Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A co takiego cudownego masz w zetorze względem mtz-ta? tu i tu wajchy , tu i tu jakaś tam tapicerka i trochę gumy na podłodze, w obu wspomaganie, widoczność podobna albo trochę lepsza nawet w rusku bo w zetorze do tyłu to szału nima z widocznością

Opublikowano

no nie koniecznie. może być i siedzenie którego wyzej nie da sie podnieść

Opublikowano

no ale umówmy się ze takiego zetorka szuka klient który ma do obrobienia mniejsza powierzchnie, a nie ktoś kto ma zamiar nim robić 100ha i spędzać w nim kilka ładnych tygodni. Czy warto płacić tyle pieniędzy żeby przepracować 100 godzin rocznie w jako takim komforcie to już kwestia indywidualna. Z drugiej strony za 10 lat ten zetor raczej tańszy nie będzie

Opublikowano

wy sie dziwicie ze ktos placi tyl czy tyle. prawda jest taka ze ostatnio ludzie maja tak pieniedzy ze beda chyba w piecu nimi palic. wszystko idzie na pniu.kazdy stan.nigdy od kad handluje nie bylo tak zeby ludzie 50 telefonowali kiedy przyjedzie i czy jest jeszcze cos innego. ceny wzrosly bo i kupic ciezko i transport podrozal bo widza co sie dzieje ze jeszcze troche i beda ludzie glupiec z nadmiaru kasy. najlepsze jak pisalem ze ludzie w h*j bogaci ostatnio to krzyczeli niektorzy na mnie.teraz to juz glupi nawet widzi ze ludzie spia na pieniadzach a

Opublikowano
10 minut temu, szmergiel napisał:

wy sie dziwicie ze ktos placi tyl czy tyle. prawda jest taka ze ostatnio ludzie maja tak pieniedzy ze beda chyba w piecu nimi palic. wszystko idzie na pniu.kazdy stan.nigdy od kad handluje nie bylo tak zeby ludzie 50 telefonowali kiedy przyjedzie i czy jest jeszcze cos innego. ceny wzrosly bo i kupic ciezko i transport podrozal bo widza co sie dzieje ze jeszcze troche i beda ludzie glupiec z nadmiaru kasy. najlepsze jak pisalem ze ludzie w h*j bogaci ostatnio to krzyczeli niektorzy na mnie.teraz to juz glupi nawet widzi ze ludzie spia na pieniadzach a

inflacja to się nazywa. pis do tego doprowadził. tak się kończy drukowanie pustego pieniądza. 

Opublikowano

i co jeszcze wymyslisz.? gdyby ludzie nie mieli pieniedzy to by towaru nie kupowali.prosta zasada a ze kupuja na potege wszystko jak leci to normale ze oferenci podnosza cene skoro kazdy lata jak szalony z pelnymi kieszeniami i chce kupowac. normalny objaw bogacenia sie spoleczenstwa

• Haha 1
Opublikowano

Kupują jak leci bo wolą zalokować pieniądze w czymś fizycznym a nie trzymać w domu czy banku plik pieniędzy i na pewno nie jest to objaw bogacenia się.

Opublikowano
47 minut temu, krilan06 napisał:

Patrzycie przez pryzmat braku napędu ale jak ktoś go nie potrzebuje i chce ciągnik mało wypracowany który z dużą szansą pojeździ 10 lat bez większej awarii to te 60tys przy cenach nowych ciągników wydaje się ceną do zapłacenia 

A porównywanie wygody w takim zetorze do wygody w mtz traktuję jako żart 

Nie przetłumaczysz, tu jest zasada może być stary złom, byle zachodni i przednim, nie ważne że będzie pracował z owijarką czy przetrząsarką, ma być taki i UJ 🤦‍♂️

Opublikowano
szmergiel napisał:

i co jeszcze wymyslisz.? gdyby ludzie nie mieli pieniedzy to by towaru nie kupowali.prosta zasada a ze kupuja na potege wszystko jak leci to normale ze oferenci podnosza cene skoro kazdy lata jak szalony z pelnymi kieszeniami i chce kupowac. normalny objaw bogacenia sie spoleczenstwa

lepszy rok dla zbozowcow od wielu lat się popadł to i niektórzy więcej zarobili , bo jak sprzedał po 500 pszenice a teraz po 900 to ma praktycznie 2 x tyle zysku. miasto i mali przedsiębiorcy jak i mali rolnicy dziaduja tak jak dziadowali

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik200598 napisał:

Kupują jak leci bo wolą zalokować pieniądze w czymś fizycznym a nie trzymać w domu czy banku plik pieniędzy i na pewno nie jest to objaw bogacenia się.

hehe.to moze bieda to robi ze kazdy ma kasy pelno i coraz drozsze sprzety chca brac w kazdej ilosci.czlowieku nie badz smieszny.

bieda idzie okropna hahahahaha. czlowieku co ty bredzisz.

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Uziu92 napisał:

lepszy rok dla zbozowcow od wielu lat się popadł to i niektórzy więcej zarobili , bo jak sprzedał po 500 pszenice a teraz po 900 to ma praktycznie 2 x tyle zysku. miasto i mali przedsiębiorcy jak i mali rolnicy dziaduja tak jak dziadowali

swinie tez zalezy gdzie ale placa bo teraz kupil u mnie taki to tak sie cieszyl ze tyle co teraz to nigdy za swinie nie bral zeby za 2 rzuty mediona kupic.

• Haha 1
Opublikowano

Nie masz pojęcia co się dzieje bo jesteś wyznawcą pisu. Logicznie myślący człowiek w tych czasach lokuje pieniądze w czym się da byle nie leżały na kupce, ludziska kupują maszyny, złoto, działki i wszystko w czym można ulokować pieniądze.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v