Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, slawek74 napisał:

hobbistycznie to i owszem ale żeby żyć z rolnictwa to już niestety za delikatny sprzęt u mnie ma zastosowanie przy wypychaniu obornika i nic pozatym do reszty prac nie wydajny

👍😁😜

To ja sieje nawozy i robię opryski tym delikatnym nie wydajnym 

Ale co ja tam tylko biedny chłop ,nie jakiś krowiarz B|

Opublikowano
szymon09875 napisał:

Jakieś drobiazgi tak, malowałem ciągnik 50l to trzeba było przerwy robić bo nie nadążała nabić.

A co na akord masz płacone? 😊

jahooo napisał:

1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

Jakieś drobiazgi tak, malowałem ciągnik 50l to trzeba było przerwy robić bo nie nadążała nabić.

do malowania trzeba sobie kupić pistolet LVLP i nie ma problemu, zbiornik 50l wystarczy bez problemu

a co to za pistolet ten malutki może?

Opublikowano
10 minut temu, Krzysztof81 napisał:

A co on tam robił w liceum? Chyba zabłądził?

Corke do szkoly poslal i moze olx sam dopasował do tego🤣 nastepnym razem jak wszedlem na olx to juz byl troche nizej ale ciagle na startowej. 

Opublikowano
2 godziny temu, kizak napisał:

żacznij przygodę z krowami ,jestem za ,każdy wschod słońca  obejrzysz 9_9,w razie jak nie umiesz kląć ,polecam

Nie tylko krowiarze oglądają wschody słońca. Ja tam osobiście zawsze lubiłem robotę przy zwierzętach. Tylko zawsze szkoda mi ich była jak na rzeź się sprzedawało. Ja to chyba tak trochę do Greenpeace bym się nadawał, gdzieś tam do drzew się poprzykuwac i takie tam 😄

Zawsze lubiłem - może dlatego tak to wspominam, bo już przy nich nie robię prawie. 😅

2 godziny temu, zycietoniejebajka1 napisał:

@daron64

Tą listwę to ja bym od Ciebie odkupił jakbyś jej nie wykorzystał 😏

image.png

Ile dajesz? Tylko u mnie ciężko z wysyłką - przedpluzki czekają już w kolejce - zapakowałem w jeden karton, ale k**estwo ciężkie i się rozlazi. Najlepiej jakby odbiór osobisty, albo gdzieś w promieniu 100km mogę przy okazji podrzucić -  bo to i trochę długie i ciężkie. 

A może zbierzcie się w kilku chłopa autem z przyczepka i przyjedźcie, jakaś wyprzedaż zrobię. Albo zebrać więcej zamówień w jednym kierunku, tak żeby opłacało się dzień tracić, to gdzieś powiedzmy wpromieniu 300km mógłbym się wybrać sam autem(z przyczepka w razie potrzeby)

Opublikowano
3 godziny temu, kizak napisał:

żacznij przygodę z krowami ,jestem za ,każdy wschod słońca  obejrzysz 9_9,w razie jak nie umiesz kląć ,polecam

Już pewnie i tak swoje krowy straszy, że konto w oborze usunie 🤭

Opublikowano
4 godziny temu, Bananek napisał:

A jakie ciśnienie miałeś ustawione na pistolecie? ja maluję 24l i żadnych przerw nie robię. fakt, że ciągle pracuje, ale nie ma czegoś takiego, że ciśnienia brak.

3.5 na reduktorze. Tylko że ten eurotec słaba wydajność ma. Na początku jeszcze jakoś pompował, po pierwszych żniwach jak dmuchał dwa kombajny i prasę to już mu długo schodzi zanim nabije.

Opublikowano
2 godziny temu, akooo napisał:

To są pistolety niskociśnieniowe , polecam ,sam takim maluje od kilku lat , w robocie na stolarni też tylko takie używaliśmy

21 minut temu, sladan napisał:

Już pewnie i tak swoje krowy straszy, że konto w oborze usunie 🤭

Ale żmijkę kupiłem , tylko nie wiem czy dawać foto 🤔 żeby wam z @partyzant85 ( ups już go nie ma 🙂) gul nie skoczył 🤭

Opublikowano

Low Volume Low Presure - niskociśnieniowy o małym wydatku powietrza, fizycznie ciut mniejszy  o innej konstrukcji dyszy, ale potrzebuje mniejszego wydatku powietrza

Opublikowano
slawek74 napisał:

akooo napisał:

a co pracują dla siebie nie zależy Ci na czasie ? zrobisz szybciej to i czas na co innego będzie ciągle go brakuje.. ...

Nie wiem staram się nie spieszyć co nie zrobię dzisiaj zrobię jutro i tez będzie dobrze w międzyczasie herbatki się napije na bujawce.

jahooo napisał:

Low Volume Low Presure - niskociśnieniowy o małym wydatku powietrza, fizycznie ciut mniejszy  o innej konstrukcji dyszy, ale potrzebuje mniejszego wydatku powietrza

dobrze się tym maluje?

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

A ja teraz mam dwie🤪

Tej w bizonie nie licz😁

Opublikowano
8 minut temu, bratrolnika napisał:

Przekładnia jak rozkręcona to znaczy że ktoś już do niej zaglądał, zapewne bez powodu, Huta ją wzywa

A z pompy zdjąłbym koło pasowe,  50zł warte jak nic

Tak też sądziłem. Łudziłem się, że to może jakaś ultra rzadka przekładnia do tentegatora, albo innego bulbulatora, warta krocie. A może na coś takiego jacyś chętni by się znaleźli? Mam k**wa za mało pomieszczeń, żeby zrobić z tym porządek. Przez cały dzień 2 półki uporządkowałem.

IMG_20210819_155420903_copy_650x1156.jpg

IMG_20210819_155410511_copy_1156x650_1.jpg

Najgorzej, że dużo rzeczy jest takich, że albo nawet nie wiem od czego to jest, albo wiem i wiem że za ch*ja nigdy mi się do niczego nie przyda, ale żal sprzedać, a już całkiem na złom wywieźć, bo a nuz się przyda.

Tak jak k**wa robiłem taka ramkę, żeby ściągnąć kosole w małym zetorku, bo przy sprzęgle mi się rozlamala i nie mogłem znaleźć nic odpowiednio grubego, no i gdzieś wygrzebałem pręt 30x30, to jak głupi z pół godziny łaziłem szukałem czegoś innego, bo szkoda na taką pier**le taki ładny pręt 😅 na koniec spierdolil mi się na nogę i palca połamał 🤦

• Haha 1
Opublikowano

Z podwórka i dwóch garaży 7ton wywiozłem, ale dalej nie mogę przez cały warsztat na luzie dojść od drzwi do regału 😅

Ojciec pewnie się zawinal na myśl o porządkowaniu tego, co naszparowal przez całe życie 

Co to?

IMG_20210819_160509229_copy_650x1156.jpg

k**wa lepszy nie jestem.

Takie o koło od rozrzutnika sobie zostawiłem 🤦

IMG_20210819_160900316_copy_650x1156.jpg

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v