Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, bratrolnika napisał:

Legalna jest sprzedaz tylko pojazdu z dokumentami

Oczywiście tak jak piszesz, urzad to klepnie i najczęściej ma się problem z głowy

Nie to ze jestem swiety, bo tez się różne rzeczy robiło, ale legalnym tego nazwać nie można

Niby wypowiadasz oc i nie płacisz, i dopóki cię nie zatrzymają na drodze to pewnie nikt cie do płacenia nie pociągnie, ale w papierach ten grat będzie na ciebie zawsze wisiał

Kiedyś czytałem że jest w kraju ileś tam setek tysięcy zarejestrowanych maluchów i polonezów, czyli pojazdów po których został tylko kwit

Nie da się u nas wypowiedzieć OC i postawić samochodu za stodołą. Wypowiedzenie OC jest możliwe tylko w kilku przypadkach: przy sprzedaży, złomowaniu, przy zmianie ubezpieczyciela, gdy auto zostało skradzione.

29 minut temu, bratrolnika napisał:

Moj dawny szef tez tak robil

A potem jak mu US wszedł na głowę to zamknął to wszystko w cholerne, potem go komornik zlicytował

A ile razy ja byłem na przesłuchaniu na komendzie to już nawet nie będę pisał

No wiadomo że wszystko do czasu, być może już tak nie robi ale kiedyś bez problemu dało się u niego takie coś załatwić.

Edytowane przez tomek222
Opublikowano
11 godzin temu, jacek1296 napisał:

A jaka pompa napędza deszczownie? Z ciekawości pytam. 

ZIEGLER 1600 l/min silnik garbusa 

Opublikowano (edytowane)

Albo followersów na insta szuka, a może i nawet chętnych na onlyfans czy też chce sprzedać parę niegrzecznych fotek 😁

Edytowane przez tomek222
  • Haha 1
Opublikowano
slawek74 napisał:

znajomy co ma pronara to kazałby konstruktorowi skrzyni w mtz/pronar na kolanach iść do czestochowy 🤪 a bedzie to ponad 300km 😁

ten konstruktor nie wiem czy żyje jeszcze bo te skrzynie to już wiekowe są

Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Moj dawny szef tez tak robil

A potem jak mu US wszedł na głowę to zamknął to wszystko w cholerne, potem go komornik zlicytował

A ile razy ja byłem na przesłuchaniu na komendzie to już nawet nie będę pisał

Chore prawo nawet swojego własnego samochodu nie możesz rozebrać

Opublikowano
1 godzinę temu, akooo napisał:

A na dwukolka tez trzeba oc?😊

1.9 tdi. Silnik zdrowy ,blacha zdrowa . Coś z turbina jest nie teges i dwumase trzeba zrobić no i alternator się posypał i pasek zleciał

sprzedaj normalnie ze 2 tyś ktoś da,jakiś handlarz to wezmie i jeszcze na nim zarobi

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Leszy napisał:

@sladan @pawel885 idzie z tego wyczytać jaką to może mieć ładowność? Jest to rozsiewacz do wapna na tandemie. 

Drugi rząd to w dosłownym tlumaczeniu "dopuszczalna masa całkowita przyczepy jednoosiowej od 4670 do 8000 kg". Ale raczej to nie waży 4,5 sam rozsiewacz...

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, akooo napisał:

Albo niech zrobią akcję rejestrowania takich okazów. Jak przejdzie badanie techniczne to go przyklepać i po krzyku,po co do huty. To by mogło być i dodatkowo żeby można było mięć taką maszynę na gospodarstwie bez wyjeżdżania na drogi publiczne,ile ludziom by się lżej żyło gdyby takie mądre prawa były.

Już kiedyś była taka AMNESTIA

Opublikowano
Uziu92 napisał:

slawek74 napisał:

znajomy co ma pronara to kazałby konstruktorowi skrzyni w mtz/pronar na kolanach iść do czestochowy 🤪 a bedzie to ponad 300km 😁

żyje czy nie to niech zapierdaxa 😜😁

Opublikowano
8 godzin temu, Pomorzanin1222 napisał:

Chore prawo nawet swojego własnego samochodu nie możesz rozebrać

Uwierz mi nie jest to taki miod, ze rozbierzesz i wezmiesz drugie tyle jak w całości byś sprzedał. Najczęściej z samochodu sprzedajesz tylko przód, i osprzęt silnika, a reszta leży po kilka lat. Zostawiasz drzwi, klapę, i przestawiasz je potem 3 lata z miejsca na miejsce, aż w końcu wyrzucasz na złom. W dodatku zostaje ci sterta plastikow których nie masz gdzie zutylizować, chyba ze w piecu, albo przez półtora roku będziesz ze śmieciami po jednym worku wystawiał

10 godzin temu, tomek222 napisał:

przy zmianie ubezpieczyciela

No i tu jest właśnie myk: wypowiadasz oc bo idziesz do innego, a u nikogo innego nie ubezpieczasz. Tak przynajmniej kiedyś przechodziło, teraz jak jest cepik to możliwe że się nie da. 

Parę lat już nie siedzę w tej branży 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Kiedyś przejeżdżałem koło auto-złomu i chciałem uszczelke do szyby w c330,  pomyślałem wejdę popatrzę może coś odbiorę.  Łażę zachodzi pracownik i pyta co potrzeba. Jak mu powiedziałem o co chodzi to mi przyniósł cały worek uszczelek  i mówi masz wszystkie tam napewno coś dobierzesz.  Głupio było nie wziąć,  wziąłem wybrałem ile było potrzeba a co z resztą?  Dobrze że śmieci zbierają to w kosz wpakowałem.

Teraz bym kupił nowej 3 czy 5m i się z tym nie pier**lił. 

Edytowane przez 6465
Opublikowano
28 minut temu, bratrolnika napisał:

Uwierz mi nie jest to taki miod, ze rozbierzesz i wezmiesz drugie tyle jak w całości byś sprzedał. Najczęściej z samochodu sprzedajesz tylko przód, i osprzęt silnika, a reszta leży po kilka lat. Zostawiasz drzwi, klapę, i przestawiasz je potem 3 lata z miejsca na miejsce, aż w końcu wyrzucasz na złom. W dodatku zostaje ci sterta plastikow których nie masz gdzie zutylizować, chyba ze w piecu, albo przez półtora roku będziesz ze śmieciami po jednym worku wystawiał

No i tu jest właśnie myk: wypowiadasz oc bo idziesz do innego, a u nikogo innego nie ubezpieczasz. Tak przynajmniej kiedyś przechodziło, teraz jak jest cepik to możliwe że się nie da. 

Oto to, o to to,jedzie policja z boku ,gdzieś tam ,daleko ,i myślisz żeś ,,kryty'', bo nie zatrzymali,nie zainteresowali się   . A oni sprawdzają w systemie z tablic i wiedzą cóż to za ,,ptica'' . Postaw traktor za sklepem, już będą wiedzieć gdzie Cię zatrzymać i za co ..

Opublikowano
slawek74 napisał:

Uziu92 napisał:

slawek74 napisał:

żyje czy nie to niech zapierdaxa 😜😁

tak jak silnik im w miarę wyszedł tak skrzynie zjebali po całości

Opublikowano (edytowane)

te skrzynie były niezłe, ale w MTZ-50 w latach 60-tych, a potem podnieśli moc, zmienili przełożenie na skrzyni pośredniej, potem zrobili synchronizację, dźwignię z boku itp. To tak, jak porównac Fiata 125 (włoskiego) z Polonezem.

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Kumpel kiedyś kupił na części Civica w wersji USA , kuźwa jaki to miał być biznes 🙆‍♂️ , coś tam sprzedał od razu a reszta leżała rok i na złom chyba wywlekał ,  niby za grosze a że biedak nie miał kasy to wziął jeszcze pożyczke 🤦‍♂️ interes wyszedł taki że został tylko dług w chwilówce :ph34r:

Opublikowano

Golfa IV jak wydachowalen to też stwierdziłem że sprzedam na częsci. Komplet do przekładki 2000, skrzynia z półosiami 500, buda gola z kwitem 1000,klapa 100, zderzak tył 300, silnik po 3 latach od zajścia sprzedałem sąsiadowi do a4 za 1000, amortyzatory i sprężyny za 400. Reszta leży i dojrzewa, ale i tak lepiej to wyszło niż za 1000 na kasację oddać 

Opublikowano

za dużo dzisiaj modeli i różnorodności w samochodach może 10-15 lat wstecz 1.9tdi miało spory udział na rynku to i mozna było to łatwo rozprzedać ale dzisiaj jest masakryczna różnorodność

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v