Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Przed chwilą, slawek74 napisał:

bierz do pary

na tego już praktycznie nie mam roboty poza pyrami

Przed chwilą, pawel885 napisał:

Panie polonista bym Ci coś przypomniał xD

NIech rzuci kamień ten kto bez grzechu

Opublikowano
7 minut temu, soltys48 napisał:

to pokarz posty

za co je karać? :D

ile dzisiaj? :D🍻

3 minuty temu, pawel885 napisał:

Panie polonista bym Ci coś przypomniał xD

nie krępuj się

Opublikowano
3 minuty temu, soltys48 napisał:

jeżdżę 17 km przez las a jakbym miał jechać asfaltem to ok 30

Busem tamtędy ostatnio jechałem,  już zwątpiłem i pytałem jakichś kobiet co grzyby zbierały czy dojadę do twojej farmy. 

• Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, soltys48 napisał:

to pokarz posty które moderował moderator ze względu na ortografię

By się przydało 😂 

Sam nie raz strzelam byki ale jest autokorekta, żeby to zawsze ignorować to przesada.

Do 15 ha jeździmy 10 km w różne strony i lepiej dalej jechać i lepszą ziemię obrabiać

Opublikowano
1 minutę temu, pafnucy napisał:

nie krępuj się

Zwróciłem Ci kiedyś uwagę że zaimki Ty Tobie Ciebie itp pisze się z wielkiej litery , tak żeś sobie to wziął do serca że pisałaś  ja sobie mi itp też z wielkiej xD Ale to lata temu , byłeś jeszcze wtedy innym człowiekiem :)

Opublikowano

no jeszcze raz napiszę. bardzo dużo błędów robię, ale staram się jak najmniej. za to pisownię małej i wielkiej znam dość dobrze. na wielką trzeba sobie zasłużyć czasami. ;)

2 minuty temu, pawel885 napisał:

Zwróciłem Ci kiedyś uwagę że zaimki Ty Tobie Ciebie itp pisze się z wielkiej litery , tak żeś sobie to wziął do serca że pisałaś  ja sobie mi itp też z wielkiej xD Ale to lata temu , byłeś jeszcze wtedy innym człowiekiem :)

Opublikowano
5 minut temu, pawel885 napisał:

Zwróciłem Ci kiedyś uwagę że zaimki Ty Tobie Ciebie itp pisze się z wielkiej litery , tak żeś sobie to wziął do serca że pisałaś  ja sobie mi itp też z wielkiej xD

Na wielką literę należy sobie zasłużyć, często gęsto celowo piszę z małej litery

Przed chwilą, jahooo napisał:

to ten sam ciągnik ?

nie, taki sam model

Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał:

Na wielką literę należy sobie zasłużyć, często gęsto celowo piszę z małej litery

Tak, ale pisać o sobie z dużej to też nie poprawnie np Sąsiad odśnieża łopatą, Ja kupiłem Sobie odśnieżarkę 

Opublikowano
45 minut temu, hardkor113 napisał:

Oj chyba nie

Jak nie jak tak. Z woli suwerena pełni te funkcje społecznie. 

37 minut temu, hardkor113 napisał:

Dojeżdzam 14 km do 1.7 ha ziemi dobrej.Kupione z nadzieją że trafi się cos więcej w okolicy i na ten rok już jest ugadana dzierzawa to juz będe na 5-6 ha jeździł.Mi sie tam opłaca

Ja najdalsze pole mam z 600metrow od domu, jadąc naokoło, żeby asfaltem nie jechać, to może z kilometr i to już mi się dłuży. Jak po kultywator do znajomego jechałem 20km, to jechałem..i jechałem..i jechałem..tragedia :) no ale do dobrego się człowiek łatwo przyzwyczaja.

29 minut temu, 6465 napisał:

Busem tamtędy ostatnio jechałem,  już zwątpiłem i pytałem jakichś kobiet co grzyby zbierały czy dojadę do twojej farmy. 

My tak jakoś na wiosnę, czy na jesieni tamtego roku z wujkiem po drugiego wujka na Podlasie jechaliśmy. Chyba 7km lasem i nagle jebbbbb wiocha, nowe domy, nowe obory. Wujek mówił, że przez las chyba 2km na pastwisko krowy gonią.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

wiem. to specjalnie, żeby jeszcze bardziej podkreślić to że o kimś z małej było.

mniejsza o to. może być że z błędem pisałem. B|

9 minut temu, pawel885 napisał:

Tak, ale pisać o sobie z dużej to też nie poprawnie np Sąsiad odśnieża łopatą, Ja kupiłem Sobie odśnieżarkę 

a jeszcze dodam, ze postaram się o Tobie zawsze pisać z odpowiedniej litery.

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano

Ci co mieszkaja tak po tych lassach sa przyzwyczajeni,a dla nas to zaskoczenie....

,,Kiedys Czerwony  Kapturek szedl przez las ,gdy nagle zza krzakow wyskoczyl wilk:

-kapturku nie boisz sie tak sama chodzic po lesie?

A kapturek na to :

-czego mam sie bac?Las znam sex tez lubie......

Opublikowano (edytowane)

przecież lebiega miał paszowóz, to co - połamał ?

znam inna wersję - pocałuję cię tam, gdzie jeszcze nikt cię nie pocałował, mówi Wilk

chyba w koszyczek, powiedział Czerwony Kapturek

Edytowane przez jahooo
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v