Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

W Boguszewie nie ma w takim budżecie jakbym chciał. Tam się ceny kręcą powyżej 10k. A ja bym chciał wydać ok 4.000zł. Sieje 3ha kukurydzy więc nie wykorzystam tak drogiej maszyny a zapłacić za nią trzeba...

Opublikowano
SamaPrawda napisał:

slawek74 napisał:

nooo u handlarzy to sam lux pryma sort i leganckie 😜🤦‍♂️

No tak, bo u rolnika to zawsze zadbane, wyczyszczone i zakonserwowane 🤦‍♂️🤦‍♂️

a skąd handlarze sprzęt tanio kupują? te perełki 🤔🤪 mieszkam w zagłębiu handlarzy to....

Opublikowano

Wiem jak to wygląda, tutaj i tutaj można kupić padake, ale jak jedziesz do handlarza i masz 10 na placu to masz porównanie. Ktoś powie, że głupota, ale przy takiej cenie maszyny można połowę ceny na paliwo wydać i nic nie kupić.

Opublikowano

ocipieli z cenami tych zetorów większość ciągników tanieje z upływem lat a tu na odwrót im starszy tym droższy ,sam posiadam 7745 i być może na jesień pójdzie na handel to aż strach cene ustalić

Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

gdzie widię do niego. on bez udaru.

Toć wiem, że bez udaru..założyłem te, bo wiercilem dziurę pod puszczenie kabli z jednego do drugiego pomieszczenia, a to akurat najgrubsze z dłuższych wierteł, jakie mam, więc mniej zabawy z powiększeniem otworu

46 minut temu, stempos1980 napisał:

W suporexie pójdzie jak wściekła

Może nie jak wściekła, ale szła. 

Opublikowano
44 minuty temu, jarecki7745 napisał:

ocipieli z cenami tych zetorów większość ciągników tanieje z upływem lat a tu na odwrót im starszy tym droższy ,sam posiadam 7745 i być może na jesień pójdzie na handel to aż strach cene ustalić

Dla Cb to korzyść bo możesz wystawić za kolosalną cenę, a jak trafi się konkretny klient i za normalne pieniądze to naprwno nie stracisz. Ale tak ogólnie to do 30tys powinny być już takie ciągniki w stanie lux. A co będzie jak kiedyś wprowadzą zakaz dla starych ciągników? Wtedy to już tylko huta.

Opublikowano

Przednie napędy do ciężkich ursusów zdrożały w ciągu kilku miesięcy 25%

1 godzinę temu, Bananek napisał:

gdzie widię do niego. on bez udaru

Parkinson bez drgawek to jakieś oszustwo 

• Haha 1
Opublikowano
42 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Dla Cb to korzyść bo możesz wystawić za kolosalną cenę, a jak trafi się konkretny klient i za normalne pieniądze to naprwno nie stracisz. Ale tak ogólnie to do 30tys powinny być już takie ciągniki w stanie lux. A co będzie jak kiedyś wprowadzą zakaz dla starych ciągników? Wtedy to już tylko huta.

Nie wprowadza takiego zakazu bo polowa europejskiego rolnictwa zbankrutuje, wbrew pozorom nawet za Odrą często gęsto pracują starymi rupciami z lat 70 i 80. 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki7745 napisał:

@Ursus932 czytaj i już zaklepuj 🤪

Opublikowano

Nie porównujmy wschodu do zachodu to po pierwsze.  A po drugie to do czego dąży to wszystko? Aby małych rolników którzy jeżdżą właśnie takimi starymi rupciami zlikwidowac,bo przecież nie stać ich na nowy zachodni. Po co wprowadzają normy emisji, wszystko aby w powietrzu było mniej syfu. Niby mają się zabrać za pojazdy nirejestrowane i bez przeglądu a które pracują w gospodarstwach,ale kiedy to nastąpi nikt nie wie.

Opublikowano
jarecki7745 napisał:

aby woda sodowa nie uderzyła po sprzedaży z dobrobytu 🤪

Opublikowano
1 godzinę temu, Belaruss820 napisał:

Niby mają się zabrać za pojazdy nirejestrowane i bez przeglądu a które pracują w gospodarstwach,ale kiedy to nastąpi nikt nie wie.

koni i furmanek też to dotyczy?

• Haha 1
Opublikowano
Belaruss820 napisał:

dla samochodów może i wprowadzą ale dlaczego mieli by dla ciągników ja zdecydowana większość to takie ludzie wyszli by na drogi z tym sprzętem

Opublikowano

Jak zaczną wszyscy rejestrować zabytki, to zaraz zrobią jak z przyczepkami SAM  będzie d....

Jak Niemcy zdecydują, że te wszystkie zabytki trzeba wycofać, to my będziemy mieli guzik do powiedzenia. Tylko że od 2023 roku będa dużo mniejsze dopłaty i duże wymagania ekologiczne, zwłaszcza w dużych gospodarstwach, może być ciekawie. Jakoś tak zaczynam podejrzewać, że starania UE o zmniejszenie ilości produkowanej żywności i COVID są za sobą powiązane

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, jarecki7745 napisał:

sam posiadam 7745 i być może na jesień pójdzie na handel to aż strach cene ustalić

Ty już mieszkania szukaj bo co z taką fortuną zrobić :D

@daron64 - badałeś siewnik? Znalazła się przyczyna mijaków?

Opublikowano
1 godzinę temu, Belaruss820 napisał:

Nie porównujmy wschodu do zachodu to po pierwsze.  A po drugie to do czego dąży to wszystko? Aby małych rolników którzy jeżdżą właśnie takimi starymi rupciami zlikwidowac,bo przecież nie stać ich na nowy zachodni. Po co wprowadzają normy emisji, wszystko aby w powietrzu było mniej syfu. Niby mają się zabrać za pojazdy nirejestrowane i bez przeglądu a które pracują w gospodarstwach,ale kiedy to nastąpi nikt nie wie.

I jak mają znaleźć te wszystkie nierejestrowane pojazdy, będą zaglądać do każdej stodoły? 

• Like 1
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v