Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miesiąc temu kupiłem Belarusa 820 na stożku i zwykłym podnośniku za 91 brutto z 2019 roku,z 20 r były 6 tys droższe. A 952 czy jakoś tak 95 KM na monoblok, krzyżaku,szerokich oponach 113 albo 118 brutto.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Dzięki , a co ja będę takie ciężkie dźwigać , wystarczy standart

Tu nie chodzi o sam udźwig. Monoblok to jest zupełnie inna konstrukcja, masz dwa siłowniki w pionie, a nie jeden pod siedzeniem, jest o wiele trwalsze, nie pęka mocowanie, nie wyrabia się wieloklin, do tego jest bardziej szczelne. Białorusini przez 50 lat tłuczenia tego modelu nie bez powodu wprowadzili pewne modernizacje, wiedzieli co robią. Tak wygląda monoblok:

https://www.olx.pl/d/oferta/monoblok-mtz-belarus-pronar-CID757-IDC5v7c.html?isPreviewActive=1&sliderIndex=0

Edytowane przez MF675ursus
Opublikowano
6 godzin temu, kizak napisał:

wyjścia to dobry tysiak i są , z biegami nie przeskoczysz .

Zrobisz niezależne od podnośnika dwie pary wyjść hydraulicznych? 

3 godziny temu, wlamaj1 napisał:

Dlaczego z biegami nie przeskoczysz? Niektóre miały półbieg na każdym biegu załączany pod obciążeniem. W ogłoszeniach nieraz można trafić, szczególnie dotyczy to tych sprowadzonych. Także jakby ktoś miał taki kaprys, kasę (na pewno niemałą)  i chęć do pobawienia się to i części do montażu powinien znaleźć.

To nie jest półbieg tylko wzmacniacz momentu, to nie to samo. 

Opublikowano
32 minuty temu, KlimekPL napisał:

To nie jest półbieg tylko wzmacniacz momentu, to nie to samo. 

Chodzi Ci pewnie o to że nie można tego używać cały czas i aby działało trzeba trzymać cały czas nogę na pedale. Jeśli tak to masz rację. Moim zdaniem nic się nie stanie jeśli się będzie używać tego dłużej. Jest to czysto mechaniczne rozwiązanie (poza sterowaniem - pneumatyczne) i gdy się go używa jedynie co się może bardziej zużywać to łożysko oporowe pierwszego stopnia sprzęgła, no i nie ma wtedy hamowania silnikiem...

Opublikowano
1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Ale to sprzęgło womu to weź na tarczy a nie na taśmie

Jakby nie mogli robić standardowo tarczy 

1 godzinę temu, SamaPrawda napisał:

Jak ja lubię takie gadanie, dziś nie będzie nic ciężkiego, jutro już może być, a poza tym lepiej pracować na obciążeniu 50% podnośnika niż 80%

Ale ja Samą Prawdę mówię ,nie zamierzam iść w jakiś mega rozwój , kawałek grubera , mały agregacie i co może jakieś lekkie zagonowej pługi ,to mi starczy , chce żyć spokojnie a nie tylko żelastwo zmieniać 🙆‍♂️

Opublikowano
20 godzin temu, mf362 napisał:

Silnik z Zetora 6011 z kołem zamachowym podejdzie plug&Play do c360 czy trzeba zabrać stare od c360 wraz ze sprzęgłem?

Trafił mi się niedaleko taki silnik z małym przebiegiem , nie planowany zakup i możliwe że się zdecyduje.

myślę że siądzie bez problemu

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Ursus932 napisał:

Jakby nie mogli robić standardowo tarczy 

Ale ja Samą Prawdę mówię ,nie zamierzam iść w jakiś mega rozwój , kawałek grubera , mały agregacie i co może jakieś lekkie zagonowej pługi ,to mi starczy , chce żyć spokojnie a nie tylko żelastwo zmieniać 🙆‍♂️

A ile ziemi obrabiasz? Szczerze to zazdroszczę ci trochę.

Edytowane przez akooo
Opublikowano

Dwie sprawy

1) jakiej mocy może być silnik przy dojarce konwiowej? Tabliczki brak. Silnik na siłę, taki nie za duży. Dojarka stara zwykła.

2) Jaka tania wkrętarkę warto kupić? Potrzebuję coś na jedną małą robotę, a później będzie bardzo sporadycznie używana, także nie chciałbym z wiele wydawać. Wszyscy chwalą z tych tanich lidlowe i ryobi. Cos jeszcze warte uwagi?

Opublikowano
3 minuty temu, Ursus932 napisał:

@akooo , a czego ? Roboty  🤔 jest już 40+ 

A że masz tą swoją gospodarkę,ciągnik kupujesz Belarusa a zawsze taki chciałem mięć. A zawsze chciałem być rolnikiem ale losy tak się potoczyły że nie jestem,może to i dobrze wyszło ale teraz trochę się bawię w ogrodnictwo :)

Opublikowano
Belaruss820 napisał:

4 minuty temu, Bananek napisał:

parkinsona z Lidla bierz. na inne nie patrz. ja swoją dosłownie katuję, a ona dalej działa

Jaki model?

Ja juz drugiego parka zajeżdżam i relacja ceny do jakości jest oki

Opublikowano
23 minuty temu, daron64 napisał:

Dwie sprawy

1) jakiej mocy może być silnik przy dojarce konwiowej? Tabliczki brak. Silnik na siłę, taki nie za duży. Dojarka stara zwykła.

2) Jaka tania wkrętarkę warto kupić? Potrzebuję coś na jedną małą robotę, a później będzie bardzo sporadycznie używana, także nie chciałbym z wiele wydawać. Wszyscy chwalą z tych tanich lidlowe i ryobi. Cos jeszcze warte uwagi?

Jak masz Castoramę blisko to rozważ Erbauer- lepszej jakości niż z Lidla a niewiele droższa. Z tanich to Graphite, Dedra też się nada, Vander też jest ok. W Ryobi cena baterii zabija 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v