Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak stary ciągnik ,to przeważnie nic się nie dzieje z alternatorem,i z elektryką, [czasami zapomni się odłączyć klemę,przy spawaniu maszyny podpiętej] ,ale jak pamiętam nie ryzykuję i odłączam klemę.

Opublikowano

A propos alternatora. 

Kontrolka nie gaśnie. Dopiero jak już złapie temperaturę i zrobi się mocną przegazuwkę to zgaśnie i jest ok.

Wina regulatora , szczotki czy co innego?

Opublikowano
12 minut temu, kizak napisał:

Jak stary ciągnik ,to przeważnie nic się nie dzieje z alternatorem,i z elektryką, [czasami zapomni się odłączyć klemę,przy spawaniu maszyny podpiętej] ,ale jak pamiętam nie ryzykuję i odłączam klemę.

Z alternatorem nie ale z aku już tak

Opublikowano

pamiętam jak ojciec podłączył do ładowania akumulator w żuku (pod siedzeniem pasażera-dla tych którzy nigdy nie siedzieli w żuku), a mój braciak zatrzasnął fotel robiąc zwarcie, jak pizgnęło to wypadł z samochodu....

Opublikowano

no mi tez wybuch od zetora to trafil mnie kawalek w brode zeba wybil rozciol warge w dwóch miejscach brode pokiereszowal i wyladowalem na okulistyce szybko na plukaniu oczu od elektrolitu

a huk byl taki ze przez tydzien we wsi sie kury przestaly nieść a psy z budy nie wychodzily

to nie sa zarty

• Like 1
Opublikowano
36 minut temu, jahooo napisał:

mi wybuchł na wysokości oczu przy zdejmowaniu krokodylków od prostownika, w kombajnie - tylko pusta skrzynka została.

Mi też. na polu przy kombajnie. co najlepsze chodziłem w koło żeby pomyśleć jak odpalić kombajn a on normalnie zapalał na rozerwanym. wymieniłem go ze względów bezpieczeństwa.

Opublikowano

https://www.olx.pl/oferta/2-przyczepa-brandys-wh-rejestracj-CID757-IDI6WVw.html ktoś przyczepy szukał? są dwi w cenie jednej ....

Agrest napisał:

Taki by mnie ucieszył😁 🥰🥰🥰🥰🥰🥰 https://www.olx.pl/oferta/fendt-207-f-ciagnik-CID757-IDIwLmN.html 😍😍😍😍😍😍

to na co czekasz?

Opublikowano

No przecież Twój szwagier szukał? 

Co wojna w rodzinie?🤭

Opublikowano

Nie można ładować akumulatorów prądem rozruchowym, bo występuje silne gazowanie wodorem i niebezpieczeństwo wybuchu, a tak właśnie zrobił mój sąsiad

prąd rozruchowy włącza się tylko na rozruch silnika

Opublikowano
Agrest napisał:

@Bananek Blisko masz. Roboty by już ubywało. Nawrotka u sąsiada i ogień😁 https://www.olx.pl/oferta/agregat-uprawowy-przedsiewny-CID757-IDGufvU.html

nieglupi ci powiem I całkiem spoko za tę cenę. dla mnie ciut za szeroki. I główną wadą jest brak wałków. Z walkami byłoby jednak lżej. co toczyć rolki, a co grzebać pazurkami.

Opublikowano
Agrest napisał:

No przecież Twój szwagier szukał? 

Co wojna w rodzinie?🤭

tylko on chyba nie wie co on chce najlepiej by mu przyprowadzić na podwórko i starą wziąść i chyba jeszcze dopłacić 😁 jak będzie coś woził przyczepą to sobie przypomnie

Opublikowano
7 minut temu, slawek74 napisał:

to na co czekasz?

Na opłacalność. Na razie martwy sezon😁

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

tylko on chyba nie wie co on chce najlepiej by mu przyprowadzić na podwórko i starą wziąść i chyba jeszcze dopłacić 😁 jak będzie coś woził przyczepą to sobie przypomnie

A tą starą będzie handlował?  Co to za sprzęt? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v