Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@pawel885 Zadza się, że każdy ceni  według własnego uznania, ale trochę zdrowego podejścia w tym wszystkim. Ja nie chcę kupić za pół ceny tylko stan adekwatny do ceny. W przypadku tej wstawionej przyczepy to tak jakby za c360 dość zgwałconą technicznie 20 tysi wołać. Musi się spotkać dwóch dziwnych ludzi żeby to sfinalizować.

Kiedyś mtz 52 sprzedawałem za 9 z czymś. Przyjechał handlarz to mówi "panie za 6 tego nie sprzedasz". Następnie przyjechało dwóch szwagrów i za 9 poszedł. Jak przyjedzie normalny człowiek a nie cwaniak to oczekuje jakości idącej w parze z ceną.

Druga sprawa - co z tego że ktoś ceni jak to wisi pół roku na ogłoszeniu i chętnych brak. Wniosek jeden - nie ta cena. Nigdy stan nie jest zły tylko cena.

Opublikowano
igor10246 napisał:

3 godziny temu, gregor1284 napisał:

Na lanie paliwa w ujowy ciągnik raczej. Sąsiad ma takiego zetora to chętnie by to sprzedał a kolejnego fendta kupil

o to to, jak ja mam patrzeć na 8441 to mnie krew zalewa z jednoczesnym uśmieszkiem pt " szczęście że ja tego gówna nie mam" 

3 godziny temu, krilan06 napisał:

Te 3340 to mają za mało koni i nie mogą się uwlec z tym napędem, jak już to minimum 5340

jak jeździłem 5340 to powiem że 60tka bardziej zrywna była, tylko że to większa kobyła i lepszy komfort użytkowania, poza tym się nie wyróżnia jak dla mnie, ale taki7340 już ma fajne szarpinęcie i jest o wiele lepszy

2 godziny temu, soltys48 napisał:

Dobrze napisałeś ,ze dawałeś. Ludzie teraz powariowali

jeszzce gul skoczy jak @Ursus932 kupi

Masz możliwość zdjęć??

dla tego stwierdziłem że będę miał mamki, mam znajomego co w dobrych pieniądzach mi cielaki sprzeda, ale mając porównanie jak wygląda cielak który chodził przy krowie a jak po smoczku i mleku zastępczym to powiem że wolę wydać na te utrzymanie i insteminacje 1000 zł rocznie za sztukę i z niej mieć 1 ładnego cielaka i jeszcze 1 lub 2 odchowane przez nią niż się włóczyć po handlarzach i płacić nie normalne ceny za niedobitki, a ładny odsadek 3 tys, na głowę poupadali 

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

na kanale niezależnegoserwisanta było o case co był przez dilera zastawiony i się jeszcze zrypał ogolnie gość miał mocno w plecy dwa razy tyle do spłaty i do tego zrypany ostro traktor

to był steyr 4055 albo 4065 coś takiego

aa panowie ktoś chętny, cena 500 zł, 180 cm szerokości roboczej ( 2 metry rama) i pierścienie na 35 cm wysokie 

135584217_742357800037698_5032161150967093356_n.jpg

gdzie ren wal

Opublikowano
pawel885 napisał:

5 minut temu, Ursus932 napisał:

A skąd mam wiedzieć co on przerabiał 🤔,  na forum i co gadałem z posiadaczami to chwalą, no ma swoje minusy jak każdy 

U niego w galerii widzę tylko jakieś jony to się zachłysnoł tą technologią 

Taka natura człowieka, jak sam się nie sparzy to nie przetłumaczysz nikomu, było tu kilku takich , najpierw stary zetor/ursus ciężkiej serii, lipa, następnie nowy major/farmtrac - też nie to, i kończyli na zachodnich używkach.... 

mowisz o jednym uzytkowniku @luke16

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Jeśli 1014 według Ciebie to wynalazek do niczego się nie nadający 🤦‍♂️, to chyba szkoda klawiatury żeby wdawać się w dyskusję z Tobą 

A do czego to się nadaje? 

Widoczność beznadziejna, próbowałem tym z prasa jeździć i ni ch*ja się nie da bo nic z tyłu nie widać. Dodatkowo mocy na walku to on w ogóle nie ma 🤣 kosiarka? Też nic nie widać i te wajchowanie dwoma dźwigniami na nawrotach No polecam, po godzinie takiej jazdy sam byś go przeklnąl. Pług? Nic nie widać to raz, do obrotówki to się nie nadaje nawet bo wieżyczka w kabinę wchodzi.... Do czego jeszcze? Do ładowacza? Powodzenia z tą hydraulika i skrętem. 

Ogólnie ten ciągnik to się do niczego nie nadaje nic nie widać, słaby na walku, części do niego to jedna wielka tragedia, leci z niego jak z kaczej d*py, teraz mi powiesz ze go nie uszczelniałem,... Robiłem to, ale co z tego jak rozebrałeś pół ciągnika uszczelniles jedno a w robocie zaraz zaczęło drugie cieknąć....

Farmtrac 690 objezdzal go jak chciał i kiedy chciał. Jd 6230 jest ten samej mocy co 1014 ale dla jd to on może jedynie opony czyścić

Miałem go aż 6 miesięcy i się pozbyłem, znaczy pozbyć się to już chciałem po 4 miesiącach od kupna. Kupno tego to mój największy błąd życiowy. 

Dobre że chociaż znalazł się napaleniec i to kupił 

Edytowane przez Ursusc385
Opublikowano
24 minuty temu, Lukasz3991 napisał:

Kiedyś mtz 52 sprzedawałem za 9 z czymś. Przyjechał handlarz to mówi "panie za 6 tego nie sprzedasz". Następnie przyjechało dwóch szwagrów i za 9 poszedł.

I na tej samej zasadzie sprzeda tą przyczepę. 

Ty twierdzisz że 4000 nie jest warta, przyjedzie dwóch szwagrów i 7000 dadzą.

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Ursusc385 napisał:

A do czego to się nadaje? 

Widoczność beznadziejna, próbowałem tym z prasa jeździć i ni ch*ja się nie da bo nic z tyłu nie widać. Dodatkowo mocy na walku to on w ogóle nie ma 🤣 kosiarka? Też nic nie widać i te wajchowanie dwoma dźwigniami na nawrotach No polecam, po godzinie takiej jazdy sam byś go przeklnąl. Pług? Nic nie widać to raz, do obrotówki to się nie nadaje nawet bo wieżyczka w kabinę wchodzi.... Do czego jeszcze? Do ładowacza? Powodzenia z tą hydraulika i skrętem. 

Ogólnie ten ciągnik to się do niczego nie nadaje nic nie widać, słaby na walku, części do niego to jedna wielka tragedia, leci z niego jak z kaczej d*py, teraz mi powiesz ze go nie uszczelniałem,... Robiłem to, ale co z tego jak rozebrałeś pół ciągnika uszczelniles jedno a w robocie zaraz zaczęło drugie cieknąć....

Farmtrac 690 objezdzal go jak chciał i kiedy chciał. Jd 6230 jest ten samej mocy co 1014 ale dla jd to on może jedynie opony czyścić

Miałem go aż 6 miesięcy i się pozbyłem, znaczy pozbyć się to już chciałem po 4 miesiącach od kupna. Kupno tego to mój największy błąd życiowy. 

Dobre że chociaż znalazł się napaleniec i to kupił 

Człowieku a co mnie to obchodzi 🤦‍♂️

Choć nigdy sam bym tego nie kupił, wolę wersję xx34

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano

A tyn ciuchokand ile ma??  Ale wielkie te odkładnice 

Sławciu ja będe mniejszym pługiem orał :/ to szóstka nie potrzebna 

To jaki pług zamierzasz do tego złomka podczepiać?

Opublikowano
Przed chwilą, Ursus932 napisał:

Gorzej jak panienka z okresem ;)

Jeśli chcesz już prosty ciągnik, to poszukaj sobie farmtraca 690 cenowo podobny, a Ursusa bije na łeb. Miałem kilka lat, swoje wady ma, ale ogólnie dobry sprzęt, a w, porównaniu do 1014 to bajka 

Opublikowano
sladan napisał:

A tyn ciuchokand ile ma??  Ale wielkie te odkładnice 

Sławciu ja będe mniejszym pługiem orał :/ to szóstka nie potrzebna 

ug3 😁😉

Opublikowano
12 minut temu, sladan napisał:

O taki,z tym to  czwórka będzie latać jak w bajce 😉https://m.olx.pl/oferta/plug-4-agregat-uprawowy-CID757-IDHQEIp.html?reason=

A nie tam żelaztwo dodatkowe ciągnąć 🤦‍♂️ 

11 minut temu, Ursusc385 napisał:

Gorzej jak panienka z okresem ;)

Jeśli chcesz już prosty ciągnik, to poszukaj sobie farmtraca 690 cenowo podobny, a Ursusa bije na łeb. Miałem kilka lat, swoje wady ma, ale ogólnie dobry sprzęt, a w, porównaniu do 1014 to bajka 

To może lepiej  zetora 7340 

Opublikowano
16 minut temu, Ursus932 napisał:

Choć nigdy sam bym tego nie kupił, wolę wersję xx34

Ale parę dni temu pisałeś, że ostatecznie kupisz 912 ,a tam widoczność i wajchowanie takie samo jak w 1014 , tylko bardziej przymulony silnik ;)

4 minuty temu, Ursus932 napisał:

O taki,z tym to  czwórka będzie latać jak w bajce 😉https://m.olx.pl/oferta/plug-4-agregat-uprawowy-CID757-IDHQEIp.html?reason=

Jeśli siejesz kukurydzę i/lub dajesz dużą ilość obornika to odpuść ten pług

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, Ursus932 napisał:

A nie tam żelaztwo dodatkowe ciągnąć 🤦‍♂️ 

To może lepiej  zetora 7340 

Żeś się uwzial na ursusa/zetora. Mój kolega też chciał usilnie  kupić fetora 7745 ale udało mi się go namówić na Jd 6300 i jaki zadowolony teraz jest 😁 rewers bez sprzęgła, polbiegi, przedni tuz wom, kosiarke przednia czepia sobie kupił za grosze. Pług porządny i agregat bo dobry podnośnik ;) a ty dalej zawzięty, i kupił go w cenie 7745 itp 

Edytowane przez Ursusc385
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v