Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mogę fergusona Ci sprzedać. jak zobaczyłem Fenda @slawek74 to zorientowałem się co mi potrzeba.

Opublikowano

Mliczorze nie mają co z kasą robić to na złote groszówki wydają😁

Opublikowano
7 godzin temu, danielursus3p napisał:

Fynd się nie nadaje. MF już tak. Nawet NH. Bez 4x4 w polu to nie robota i to jest szczera prawda. 

do prac w ziemi 4x4 to jest bardzo przydatne, ale normalne 4x4 z blokadami itp, bo w ursusach to też różnie bywa

8 godzin temu, Ursus932 napisał:

Wolny rynek 

Tak , a ludzie mają i robią , Nie chodzą i nie  pier**lą w koło że tylko fynd do pola się nadaje 🤷‍♂️

wolny rynek, prawda, ale jednocześnie zepsuty zaściankowością, 

7 godzin temu, Ursus932 napisał:

Może i nie robota , ale się zrobi i tak samo plon osiągnie satysfakcjonujący jeśli pogoda pozwoli 

dokładnie jak pogoda pozwoli, ja tak z łąkami miałem, jak pogoda pozwoli ( i spółka wodna) teraz się nie przejmuje przód ciągnie to przynajmniej się jakoś wywlecze. gorzej jak siądzie, jak to mawiają OFF roadowcy " im lepsza terenówka tym dalej musisz iść po ciągnik" 

5 godzin temu, Ursus932 napisał:

Ja  rozumiem i się zgadzam , ale ktoś potrzebuje pomocnika bez napędu albo małe gospodarstwo a kasę ma i chce coś takiego to kupuje😉 , nie ma co patrzeć na wszystkich przez pryzmat siebie samego 

a ja ci chyba postaram się najlepiej doradzić, pojeździj po znajomych, wejdź do zetora np7245, i do ich zachodnich odpowiedników i tak do 120 km, jakąś renówką się przejedź, MF'em czy fendtem 309, czy ciężką serią, najlepiej z jak będą orki robili, i wtedy zobaczysz, 40 ha to nie mało, a ja jako można powiedzieć gówniarz już się przekonałem jak opierdzielać 20 ha łąk c360 a jak opierdzielać 100 ha łąk ciągnikami zachodnimi ( fendty 307, 308, 718, 724) i ja wybrałem, w pół roku, a ty 2 lata wybierasz

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, pafnucy napisał:

mogę fergusona Ci sprzedać. jak zobaczyłem Fenda @slawek74 to zorientowałem się co mi potrzeba.

A co takiego tam jest potrzebnego czego nie ma Ferguson? 

Opublikowano

No ale ten jest jedyny, niepowtarzalny. A groszy są miliony.

Opublikowano
20 godzin temu, daron64 napisał:

Nie obrazę się.  Nie jestem w stanie tego sam sensownie wycenić. Widziałeś, że nawet nie wiedziałem o co Ci chodzi. Za to Ty jak szukasz, to powinieneś być zorientowany po ile to to chodzi. Weź poprawkę na to, że to leżalo gość długo nieużywane i nie wiadomo jak że stanem. Sobie napisz ile trzebaby było wyłożyć za napewno sprawne takie części i wtedy już sobie poradzę z wycena..może :)

I nie pisze tego w nadziei, że nie wiem - nie znasz się i za dużo zaoferujesz, czy coś takiego. Po prostu nie miałem z tym do czynienia nigdy

tak jak piszesz nie wiadomo w jakim to stanie i jestem świadom że jakieś gumowe elementy po takim czasie mogą być do wymiany, więc mogę zaoferować te 30-40zł za zestaw zawór i regulator plus oczywiście koszt wysyłki
gdybyś Ty i @bratrolnika nie wrzucali zdjęć to pewnie bym się nie bawił w tym roku w kompletowanie części do hamulców, więc tak na prawdę fanty kupowane przez przypadek

Opublikowano

nie śmiał bym się śmiać. B|

gdzie się podziewasz?

Opublikowano

Znowu? Cały czas 😉

Powtórzę nikogo nie piętnuje,nie czepiam się,nie wypominam. Zwyczajnie poprawiam.

Proszę o trochę luzu,błędy popełnia każdy.

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v