Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 godziny temu, MF675ursus napisał:

To normalne że ma drzwi tylko na jedną stronę? Tak mają kabiny TS, bo chyba taki napis widać?

w 54 mało tego było, ale zdarzały się takie egzemplarze z wyłącznie lewymi drzwiami

Opublikowano

Hej, ogarnia ktoś jaką maskę należałoby zakupić do ściągania eternitu? Mam jeden budynek do rozebrania, a maska się przyda jeszcze, bo z kilku w przyszłości prędzej czy później trzeba będzie dach wymienić. Wiem, że pewnie część powie, że to nic nie szkodzi bo dziadek czy ojciec kładł i nic mu nie było, ale moje płuca i tak już oberwały, przez alergie na jakieś pleśnie które są wszechobecne i nie ma co pogarszać ich stanu. 

Opublikowano
9 godzin temu, artek27 napisał:

https://m.olx.pl/oferta/kosiarka-dyskowa-lely-CID757-IDJoQtb.html?reason=observed_ad

Dysk jeden ma luzy tak przeskakuje jaki może być koszt naprawy? Trzeba zmienić tryb czy listę cała. Nie znam się na tym jak tam jest. 

kosiarki dobre, naprawę licz ok 2 tys, bo tam masz jednen wałek przez całą dlugość i od niego bierze napęd każdy dysk, jak wałek się wyrobił to już ciężej, czy tryb na wałku, ogólnie to listwa do przejżenia bo skoro jeden tak chodzi to inne też mogą niedługo tak chodzić, zależy czy dostała strzała czy jakiś janusz nie wymieniał oleju od nowości a już słyszałem różne historie np o suchej listwie gdzie się tawotem smaruje itd, 

5 godzin temu, akooo napisał:

http://mesko-rol.com.pl/nasze-produkty/kosiarka-rotacyjna-z-133/

Co myślicie o tej kosiarce lepsza niż inne 1.35?

nie wiem z kąd oni wzięli tą wydajność, 1,6 ha na godzinę, tyle to ja oblecę dyskówką 2,4 metra to by musiał 13km/h jechać na pełnej szerokości i jeszcze mieć 13 km pola to wtedy by wykosił bez nawrotów 

2 godziny temu, Ursus932 napisał:

stary ursus az 100 tys 

17 minut temu, Leszy napisał:

Hej, ogarnia ktoś jaką maskę należałoby zakupić do ściągania eternitu? Mam jeden budynek do rozebrania, a maska się przyda jeszcze, bo z kilku w przyszłości prędzej czy później trzeba będzie dach wymienić. Wiem, że pewnie część powie, że to nic nie szkodzi bo dziadek czy ojciec kładł i nic mu nie było, ale moje płuca i tak już oberwały, przez alergie na jakieś pleśnie które są wszechobecne i nie ma co pogarszać ich stanu. 

dobra z filtrem przeciwpyłowym, lakiernicze też są ok, ale jak dla mnie za słabe ( alergia+astma) 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
6 godzin temu, MF675ursus napisał:

To normalne że ma drzwi tylko na jedną stronę? Tak mają kabiny TS, bo chyba taki napis widać?

Ciężko powiedzieć czy normalne, podobno nie. W każdym razie dla mnie spora niedogodność brak prawych drzwi. 

Opublikowano

Zetor 6340 2005r ponad 70 tyś 2500 mtg , ledwie wystwiony ,k**wa i już kilku chętnych 🤷‍♂️ . Jak tu coś kupić kiedy w mgnieniu oka wszystko się sprzedaje 

Opublikowano

Przecież dałem Ci linka w temacie o jęczmieniu z 914 na Podlasiu.  Myślałem że pojechałeś😁

Opublikowano
Ursus932 napisał:

Zetor 6340 2005r ponad 70 tyś 2500 mtg , ledwie wystwiony ,k**wa i już kilku chętnych 🤷‍♂️ . Jak tu coś kupić kiedy w mgnieniu oka wszystko się sprzedaje 

za wolnyś , ja jak szukałem i jd przyjechał wieczorem co go kupić chciałem to o 5 rano u handlarza pod brama stałem

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

A są w mniejszej?

Np 934 lub z kabiną wersja angielska

@Uziu92 jak za wolny , to k**wa  nic nie robić tylko tel i przeglądać olx ,FB i sprzedajemypl , przez godzinę od wystawienia tylu chętnych a Ty tu całą noc miałeś 🙆‍♂️

Opublikowano
31 minut temu, Ursus932 napisał:

A gdzie on stał w ogłoszeniach?olx czy sprzedajemy?

Opublikowano

ja oto moto olx i sprzedajemy. , FB nie oglądałem , jak cos się pojawiło to tel i rura, często za późno się zajechało , zadatków, zaliczek bez oglądania nie wysyłam bo potem można nie odzyskać a bił wszystkich nie będę bo by mnie zamknęli. Kilka razy traktor poszedł ledwie się pojawiając w ogłoszeniu, albo jak coś innego robiłem akurat i zobaczyłem ciut później , z resztą nie tylko traktor, przyczepę mi kupił handlarz sprzed nosa. Kombajn 15 min później bym zajechał i też bym nie kupił. Niestety jak coś jako takie i cena dobra to rwanie jest niemiłosierne i wyścig kupujących

Opublikowano

Ja raz przyczepe d47 wystawiłem to po 10 minutach pierwszy telefon był a później to jak odłożyłem to następny dzwonił i tak z godzinne bo po 20 min od wystawienia przyjechali oglądać i kupili do 40 min od wystawienia a przyczepa złom bez papierów  tylko dobre było dolne ramo ale akurat je potrzebowali do drugiej z złamaną ramą    

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Np 934 lub z kabiną wersja angielska

@Uziu92 jak za wolny , to k**wa  nic nie robić tylko tel i przeglądać olx ,FB i sprzedajemypl , przez godzinę od wystawienia tylu chętnych a Ty tu całą noc miałeś 🙆‍♂️

Pisz do Agromaxxxów, coś im remont tej podrdzewialej 934 nie idzie, wolą Renatą bez tłumika jeździć, to może po kosztach sprzedadzą ;)

Opublikowano

Nie jestem biegły w sprzętach zwanych zachodnimi. Czy to możliwe by pokrywa była składana na sucho? Bo nie znalazłem ani śladu uszczelki ani silikonu a co najlepsze bez wycieków. Czy mam to tak złożyć spowrotem czy tylko komuś się udało, że nie ciekło i lepiej dać silikon? Pacjent MF:

IMG_20210414_185048.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v