Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, gregory81 napisał:

Amelinium??? Jak głębiej poszperasz to jeszcze trafisz na kufer złotych dukatów :)

Raczej nie. Całe te instalacje, to z tego co widzę, to żywcem ze scian z pgr pozrywane, pewnie jak się rozpatrywało to wszystko, to ojcu poprzynosili,  a nie sądzę żeby mieli tam dukaty :)

Opublikowano
8 godzin temu, artek27 napisał:

Polecę klasykiem, do polskiego części będą wszędzie :o

A tak serio to nie wiem jak ten drugi, ale ten ostatni ma o wiele lepszy adapter jak w tandemie polskim. Ja bym się na niego nastawiał, tym bardziej że ma nadstawki do kukurydzy. 

• Thanks 1
Opublikowano
Dnia 27.08.2021 o 08:16, SamaPrawda napisał:

Nie masz tam jakiejś państwowej roboty? Znajomy opowiadał, że na kopalni mieli jednego co z wszystkich kabli ściągał izolacje, nawet tych najmniejszych.

@bratrolnika ma taką robotę jeszcze i elektryk 🤣

Opublikowano

Pany, a takie pytanie - 

Jaka pompę i rozdzielacz do pryskiwacza? Mam hardiego, ale nie doszedłem do ładu ze skaczącym ciśnieniem i cieknącym rozdzielaczem. Nie mam sił, nerwów i czasu na próbowanie zdiagnozowania i usunięcia problemu.

Opryskiwacz ma 1000l, belka 12m. Nie wiem jakiej marki i wydajności trzeba pomoendo tego, rozdzielacz jakiś 3sekcyjny. Nie musi być stałościsnieniowy - rzadko zamykam Torres sekcje

Opublikowano
daron64 napisał:

Pany, a takie pytanie -  Jaka pompę i rozdzielacz do pryskiwacza?

pompa włoska od biardzkiego Ci wystarczy. rozdzielacz pokusilbym się o coś drozszego. może arag.

Opublikowano

Aha do pryskania mam max 15ha x 4-5 zabiegów. Do tej pory używałem cały czas zwykłego polskiego rzemieślniczego ze zwykłą najtańsza pompa i był wystarczający, chodzi mi głównie o to, że mam mały zbiornik i więcej czasu zajmuje mi składanie, rozkładanie i przejazdy niż samo pryskanie

Opublikowano

https://m.olx.pl/d/oferta/sloma-duza-kostka-bele-CID757-IDB3Lws.html

Taka kostka to jakie może mieć wymiary? Bo cena to chyba nie mała?

3 godziny temu, luisaifer napisał:

Mógł byś zrobić zdjęcie napinacza łańcucha od wałków roztrząsajacych?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v