Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
46 minut temu, 6465 napisał:

Zamiast 80 to szukaj 82. A to to drogo. 

43 minuty temu, jahooo napisał:

To jest lepsze niż c-360 ale sporo mniejsza moc niż mtz-82

zamiast c-385 trudno brać pod uwagę MTZ, bo masa mniejsza i uciąg, chyba, że masz na myśli MTZ 4x4 za Ursusa 4x2

Mam 4*2 80tke. Ale na młodego rolnika jej dołożyłem ciężkiego tura i tak myślałem coś z przodkiem do tego tura. Ale w tym wypadku to już wersja z tym mocniejszym przodem. Na razie za dużo wydatków a tak z ciekawości pytałem bo ciągnik kolegi.

Opublikowano

Panowie temat jest... ja sie poddalem.

Szukam zlaczki/redukcji hydro :

- gwint zewnetrzny M30x1.5/  nakretka na gwint AN10

badz:

-zlaczka AA nakretna : nakretka z gwintem 22x1.5 /  nakretka z gwintem AN10

Polaczenie za pomoca weza hydro nie wchodzi w gre.  

Opublikowano
12 minut temu, Narko napisał:

badz:

w żadnym katalogu nie występuje złacze proste M22 AN10, tylko kolanka 45, 90 i 180 stopni

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Dziekuje,ze pochyliles sie nad tematem.

To moze inaczej sie da... AN10 poprzez jakas redukcje zmienic na inny by polaczyc to z nakretka z gwintem M30x1.5 ...  Obojetnie iloma redukcjami,zlaczkami,przejsciowkami aby caly ten element nie mial dlugosci wiecej jak 10cm dlugosci.

Edytowane przez Narko
Opublikowano
1 godzinę temu, Narko napisał:

badz:

No to proszę złączka 7/8"/ M22 AB  i do tego AA M22

https://allegro.pl/oferta/zlaczka-hydrauliczna-zlacze-7-8-m22-ab-unf-9012106812

https://allegro.pl/oferta/zlaczka-hydrauliczna-zlacze-m22-m22-aa-9002716659

• Thanks 1
Opublikowano
4 minuty temu, czesio200 napisał:

Mowisz, że hamulce to zbędny balast;p

Ogólnie plan jest te osie zamontować do d44, która nigdy sprawnych hamulcow nie miała, i pewnie już mieć nie będzie

Żeby nie było, przyczepa asfalt widzi raczej tylko podczas przejazdu na drugą stronę drogi

Opublikowano

To tak jak u mnie. Mam d47 i ta mała kaczkę. Ojciec 10 lat nie miał przegladu. Zrobiłem przerejestrowalem i teraz ja ciągnę któryś rok bez przeglądu. D 47 jeszcze by przeszła a ta mała leży z hamulcami. Musiałbym nowa instalację zrobić. Kiedyś przyjdzie czas.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v