Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
30 minut temu, Karol445 napisał:

Chodziło mi że ktoś kto ma 5 ha i obrabia to jedną 360  nigdy nie kupi przyczepy za 20tyś bo to przewyższa wartość ciągnika a jest potrzebne raptem parę razy w roku

Kupią, ode mnie jakiś dziadek zabrał jednoosiową wywrotkę za 10tys.zł, tą co mam w awatarze. Miał ją ciągać c330, i wozić nią zboże z 4ha

Opublikowano
6 minut temu, mariuszd93 napisał:

Nic straconego, ktoś pisał, że można za pół darmo kupić 😁 tylko ostrzegam, że w ujjj wysoka 😏

A co mi tam, jeszcze jedno zdjęcie, dawać hejty 😆😜

Myślę , że kupiec by się znalazł, na fotkach nie wygląda źle

Opublikowano
29 minut temu, mariuszd93 napisał:

Nic straconego, ktoś pisał, że można za pół darmo kupić 😁 tylko ostrzegam, że w ujjj wysoka 😏

A co mi tam, jeszcze jedno zdjęcie, dawać hejty 😆😜

IMG_20210904_135458.jpg

D 55 ?

Wiela cenisz?

Papier ma?

Opublikowano
bratrolnika napisał:

2 minuty temu, daron64 napisał:

Jak już temat przyczep znowu, to się przypomne, że jakby ktoś miał na sprzedaż nieduża jednoosiowke, to po jesiennej akcji polowej chętnie coś zakupie

Cos tam lepię aktualnie😉

Darek jaki przedział cenowy? Może lepiej się opłaca ta d 55☺

Opublikowano
3 godziny temu, mariuszd93 napisał:

Starej ramie? Nie bardzo rozumiem. 

wejdź chociażby w ogłoszenie które wkleiłem, przedni wózek z ceówki, tylny też inaczej wygląda  jak i sama belka pod zaczep inaczej ułożona

Opublikowano

Ja bym mojej jednooski na dwuosiowa nie wymienił. W jakim wyposażeniu będzie? W sensie wysokość burt bo wymiary to raczej standardowe. Cena niska patrząc na cenę stali i reszty rzeczy. Siłowniki coś zdrozaly?

Opublikowano
2 godziny temu, Karol445 napisał:

Chodziło mi że ktoś kto ma 5 ha i obrabia to jedną 360  nigdy nie kupi przyczepy za 20tyś bo to przewyższa wartość ciągnika a jest potrzebne raptem parę razy w roku Poza tym za 20 tyś można mieć juz coś więcej

Tu może nie o to chodzi do końca a o wygodę. Mógłbym kupić coś takiego, nawet mi kiedyś Darek jeszcze po starych cenach i to bardzo starych wyliczył bieda wersję na bodajże 7 tysięcy wtedy czy coś koło tego. Tylko nie zawsze jest sens, a po drugie, że jestem skąpa hadra to się nie zdecydowałem.

Opublikowano
izydor6280 napisał:

3 godziny temu, mariuszd93 napisał:

Starej ramie? Nie bardzo rozumiem. 

wejdź chociażby w ogłoszenie które wkleiłem, przedni wózek z ceówki, tylny też inaczej wygląda  jak i sama belka pod zaczep inaczej ułożona

To w tej starej ramie są gorsze? wiele zagranicznych przyczep ma ramy hutnicze.

Opublikowano
6 godzin temu, Ursus932 napisał:

Dobra , a ta ze zdjęcia 🤔

Gdzieś 12 tyś mogę dać 😛

I dwa lata ma zaczekać aż pojedziesz obejrzeć? 🤭

2 godziny temu, daron64 napisał:

Jak już temat przyczep znowu, to się przypomne, że jakby ktoś miał na sprzedaż nieduża jednoosiowke, to po jesiennej akcji polowej chętnie coś zakupie

A tandem 10 ton może? 😁

Opublikowano
3 godziny temu, Karol445 napisał:

Chodziło mi że ktoś kto ma 5 ha i obrabia to jedną 360  nigdy nie kupi przyczepy za 20tyś bo to przewyższa wartość ciągnika a jest potrzebne raptem parę razy w roku Poza tym za 20 tyś można mieć juz coś więcej

https://www.olx.pl/d/oferta/przyczepa-hl-60-11-3-stronny-wywrot-9-ton-ladownosci-autosan-sanok-CID757-IDHm9SU.html#0c7ca0b347

https://www.olx.pl/d/oferta/przyczepa-wywrotka-12t-CID757-IDL1jI3.html#57952b2cd8

Jak już podajesz linki to przeczytaj ogłoszenie a nie tylko tytuł i cenę...

Opublikowano
13 godzin temu, bratrolnika napisał:

Cos tam lepię aktualnie😉

A miałeś nic nie robić? Zobaczę jak sprzedam pszenżyto, bo od tego zależy jakim budżetem będę dokładnie dysponował. Narazie opcje są dwie - albo droższa jednoosiowka i tylko to, albo tańsza jednoosiowka i żmijka. Zobaczę jak to wyjdzie. Ale tak czy siak przyczepę muszę kupić, bo się  w kilka sezonów zapierdole ręcznie wszystko zwalać.

11 godzin temu, sladan napisał:

I dwa lata ma zaczekać aż pojedziesz obejrzeć? 🤭

A tandem 10 ton może? 😁

Nieeeeee, no mi potrzebna taka nieduża, na jeden zbiornik od rekorda, żeby tylko zjechać z pola, wjechać w garaż i wysypać. Także najlepiej nie za długa, nie za wysoka. Dwuosiowke mam d47 i d46, ale to przejebana robota - zjedz z pola, przeczep na przód, wepchaj, jak chcesz wysypać to jeszcze przeczep na tył znowu. A taka jednoosiowka to tylko by wpadł i wysypał. A potem z tych dwuosiowek to już tylko na wierzch narzucic i po sprawie. 

Opublikowano (edytowane)

Dlatego porobiłem zsypy w podłodze i kosz do żmijki jest na zewnątrz - podjechać, otworzyć szyber, podgarnąć , pojechać w pole

Edytowane przez jahooo
Opublikowano

Jeszcze nie mam zmijki :) generalnie pomieszczenia mam o wymiarach gdzieś 5.5 x 3.10 i do tej pory to tak 3przyczepy tam sypałem. Jedno pole mam koło domu, to na luzie nawet szuflujac bez spiny się wyrabiam. Drugie pole mam niecały kilometr od domu i tu już tak czasem na styk. Taka wywrotka by mnie uratowała, bo do dwóch pomieszczeń bym tylko cofnął i wysypał kilka razy, a na wierzch tylko ręcznie (o ile zmijki bym nie kupił)

W ogóle ile czasu taka d47 żmijka idzie rozładować?

Opublikowano (edytowane)

zależy jaka żmijka. Ja taką 100 mm średnicy to 25 minut ładowałem z podłogi na przyczepę 3,5 t  z podgarnianiem. W drugą stronę pewnie to samo. W mojej ślimak już wytarty to i wydajność mniejsza

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Tak narazie chciałem właśnie tylko jakaś do rozładunku. Ale nie wiem jakiej średnicy żeby to miało jakaś wydajność, ale z drugiej strony zenym mógł to sam przestawić. Przy otwartych bramach, to trzeba liczyć pewnie że 3m od wjazdu żeby mieć miejsce, do tego niech te 5m wgłąb garażu, no i pod kątem. To tak czy siak te 8m wychodzi że musiałaby mieć. A takiej długości nie wiem czy w ogóle jest szansa żeby samemu to przestawić.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v