Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W Ostrowii Mazowieckiej(bo tak się pisze i mowi) kupiłem swojego Passata w 2016 roku. Od gościa z podwórka,widać że handlarz,dojechać do niego było dziwnie bo takie uliczki że nawigacja niby zaprowadziła zaprowadziła to z drugiej strony wjazd i krecenia dużo. Do tej pory zrobiłem niecale 100tysiecy km. Z remontów to tarcza i docisk sprzęgła,dwa wahacze,klocki no i juz drugi rozrząd. A tak to filtry oleje na bieżąco i leję paliwo i jeżdżę. Ale jak to samochód był szpachlowany i w jednym miejscu już tynk odpada i muszę to zrobić. Ale nie narzekam na samochód ogólnie. Spalanie znikome,komfort jest jako taki. Na chwilę obecną mam 300tys a kupiony z 204tys. Niby książka jest i wszystko by się zgadzało,ale to wie już tylko belg od którego go kupiłem. Trochę zaryzykowałem ale nie trafiłem na minę 

Opublikowano

Covala kupiłem jak 7lat temu ciągnik remontowaliśmy, a tylko taka grzechotkę mieli w okolicznym sklepie. No i tak do dziś wytrzymujem. Tyle, że używam jej jako grzechotki, nie jako młotka, czy klucza do popuszczania nakrętek z metrowa rura

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Belaruss820 napisał:

W Ostrowii Mazowieckiej(bo tak się pisze i mowi) kupiłem swojego Passata w 2016 roku. Od gościa z podwórka,widać że handlarz,dojechać do niego było dziwnie bo takie uliczki że nawigacja niby zaprowadziła zaprowadziła to z drugiej strony wjazd i krecenia dużo. Do tej pory zrobiłem niecale 100tysiecy km. Z remontów to tarcza i docisk sprzęgła,dwa wahacze,klocki no i juz drugi rozrząd. A tak to filtry oleje na bieżąco i leję paliwo i jeżdżę. Ale jak to samochód był szpachlowany i w jednym miejscu już tynk odpada i muszę to zrobić. Ale nie narzekam na samochód ogólnie. Spalanie znikome,komfort jest jako taki. Na chwilę obecną mam 300tys a kupiony z 204tys. Niby książka jest i wszystko by się zgadzało,ale to wie już tylko belg od którego go kupiłem. Trochę zaryzykowałem ale nie trafiłem na minę 

Jak się kiedy dorobię to też kupię Passata 🤔 b5 1.9 i srebrny musi być! 

Opublikowano
gregor1284 napisał:

1 godzinę temu, Belaruss820 napisał:

Tylko nie bierz z pompowtryskami

Opublikowano

Ktoś pomoże

IH 955XL pompa hydrauliki padła, mam 3 do wyboru;

- jakaś Włoska ok 850pln.

https://www.olx.pl/d/oferta/pompa-hydrauliczna-podwojna-case-955-1055-956-1056-956xl-1056xl-CID757-IDyyeWW.html?reason=seller_listing|olx_shop_basic

- ten sam producent tylko ,że wzmocniona o 10% ok1100pln.

- Rexroth ok1300pln.  https://www.mototraktor.pl/pompa-hydrauliczna-case-bosch-3223932r93-p-1878.html

Może ma ktoś jakieś opinie

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Jak miałem 10lat to zaprezentowali mercedesa okulara. Co to była za bryka.... Z kumplem doszliśmy do wniosku że jak będziemy dorośli to na pewno będzie nas stać na używkę 😂 dzis już stoją na szrotach albo jakieś turki je dojezdzaja także spiesz się z tym passatem 

Opublikowano
Przed chwilą, jacek3773 napisał:

A co tu wymagać od złomka za 5tys

ostatnio sprzedawałem Golfa z 2002r. za trochę ponad 5tys.zł, gość chciał żeby mu nr. Vin podać, będzie sobie w serwisach weryfikował🤦‍♂️

Opublikowano

He he tacy są najlepsi. Znajduje 10 usterek i na naprawę ich żąda upustu przy aucie za 5 tys wyszło by nieraz że dopłacić mu trzeba ..  Znajomy ma warsztat i szyld OLEJE FILTRY wymiana gratis - mówi że co chwila wpada jakiś dziad ze swoim olejem na wymianę i wielce oburzony że mu nie wymienia za darmo 

Opublikowano
conny napisał:

Ktoś pomoże

https://www.olx.pl/d/oferta/pompa-hydrauliczna-podwojna-case-955-1055-956-1056-956xl-1056xl-CID757-IDyyeWW.html?reason=seller_listing|olx_shop_basic

- Rexroth ok1300pln.  https://www.mototraktor.pl/pompa-hydrauliczna-case-bosch-3223932r93-p-1878.html

Nie aż tak dużo kosztuje ta pompa to ja bym wybrał orginal

• Thanks 1
Opublikowano
39 minut temu, conny napisał:

Ktoś pomoże

Przyślij mi nr pompy to zapytam za ile by można u mnie kupić

Przed chwilą, bratrolnika napisał:

A właśnie, Adam, odezwał się do ciebie @6465???

Zero odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v