Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Ursus932 napisał: Po pierwsze z ciągnikiem ślubu się nie bierze, zawsze można zmieścić choć i kobietę też 😉 po drugie nie planuje takich inwestycji, tylko prasa pasowa ale bez żadnych  cudeniek typu rotor,   a agregat uprawo siewny ma być 2,5 to mały sobie poradzi Z pasową prasą 60 km zetorkiem będziesz miał wydajność jak kostką 😉

Opublikowano
34 minuty temu, Ursus932 napisał:

Po pierwsze z ciągnikiem ślubu się nie bierze, zawsze można zmieścić choć i kobietę też 😉 po drugie nie planuje takich inwestycji, tylko prasa pasowa ale bez żadnych  cudeniek typu rotor,   a agregat uprawo siewny ma być 2,5 to mały sobie poradzi

Dwóch braci 

Nie wiem, ale  u mnie nie widzę zastosowania do dużego ciągnika chyba tylko ubijanie pryzmy z kuku 

Miałem już nie odpisywac, ale trochę polubiłem was mimo wszystko, więc następne moje wejście tu będzie chyba w marcu, zajrzę żeby pokazać ciągnik 🙃

Za innych nie odpowiadam, ja to co napisałem może nie zawsze Ci odpowiadało, ale pisałem żeby pomóc, za wielkiego doświadczenia nie mam ale coś tam już wiem...

Przed chwilą, slawek74 napisał:

a i jeszcze co innego myśli 😁

Co robi ? 🤣🤣

Opublikowano
8 minut temu, stempos1980 napisał:

Marcin szczerze to już ciężko za tobą trafić.Na początku twojej przygody z szukaniem ciągnika pisałeś że chcesz kupić dwa jeden mniejszy a drugi większy a teraz nagle jeden z za***istym i wymaganiami.Ty masz problem z jednym a co mówić o dwóch.

Zachowujesz się jak stara panna na wydaniu.

Jeżeli cię uraziłem to przepraszam ale takie są moje spostrzeżenia.

Nie dlaczego, cały czas mówię że jeśli będę z gospodarstwa się utrzymywać to będzie i drugi większy ciągnik, ale nie teraz, a tu wszyscy namawiają na szóstke 

Opublikowano
11 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Ursus932 napisał: Po pierwsze z ciągnikiem ślubu się nie bierze, zawsze można zmieścić choć i kobietę też 😉 po drugie nie planuje takich inwestycji, tylko prasa pasowa ale bez żadnych  cudeniek typu rotor,   a agregat uprawo siewny ma być 2,5 to mały sobie poradzi Z pasową prasą 60 km zetorkiem będziesz miał wydajność jak kostką 😉

Co Wy z tą wydajnością 

11 minut temu, szymon09875 napisał:

Za innych nie odpowiadam, ja to co napisałem może nie zawsze Ci odpowiadało, ale pisałem żeby pomóc, za wielkiego doświadczenia nie mam ale coś tam już wiem...

Co robi ? 🤣🤣

Ogólnie to napisałem, nie chodziło mi konkretnie o Ciebie 

No dobra idę ładować pszenice 

Opublikowano
17 minut temu, Ursus932 napisał:

Nie dlaczego, cały czas mówię że jeśli będę z gospodarstwa się utrzymywać to będzie i drugi większy ciągnik, ale nie teraz, a tu wszyscy namawiają na szóstke 

A teraz z czego się utrzymujesz? 

Co jest twoim głównym źródłem dochodu?

Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

Już ci pisałem że na 20ha mam 120km.  A 80km to obrotowej 4 nie podepniesz  a 3 to h*j nie pług bo od orać się tym nie da.  Kumpel kupił 3 w obrocie wytrzymał z tym rok i zmienił na 4 zagon. 

Jak nie 😱

received_415832079544581.jpeg

Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

Ja muszę się wybrać kupić paczkę,  bo teraz to na sztuki kupuję w naszej lokalnej kastoramie.  Lincolny z żółtymi końcówkami,  krótsze są niż różowe ale luks się sprawa.  Za 3,25 sztuka 25gr. 

Stara mi teraz takie przywiozła i potwierdzam. Lux

• Like 1
Opublikowano
52 minuty temu, slawek74 napisał:

czyli hu..owe pierszy pokos w lipcu jak u innych przymierzają się do trzeciego 😁 a drugi w grudniu 🤪 i bydło na odpierd..l

Jak ktoś ma łąki pod oknem to może se nawet 10 pokosów robić jak chce 😉 ja nie mam zamiaru jeździć 15-20km na łąki i zbierać po 3 zwijki z hektara 

57 minut temu, slawek74 napisał:

nie do końca wiadomo czy ten drugi pokos zebrany 🤭😁

7 grudnia zebrane i owinięte ;) i to był 3 pokos a nie 2 ;)

42 minuty temu, slawek74 napisał:

a i jeszcze co innego myśli 😁

I tu się mylisz .... Ja nie myślę 

Opublikowano
12 minut temu, slawek74 napisał:

i dopłaty 😀

A Ty nie korzystasz 🤔

9 minut temu, gregor1284 napisał:

Stara mi teraz takie przywiozła i potwierdzam. Lux

Już co najmniej 10 lat jak odkryłem te super elektrody 

Opublikowano

o to najbardziej lubie :D Niech przyjedzie do mnie takim sprzętem - chyba logiczne jest ze kazdy kupuje sprzet pod swoje gospodarstwo i swoje warunki. Jak Ty masz gline, 150 koni i ciagniesz 4 skiby to ja na piachu tez mam czworka orac?

• Like 1
Opublikowano

@stempos1980jak się nie ma co się lubi to się..... 

Co prawda nie wszytko glina, na części takich ciężkich mam też łąki 

Opublikowano
5 minut temu, Matey napisał:

o to najbardziej lubie :D Niech przyjedzie do mnie takim sprzętem - chyba logiczne jest ze kazdy kupuje sprzet pod swoje gospodarstwo i swoje warunki. Jak Ty masz gline, 150 koni i ciagniesz 4 skiby to ja na piachu tez mam czworka orac?

Mnie uczono że zapotrzebowanie mocy to około 30km na korpus,  a zakładając taki ciężki pług do takiego pierdka to trzeba się liczyć że ten pierdek szybko się rozleci,  a potem płacz i lament na forum jaki to lichy traktor. 

@Ursus932 idź ładować tą pszenicę,  a ja idę żarcie swiniuchom szykować. 

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, TheraRolnik napisał:

Jak nie 😱

received_415832079544581.jpeg

Podejrzewam, że przy zawrotach to każdy ślimak Cię wyprzedzi, bo przyczepności przód to na pewno nie ma

Edytowane przez sladan
Opublikowano
19 minut temu, 6465 napisał:

Poskrobać to może i tym się da,  tylko ciekawe ile ten fetorek z tym da radę. 

Na 25-27cm około 7km/h 

2 minuty temu, 6465 napisał:

Mnie uczono że zapotrzebowanie mocy to około 30km na korpus,  a zakładając taki ciężki pług do takiego pierdka to trzeba się liczyć że ten pierdek szybko się rozleci,  a potem płacz i lament na forum jaki to lichy traktor. 

Od 2015 roku jeździ z zestawem uprawowo-siewny cięższym od tego pluga i patrz jeszcze się nie rozleciał ... Udźwigu ma 4400kg 👍

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v