opakowania. albo jak jedze do plocka do sklepu po lozyska i tam zawsze sprzedawca mowi jest lozysko czy pas za np. 70zl i moze byc za 28zl i sie pyta ktore dac. wiele zalezy od sklepu i od sprzedawcy inna sprawą jest jeszcze uczciwosc sprzedawcy ale to juz inna kwestia

@6465 kupiles juz ten klucz udarowy. ja mam chinski marketowy tylko elektryczny na kabel 500nm i kola od traktora kreci bez problemu

Opublikowano
31 minut temu, wojtal24 napisał:

@6465 kupiles juz ten klucz udarowy. ja mam chinski marketowy tylko elektryczny na kabel 500nm i kola od traktora kreci bez problemu

Ja też chcę na kabel, o taką odpowiedź mi chodziło jak 500nm kręci koła to i ja sobie kupię ten parkside 500nm na kabel.

Opublikowano
8 godzin temu, igor10246 napisał:

jeśli nie jest wyjechana to pewnie ze względu na rozmiar, i możliwości, całkiem możliwe że z możliwościami jest podobnie jak z ws15 a rozmiary są kilka razy większe, dodać należy fakt że nie każdy ma miejsce w garażu aby taką postawić, a ws na upartego można do do szafy lub pod stół wpakować gdy nie potrzebna 

@gosciu506 co prawda to prawda, ale jakość jest, a z ursusem czy zetorem eksportowym jak jest? części po całej europie szukać bo wersja specjalna np na portugalię czy inne zakątki świata gdzie kosztują grosze a nagle w polsce zyskują na wartości 

Igor wytrzyj noska z mleka  🙂 i poczytaj ludzi co troche żyją na tym świecie i mają doświadczenie 👇 

7 godzin temu, kizak napisał:

A z tymi częściami zachodnimi ,to też jest różnie,facet co zciąga części na zamówienie z Europy ,takie nie dostępnę  lub cena kosmos  .  Wałek nowy [fiat 780] może zciągnąć [ale bodaj i w internecie było za 2800 zł] ,może zciągnąć nowy ,ale mówi nie poleca ,zciągnie ten sam lecz używkę za 1800 . Pytam czemu tylko taka różnica ,bo skoro ciągnik trafił do rozbiórki to już swoje wychodził ,i ma już 40 lat za sobą .. A on ,że teraz sprzedają się bardziej używki ,gdyż w czasie produkcji danego modelu ktoś tego pilnował ,i te części miały  i musiały mieć swoją jakość . 

Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

Ja też chcę na kabel, o taką odpowiedź mi chodziło jak 500nm kręci koła to i ja sobie kupię ten parkside 500nm na kabel.

Od Parkside na kablu lepszy jest Hamron z Jula. Na YT jest parę testów. Odkręca koła od ciągnika jak zły 

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Igor wytrzyj noska z mleka  🙂 i poczytaj ludzi co troche żyją na tym świecie i mają doświadczenie 👇 

🤔 

Ty chyba też musisz otrzeć mleko z pod nosa.

Doszły mnie słuchy że kupiłeś jakieś radło do orania? Prawda to

Opublikowano
10 godzin temu, igor10246 napisał:

@gosciu506

A jeśli rozmiar nie ma znaczenia, to lepiej myśleć o stołowej typu właśnie jakiś ws, czy kolumnowej? Tylko widzę sporo kolumnowych jest albo jakichś zagranicznych, albo bez marki

Opublikowano
10 minut temu, stempos1980 napisał:

🤔

Ty chyba też musisz otrzeć mleko z pod nosa.

Doszły mnie słuchy że kupiłeś jakieś radło do orania? Prawda to

A skąd , lemiesze tylko 🙂

Opublikowano
2 godziny temu, wojtal24 napisał:

uwazam ze duzo zalezy u sprzedawcy ja jezdze do kilku sklepow z czesciami 2 to oddalone od mnie 25km duze sklepy z czesciami (nie bede reklamowal) i tam sprzedawcy mowia tak jak sie pytam oryginał tyle i tyle i sie pytaja czy szukac cos tańszego i tam nawet filtry sa pakowane w pudelko karton z logo zetora a w lokalnym sklepie tez maja ale i tam sie nikt nie pyta czy tanszy czy drozszy tylko przynosi filtr przewaznie albo w folii albo bez opakowania. albo jak jedze do plocka do sklepu po lozyska i tam zawsze sprzedawca mowi jest lozysko czy pas za np. 70zl i moze byc za 28zl i sie pyta ktore dac. wiele zalezy od sklepu i od sprzedawcy inna sprawą jest jeszcze uczciwosc sprzedawcy ale to juz inna kwestia

Oto to ,zależy od sprzedawcy ,czy ci chce sprzedać to co ma na stanie czy to co ci potrzeba . Mój przykład ,łożysko do rotacyjnej ,dzwonię do Wiraxa  ,mówię co trzeba ,i przysyłają wszystko co mi trzeba ,prócz łożysk ,bo jedno pomylili i nie poszło ,wszystko ok . Zakładam ,objeżdżam może kilometr ,nie pamiętam ,ale raczej mniej ,i łożysko na wałku zdechło ,dobrze że na wałku tym co od przekażnika bo mało rozbierania ,Zajeżdzam do sklepu i mówię łożysko takie a takie ,a sprzedawca do czego to ma być  . Z plejady łożysk o różnych parametrach tego samego wymiaru dał to co ma chodzić i chodzi ., a filtry ,paski i takie duperele ,to może być to to samo ,z tej samej linii ,tylko ładowane w opakowki z logiem danej firmy i za to bulisz . Tylko nigdy nie masz pewności i wybierasz z logiem ,chyba że sprzedawca to znajomy ,lub uczciwy i ci powie .  A tak sprzedawca sprzeda droższy ,większa marża i poszło......     .  A z tą jakością ,to tak ,rozebrałem akurat samozbierkę Mengela z 85 ,to rozkręciłem całą oprócz 3 śrub ,jedna imbus ,to nakrętkę naspawałem i poszła ,druga ,nie miałem chęci ,bo słaby dostęp ,to młotek i przecinak ,trzecia ktoś zamienił na jakąs inną i zgiąłem to musiałem odciąć  .    A wczoraj w pługu polskim 3 letnim jp4 chciałem przeregulować pierwszą skibę ,to urwałem śrubę rzymską bodaj średnicy 22 ,no kutwa po 3 latach tak ,,przymarzła'' ,polewanie ,ruszanie we 2 strony nic nie dało ,patrzę ruszyła ,to ja popryskam i w jedną stronę ,to w drugą i bum 😐 ,a cała błyszcząca ,cacy lali ,w chromie ,czy ocynku .😡

Opublikowano

z łożyskami to w ogóle są jaja, zamiawiam w grene łożysko do mojej dyskówki i 120 zł, ok, rozpakowałem, patrzę łożysko 6206z C3 z faga, ok, teraz biorę to samo bez nalypki kuhn za 40 zł 

Opublikowano
3 godziny temu, wojtal24 napisał:

no wlasnie ja mam tego z Juli chyba trafilem na promocje 199 czy jakos tak ale te parkside ma kolega i tez nie sa zle

mam parkside i nie jestem zadowolony, upaliłem szczotki na śrubach 12 , dobrze że zapasowe były ... 

Łożyska bardzo dobre snr - polskie fłt wytrzymało na główce kosy 2 godziny, snr 3 lata i nic się nie działo 

Pasy kupuję do kombajnu tylko oryginał , cena 50% większa jak jakieś sanoki a żywotność bez porównania ... 

a w sklepach wciskają to na co mają marżę i bonusy od handlowców to chyba rzecz oczywista, 

5 godzin temu, Ursus932 napisał:

poczytaj ludzi co troche żyją na tym świecie i mają doświadczenie

jak każdy by takich ludzi słuchał to do dziś by 3 tony pszenicy zbierał  czy 15 litrów mleka dziennie od krowy doił , co u Ciebie wcale by mnie nie zdziwiło , zawsze masz najwięcej wymówek, a to za mokro a to za sucho 

Opublikowano

sanok robi pasy dla marki Gates - ja kupuje właśnie te, lepsza kontrola jakości

na te pomarańczowe z sanoka też nie narzekam

dla SNR produkuje tęz FŁT - być może założyłes łożysko tej samej firmy

sa różne partie tego samego towaru i różna kontrola techniczna, gorsze jakościowo idą pod inną marką

sąsiad łożysko SNR w pompie wody kombajnu pieścił, głaskał, wciskał na prasie - wytrzymało pół sezonu, w tej samej pompie wbiłem młotkiem FŁT na szybko , bo czas naglił. Chodzi już z 8lat.

Opublikowano
6 minut temu, jahooo napisał:

być może założyłes łożysko tej samej firmy

nie , to było made in france jeszcze 

a w tej pompie to fuks nic więcej , coś musiał spartolić podczas składania, może minimalnie inne łożyska czy jakieś tulejki dystansowe i już łożysko nie wytrzyma długo 

Opublikowano
15 minut temu, jahooo napisał:

sanok robi pasy dla marki Gates - ja kupuje właśnie te, lepsza kontrola jakości

na te pomarańczowe z sanoka też nie narzekam

Ja do kosiarki kupiłem z.sanoka dwa żółte a jeden inny(bo na stanie nie mieli) ale te same parametry. No i szybko się rozciągnął ten jeden

Opublikowano

A jak już przy lozyskach jesteśmy. Pisałem wcześniej jak mi na szybko policzenie łożysk wyszło do skrzyni do zetorka. No i teraz oczywiście dylematy finansowe. No ale igiełkowe napewno wezmę co znajdę najdroższe, ale co robić z resztą? Na poszczególnych łożyskach różnica np fłt 50, fag 150 🤷 z takich marek co kojarzę (i kojarza mi się jako dobre) to najtaniej wychodził timken, potem po środku fag i najdrożej SKF. No i oczywiście różnica między sklepami potrafiła być po 20-30%na tym samym lozysku

Opublikowano

@daron64 jak jest duzo rozbierania i piedolenia sie z czyms to zaklada sie dobre czesci czy to lozyska czy walki itp zeby juz tam dluzszy czas nie zagladac i miec zglowy na kilka lat a mysle ze skrzynia jest tego warta wydac pare zloty na czesci. pytanie jeszcze drugie czy robisz to dla siebie czy na handel?

Opublikowano

Do obory kupowałem u tego. Ogłaszał się na olx. Jak szukałem, to u niego bylo najszybciej spośród tych, których obdzwonilem i jedne z tańszych/najranszych. Co do jakości się nie wypowiem, bo to jedyne takie okna jakie kupowałem.

+48 575 049 731

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v