Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Początek żniw a mnie już kombajn wkurwił. Zostało mi 1 dzień przy mdw posiedzieć i miałem jechać skosić jęczmień. Nie wyszło bo mi pogoda się zepsuła. Dlatego usługa byłaby częściowo lepsza. Teraz ciekawe kiedy ten jęczmień dojdzie. 

• AgroTeam
Opublikowano

O tanich używkach powoli trzeba zapominać. Stal droga, złom drogi. Wiec nowe drożeją a co za tym idzie stare tak samo. Gdzieś koło Mnie był jakiś 5,2 chyba na sprzedajemy. Ja bym z chęcią kupił jakąś włókę / agregat 3m taki do przejechania po świeżej orce i na wiosnę pod qq ale nie widzę nic ciekawego

Opublikowano
15 minut temu, Bananek napisał:

fajny, ale powinien być chyba z tysiaka tańszy. taki sam niedawno przeszedł mi koło nosa za 3500. A nie wpadł Ci gdzieś w oczy fortschritt b231? agregat przedsiewny składany. one chyba 5,20m miały.

Drogo no bez jaj. 8 lat temu sprzedałem Fortschritta 5,2 za 5, 5 tyś . Miałem wałki na płaskowniki przerobione. 

Opublikowano
soltys48 napisał:

Panowie potrzebuje BLACHY mocujące siłowniki do górnej ramy w d-35 

Jak to namierzyć?

Wyślij mi zdjęcie może zostało po tej przyczepie co ją pociąłem poszukam

daron64 napisał:

https://allegro.pl/ogloszenie/roztrzasacz-pokosow-z-524-do-kosiarka-rotacyjna-10757316148

Pytanie - ktoś korzystał, sobie widział jak to w praktyce pracuje? Zdało by to egzamin przy słabej trawie? 

Lepiej kupić spulchniacz pokosów.on jest idealny do trawy zbieranej na sianokiszonki

Opublikowano
2 godziny temu, soltys48 napisał:

🤔🤔🤔

Dowiedz jak się to pisze, bo na pewno nie al'a, dopiero poprawiaj innych. 

Opublikowano

I to za MF. Nie wiem jak tam w Polsce ale w moich stronach Suwalszczyzna, Mazury to Claas, JD, u "biedaków" NH. Podobnie w stronach mojej żony - Dolny śląsk, tyle że tam praktycznie sam Claas, czasami ogóry. MF z tego co słyszałem miał niektóre udane modele ale raczej mniej popularny.

Opublikowano
13 minut temu, Krzysztof81 napisał:

I to za MF. Nie wiem jak tam w Polsce ale w moich stronach Suwalszczyzna, Mazury to Claas, JD, u "biedaków" NH. Podobnie w stronach mojej żony - Dolny śląsk, tyle że tam praktycznie sam Claas, czasami ogóry. MF z tego co słyszałem miał niektóre udane modele ale raczej mniej popularny.

Swego czasu senator Henryk S. Miał tylko masseye

Opublikowano
14 godzin temu, bratrolnika napisał:

Kumpel pyta się a gdzie FV, a oni mu na to że ta cena to bez faktury, jak chce z fv to musi dopłacić, a jak nie to ściągają ładowacz

Kumpel powinien zrobić zdjęcie z założonym ładowaczem i telefon przy nich do skarbowki

10 godzin temu, stempos1980 napisał:

Marcin Sławek ma rację bo ceny z dnia na dzień szaleją a my  za nasze płody rolne to my pieniędzy nie będziemy widzieć taka jest szara nasza rzeczywistość 😟

Ja tak sobie planowałem na przyszłą wiosnę robotę - mam 2-3budybki do przerobienia. Ale z tymi cenami to chyba na planowaniu może się skończyć :/

1 godzinę temu, migacz napisał:

Początek żniw a mnie już kombajn wkurwił. Zostało mi 1 dzień przy mdw posiedzieć i miałem jechać skosić jęczmień. Nie wyszło bo mi pogoda się zepsuła. Dlatego usługa byłaby częściowo lepsza. Teraz ciekawe kiedy ten jęczmień dojdzie. 

U nas to jeszcze do żniw daleko, bizon dalej stoi pod plandeka. A pamiętam jak z kuzyna szydzilem, że tydzień przed żniwami dopiero się zabiera za szykowanie kombajnu ehh

1 godzinę temu, Pomorzanin1222 napisał:

Lepiej kupić spulchniacz pokosów.on jest idealny do trawy zbieranej na sianokiszonki

A czym się różnią? Jak wjlepuje spulchniacz pokosów, to wyskakuje w galerii to samo, albo jakby koło od pająka.

57 minut temu, bratrolnika napisał:

Wentylator na 12V, średnica 38cm

20210707_174649.jpg

Sprawny? Ile byś chciał? Dowalilbym sobie w zetorku w kabinie 🤣

15 minut temu, gregory81 napisał:

Bo to wygląda na słynną malinową strzałę z YouTube

Słynna?

• AgroTeam
Opublikowano
Krzysztof81 napisał:

To chyba gdzie indziej mieszkam. W około w zasadzie na równi przeplatają się marki JD, Claas i NH

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Pomorzanin1222 napisał:

A Henryk S czasem nie zakończył kariery rolniczej?

To jest korporacja. Oficjalnie chyba nic na niego już nie jest. 

Edytowane przez szymon09875
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v