Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to pozostaje nic innego jak szukać dostawcy który dowiezie mi złotówkę taniej niż na stacji. Jak takiego znajdę to się nie pierdziele tylko od razu biorę baniak tysiąc litrów.

A jak nie znajdę takiego dostawcy to skuszę się pewnie na ten 400 litrów mobilny. Przeżyję nawet tą cenę detaliczną bo najbardziej teraz zależy mi na lepszej organizacji tankowania. One mają możliwość zasilania zarówno z sieci 230V jak i z akumulatora??

@Ursus932

https://www.olx.pl/d/oferta/pronar-82-sa-nowy-CID757-IDID0VK.html?reason=ip|cf&isPreviewActive=0&sliderIndex=6

Opublikowano

Przy kosiarce rotacyjnej typu z42 jak coś się zepsuje to części drogie i czy prosta w eksploatacji? 😊

Opublikowano
KlimekPL napisał:

No to pozostaje nic innego jak szukać dostawcy który dowiezie mi złotówkę taniej niż na stacji. Jak takiego znajdę to się nie pierdziele tylko od razu biorę baniak tysiąc litrów. A jak nie znajdę takiego dostawcy to skuszę się pewnie na ten 400 litrów mobilny. Przeżyję nawet tą cenę detaliczną bo najbardziej teraz zależy mi na lepszej organizacji

z tego co patrzyłem to przy 460L podają cenę netto i tylko pompa 12v to lepiej odżałować i dać 3300netto za 1500 stacjionarny temat wart przemyślenia a co do dostawców hurtowych wart się rozejrzec w okolicy bo mogą byc tacy co dowożą i .....

Opublikowano
11 godzin temu, akooo napisał:

Przy kosiarce rotacyjnej typu z42 jak coś się zepsuje to części drogie i czy prosta w eksploatacji? 😊

to jest następca famarola słupsk, mam ją, dawała radę, teraz służy do koszenia na bierząco i rowów, cała "maczuga" 300 zł, talerze po 200 zł, części tanie i dostępne, i w budowie prosta jak drut, osłonę to bym się bał zakładać bo jej jakość to tragedia, reszta w miarę mocna, a i polecam zmienić blokowanie do pozycji transportowej na sworzeń a nie na tą rurkę bo trzeba ją przywiązywać, inaczej można się z tym elementem pożegnać, nie wytrzyma tyle co czeska ale jak nie masz wertepów i 20ha do koszenia na pokos to da radę

Opublikowano

Szukam alternatora do C330, ten się nadaje, czy polecacie jakiś inny?

https://sklep.mizar.com.pl/alternator-c-330-14v-50a-agh-143701006-odpowiednik-9515382-p-1445.html

Wiem że można dopasować od "czegoś", jednak szukam modelu gdzie nie będzie potrzeby dorabiania uchwytów, koła pasowego, zmieniania wentylatora, a na koniec okaże się że i tak trzeba regenerować bo szczotki skończone, diody spalone a łożyska nie istnieją

Opublikowano

Jest tu ktoś, kto ogarnia temat radia w ciągniku? Obecnie mam takie radio https://m.euro.com.pl/radioodtwarzacze-samochodowe/vordon-ht-175bt.bhtml?gclid=EAIaIQobChMIkpa158P97gIVEKSyCh2sFw96EAQYASABEgKCp_D_BwE&gclsrc=aw.ds Często gubi stację i dość słabo gra, zwłaszcza w porównaniu starego kaseciaka w drugim ciągniku. Najchętniej bym kupił jakąś dobrą używke w tej kasie, ktoś może coś polecić?

Opublikowano

Nic takiego chyba tam nie robiłem, Dźwięk jak z telefonu, bez jakiejś głębi i wgl. Jak w garażu ciągnik stoi to łapie eske jak to odpale i wyjade z garażu to już eski niema, może faktycznie ten wzmaczniacz by coś pomógł.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v