Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Zwoje w mojej żmijce są grubości może 0,5m ostre jak żyletka. Pewnie z wypracowania, ale są tak gładkie i śliskie że szok. za***prza to jak mały samochodzik z dużym silnikiem.

Tu okazje, ledwie dotarty

https://www.olx.pl/d/oferta/fendt-312-311-926-615-CID757-IDMjpt6.html

Ostry jak żyletka bo tysiące ton go darły 🙂. Panie Sławku ale największą role odgrywa skok tego ślimaka i obroty 👏

1 godzinę temu, MF675ursus napisał:

No przy dzisiejszych cenach to nawet taki 62 bez tura za tyle to prawie okazja 

Opublikowano
Dnia 31.10.2021 o 15:13, krilan06 napisał:

Co ludzie mają w głowie zamieszczając takie zdjęcia to ja nie wiem

A co tam było?

18 godzin temu, deSilva napisał:

Ja nie wiem czy to po szczepieniu, covidzie czy po czym?

https://www.olx.pl/d/oferta/sprzedam-zetora-8211-oryginal-CID757-IDM415w.html#96da2a7d5d

Wiesz jak jest można sprzedać i sprzedawać

2 godziny temu, Agrest napisał:

Zwoje w mojej żmijce są grubości może 0,5m ostre jak żyletka. Pewnie z wypracowania, ale są tak gładkie i śliskie że szok. za***prza to jak mały samochodzik z dużym silnikiem.

Tu okazje, ledwie dotarty

https://www.olx.pl/d/oferta/fendt-312-311-926-615-CID757-IDMjpt6.html

Pomnożyć xx4to tak , teraz częściej widać Fendty z przebiegiem nawet 20000

Opublikowano (edytowane)

Takie 

10 minut temu, Ursus932 napisał:

@6465 Tomek a ja takiego grubera chce 👇 , to robi robote lepszą niż te z bocznymi lemieszami . Tylko te sprężyny to tylko zabezpieczenia ??  Czy to ma za zadanie "pracować" w polu 🤔https://m.olx.pl/d/oferta/gruber-lemken-achat-CID757-IDMdyIV.html

To to to h*j wi do czego do zrywania scierni to nie zda egzaminu a do roboty na głęboko to trza 120kuni. Moim zdaniem porażka. To taki polski drapok 17.

Jak chcesz grubera do Zetora to UG kos 5 łap.

Edytowane przez 6465
Opublikowano
3 godziny temu, slawek74 napisał:

nooo na granicy może cło dopierniczyć lub nie wpuścić

Bezposrednio przez granice to nie przechodzi, tak jak jabłka od nas bezpośrednio nie szły do nich 😉

3 godziny temu, Ursus932 napisał:

To sobie przywieść 🤷‍♂️

Chciałem tylko Ci uzmysłowić ze ta partia co do której masz fobie uj ma do powiedzenia na arenie światowej. Tak jak i nasz kraj zresztą 

28 minut temu, Agrest napisał:

To właśnie o te zmarznięcie chodzi, a nie o rybę 😂 

Opublikowano
28 minut temu, 6465 napisał:

Takie 

To to to h*j wi do czego do zrywania scierni to nie zda egzaminu a do roboty na głęboko to trza 120kuni. Moim zdaniem porażka. To taki polski drapok 17.

Jak chcesz grubera do Zetora to UG kos 5 łap.

To jest lux, już pisałem troche tego lata po okolicy tylko przeważnie sztywne nawet sąsiad ma i może drapok ale właśnie nie jest zły ,  jeden 30 i zwykłym kultywatorem popierdoli po żniwach i myślisz że ma zachwaszczenie albo perz , a ci co latają z talerzowkami i gruberami tradycyjnymi to tylko glifosat leją . Tomek ja zwykłego kosa unii nie chce widzieć to wole zrobić tradycyjną podorywke . Może mamy inne wyobrażenie o uprawie po żniwnej no i kwestia ziemi na jakiej to ma pracować 

33 minuty temu, gregor1284 napisał:

Bezposrednio przez granice to nie przechodzi, tak jak jabłka od nas bezpośrednio nie szły do nich 😉

Chciałem tylko Ci uzmysłowić ze ta partia co do której masz fobie uj ma do powiedzenia na arenie światowej. Tak jak i nasz kraj zresztą 

Chyba Ty masz fobie , na punkcie bab i alkoholu 

Mają czy nie mają do powiedzenia to nie odkryłeś Ameryki bo nigdy tak nie było i nie będzie . Ale wracając do nawozów to dlaczego pośrednicy nie przywiozą z wspomnianej Dani skoro takie tanie ,  tu cła nie obowiązują , a zachód chętnie bierze nasze i droższe 🙂

Opublikowano
27 minut temu, Ursus932 napisał:

fobia to strach. myśl co piszesz.

Opublikowano
27 minut temu, Ursus932 napisał:

To jest lux, już pisałem troche tego lata po okolicy tylko przeważnie sztywne nawet sąsiad ma i może drapok ale właśnie nie jest zły ,  jeden 30 i zwykłym kultywatorem popierdoli po żniwach i myślisz że ma zachwaszczenie albo perz , a ci co latają z talerzowkami i gruberami tradycyjnymi to tylko glifosat leją . Tomek ja zwykłego kosa unii nie chce widzieć to wole zrobić tradycyjną podorywke . Może mamy inne wyobrażenie o uprawie po żniwnej no i kwestia ziemi na jakiej to ma pracować 

Mają czy nie mają do powiedzenia to nie odkryłeś Ameryki bo nigdy tak nie było i nie będzie . Ale wracając do nawozów to dlaczego pośrednicy nie przywiozą z wspomnianej Dani skoro takie tanie ,  tu cła nie obowiązują , a zachód chętnie bierze nasze i droższe 🙂

Wiem że ciągną od ruskich, tylko nie bezpośrednio i przesypane już handluja u nas. 

Przed chwilą, pafnucy napisał:

fobia to strach. myśl co piszesz.

Dajta spokój 😂

Opublikowano
5 godzin temu, MF675ursus napisał:

Ta kompaktowa jak w ogłoszeniu, czy przestronna jak w ursusach? 

Nie wiem jak na dłuższą metę, ale tutaj przynajmniej widzisz coś bezpośrednio za ciągnikiem

Opublikowano
9 godzin temu, wlamaj1 napisał:

Tylko ta najtańsza nówka nie będzie miała odciągów do tylnego mostu (chyba), a to w przypadku mtz-a ma znaczenie...

W najtańsza nówkę nie ma co sie pchać ale firma o której mówiłem robi do tura pełna ramę przez całą długość ciągnika

Opublikowano (edytowane)

na tym ciągniku akurat się nie znam,i nie mam  wiedzy ,ale konedata pokazuje akurat model jaki był do nich sprowadzany ,tak że poza ,,skandynawią '' mogło zdarzyć się co innego.  Mam silwera  z 60 na 60 ,a w tej ,,tabelce '', to nie występuje ,tylko w opisie.

Edytowane przez kizak
Opublikowano

Ciężko sobie przetłumaczyć ? Piszą wyraźnie że wersja E miała skrzynie 16/16, wom z jedną predkoscia, mniejsze koła ... Ale  na  rynek Szwedzki skrzynia 16/16 była standardem a reszta nie różniła się

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v