Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
35 minut temu, bratrolnika napisał:

120zł za 5kg elektrod😳

Kup se te silvery, będziesz miał za te same pieniądze 15kg z wysyłką

Wiesz ja tam wyspawuje może że 3paczki rocznie. A że tylko te esaby i spwmety są w pobliżu, to tylk je kupowałem. Zaraz zobaczę te silvery co mowisz

Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

Widział Ty gdzie moje ziemię? Wałkiem strunowym nic tu nie zrobisz niestety. Kultywator z wałem packera i bronami 20 mało co tu rozbija.

Przyczepa sprzedana. A ciągnik niby niewielka kwota, ale sam napisał, że dłuższy czas nie odpalany, braki no i łyse opony. Także może ostatecznie wcale nie wyjść tanio

A jak esaby wypadają według Was? Bo u nas to tylko spawmet albo esab. Esaba 3.2 kupuje na necie po 70pare złotych za opakowanie tych krótszych (bo wygodniej mi się nimi spawa). A w lokalnym sklepie kosztuja ~120zl 🤨

IMG_20180411_063712~2_copy_1040x780.jpg

Esaby to były dobre jak kumpel je woził z fabryki 🤫

Opublikowano
7 minut temu, artek27 napisał:

Ma ktoś może przyczepe d47 za małe pieniądze najważniejsze żeby miała papiery. 

Taaa tania d47 z papierami. Pewnie od razu byś chciał taniego Zetora do kompletu 😅

6 minut temu, gregor1284 napisał:

Esaby to były dobre jak kumpel je woził z fabryki 🤫

No ja takich kolegów niestety nie mam

• Like 1
Opublikowano

To w tym zetorze? Razem by to zawiózł to by wyrównali i płaszczyzny ale gra nie warta świeczki jak mówisz że ten blok to puzzle. Ja takiego siuwaksu do mycia smarów używam i schodzi elegancko. Tylko ja czystym koncentratem myje 

Opublikowano
28 minut temu, 6465 napisał:

@bratrolnika ty stary wyjadacz w handlu częściami.  Zdarzyło ci się pomylić i zamiast 125 zł wpisać 256 zł.  Za przesyłkę? 

Jakiś cwaniak mnie chciał w uja zrobić.  Dobrze że byłem w domu bo kobita już poszła po kasę. 

Nie, nawet raz

Czasem jak jest tak że paczka przekroczy wagę i wchodzi droższa wysyłka to dzwonię i powiadamiam, i mówię też że jak jest skłonny zapłacić te 5zl więcej to dobrze, a jak nie to poproszę numer konta i zwrócę tyle ile drożej wyszło

21 minut temu, daron64 napisał:

Wiesz ja tam wyspawuje może że 3paczki rocznie. A że tylko te esaby i spwmety są w pobliżu, to tylk je kupowałem. Zaraz zobaczę te silvery co mowisz

Ale to nie o ilość a o ekonomię chodzi, skoro można mieć więcej za te same pieniądze to czemu nie??? Przecież to jeść nie woła

Opublikowano

Pytanie odnośnie niemieckich dmuchaw. Obecnie mam 7,5kw. Ładnie idzie i ma super wydajność ale na dziurę w wywrotce na tył. Przy dziurze z boku lub braku dziury robi się problem bo 1 os ma a trudno nadążyć a skąd wziąć druga. Teraz chce kupić 2 dmuchawę o takich parametrach żeby ta 1 os się nie nudziła ale też spokojnie nadążyła. Jaka moc polecacie? I może ktoś w Wielkopolsce ściąga to w miarę tanio.

Opublikowano
23 minuty temu, bratrolnika napisał:

Nie, nawet raz

Czasem jak jest tak że paczka przekroczy wagę i wchodzi droższa wysyłka to dzwonię i powiadamiam, i mówię też że jak jest skłonny zapłacić te 5zl więcej to dobrze, a jak nie to poproszę numer konta i zwrócę tyle ile drożej wyszło

Ja przed niedzielą pisałem przez wiadomość do sprzedającego część kosztowała 100zl  i napisał mi plus przesyłka 25. Ok dałem adres miał wysłać za pobraniem.  Dziś przywiózł kurier i mówi 256zl.  Zdziwiło mnie to dzwonie , a on zwala na DPD.  To ja mu mówię chceszvz kurierem pogadać.  To on że  nie żebym zapłacił a on różnicę mi na konto przeleje. Bo się pomylił. To ja go pytam czy się z przelewem nie pomyli,  to się fiut rozłączył.  Paczki nie odebrałem. 

• Like 1
Opublikowano
52 minuty temu, artek27 napisał:

Ma ktoś może przyczepe d47 za małe pieniądze najważniejsze żeby miała papiery. 

trochę zaspałeś bo Darek podrzucił link do takiej kilka godzin temu, zaraz pewnie będzie wystawiona kilkanaście km. dalej i co najmniej 2x droższa

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
50 minut temu, daron64 napisał:

Taaa tania d47 z papierami. Pewnie od razu byś chciał taniego Zetora do kompletu 😅

No ja takich kolegów niestety nie mam

Przecież nie będę pisał o co bardziej mi chodzi niż o przyczepe czy ktoś nie ma na zbyciu. 

Edytowane przez artek27
Opublikowano
2 godziny temu, gregor1284 napisał:

To w tym zetorze? Razem by to zawiózł to by wyrównali i płaszczyzny ale gra nie warta świeczki jak mówisz że ten blok to puzzle. Ja takiego siuwaksu do mycia smarów używam i schodzi elegancko. Tylko ja czystym koncentratem myje 

Tak, jak bym miał wyciągać blok to już bym go wywalił i od 72 wstawił. Ja odwalam fuszerkę tzn. ściągam tylko głowice z uszkodzoną uszczelką, daję nową i dalej ogień. Mechanik kiedyś robił z planowaniem ale i tak zawsze wywala w tym samym miejscu gdzie rysa.

Opublikowano

Rama z papierami - to jest legalne bo reszta to części wymienne.  Narzekacie na esaby - może jakieś mokre zasadowe mieliście , po przerwaniu łuku robi się z otoczki taki kołnierz i ciężko ją zajarzyć, zalecają nawet wyrzucić.... no i suszyć trzeba koniecznie . Ale jakość spoiny nie porównywalna z rutylowymi 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v