Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przemek jak szmergiel będzie od ciebie na jesieni wracał to twojego czerwonego u mnie zrzuci ☺

1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Dla siebie to lepiej samce czy samiczki brać? 

Samiczki. 

Opublikowano
4 minuty temu, 6465 napisał:

2-3 to max co idzie ukrecic z kierowcami.

Coś koło lutego będę brał. 

Jkaie duże bierzesz?

2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Dla siebie to lepiej samce czy samiczki brać? 

Wg rzeźników to świnki bo ładniejsze schaby i boczki, ja wolę wieprzki ponieważ nie ma kłopotu z rujami

Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał:

Przemek jak szmergiel będzie od ciebie na jesieni wracał to twojego czerwonego u mnie zrzuci ☺

Samiczki. 

Tak przeglądam to w Łódzkim jest takich jak mój od zatrzęsienia

2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Knura to podobno wcześniej trzeba broni pozbawić przed zabiciem? 

knura to Ty zostaw w spokoju, nawet psu nie wciśniesz

Opublikowano

Kiedys przyjechal klient do nas po swinie i upatrzyl sobie loszke co sie gonila i on chce ta bo jest ladna i spokojna i koniecznie ta, twierdzil ze ruja do mięsa nic nie ma i bierze. Potem mialpretensje ze mięso zgoraczkowane było 🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, Partyzant85 napisał:

Już dziś pokazałeś klasę 😂 

Jak byś się rano nie przypierdolił do mnie i ten ursusek385 to bym się słowem nie odezwał 🤷‍♂️ 

1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał:

A czy kogoś miało nie być na AF do wiosny?

Sytuacjia niespodziewanie uległa zmianie 

Opublikowano
4 minuty temu, jahooo napisał:

taaa, pogadaj koniowi

kastrujesz jak ma 30kg i wtedy sam miód

My w pierwszym/drugim tyg zycia kastrowalismy. A jak jest taki duży to co w piach go dac :o

Za mnie jednego tak zrobiliśmy, ojciec kiedys tez kupił razen z maciorami i dziadek sie zarzekal ze nie zje w zyciu, wujek jeden tez ze to sie nie da jeść, a jak go przerobili to kielbasa sie najesc nie mogli. Po wszystkim sie dowiedzieli ze to ten czarnuch co go nikt nie chcial.

2 minuty temu, Ursus932 napisał:

Jak byś się rano nie przypierdolił do mnie i ten ursusek385 to bym się słowem nie odezwał 🤷‍♂️ 

Sytuacjia niespodziewanie uległa zmianie 

Wyslij mi na pw swoj numer. Za jakis czas moze cos bede mial dla Ciebie. 

Opublikowano

szymon09875 napisał: Knura jak sie wywali podbrzusze i oskóruje to nic nie czuć że to był knur Panie nic to nie da , całe mięso czuć na odległość, nawet długie peklowanie i wędzenie nie pomoże. I to nie nawet ze starego knura tylko wystarczy kilku miesięczny którego nie wykastrowali i nie zjesz tego. Tak samo jak się trafi wnęter też tylko do wywalanie mięso

Opublikowano

Raz zauważyłem że ma jedno jajo jak miał z 90kg. To jak go naganiałem na auto zajebałem mu kopa i się schowało,  poszedł na ubuj i nikt nie dzwonił. 

• Haha 1
Opublikowano
NieMadry napisał:

41 minut temu, Uziu92 napisał:

plastikowy już , jak chcesz to gdzieś w galerii u mnie jest pierwsze zdjęcia to zobacz sobie

Pierwsze pronary składane na podzespołach mtz z mińska jeszcze latały później już były składaki, Silnik rosyjski skrzynia polska przód polski pompa czeska kabina nie wiadomo skąd, która się paliła jak pochodnie. Ogólnie tragedia była z tymi ciągnikami po 2000 r. Jeszcze te blaszaki dawały rade. Widziałem w galerii że śmigasz Dominatorem 96 ale chyba to rocznikowi ostanie z wypustu. Wiesz dokładnie który to rocznik?

most , skrzynia , silnik , podnośnik , nawet elektryka była ruska , opony były polskie z przodu jedynie , tył barumki , kabinę chyba Pronar produkował. Claas nie ma daty na tabliczce ale po Vin wychodzi że jest 85 rok

Opublikowano
1 minutę temu, pafnucy napisał:

fajnie tłumaczyta. tylko że ten smród sami zjadamy.

Żeby aby to.  Podejrzewam że gorsze są towary które jemy choćby kury po antybiotyku który nie skończył karencji.

• Like 4
Opublikowano

nic nie smierdzi z takiego wnetra. po rui loszki trzeba przynajmniej 3 dni poczekach ,choc tafilo sie i jeden..

pamietam jak pierwszego pronara przywiezli na gielde 25,4 tys cenili do negocjacji, nie pomne juz ktory to byl rok.

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Żeby aby to.  Podejrzewam że gorsze są towary które jemy choćby kury po antybiotyku który nie skończył karencji.

no wiem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v