Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
35 minut temu, bratrolnika napisał:

120zł za 5kg elektrod😳

Kup se te silvery, będziesz miał za te same pieniądze 15kg z wysyłką

Wiesz ja tam wyspawuje może że 3paczki rocznie. A że tylko te esaby i spwmety są w pobliżu, to tylk je kupowałem. Zaraz zobaczę te silvery co mowisz

Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

Widział Ty gdzie moje ziemię? Wałkiem strunowym nic tu nie zrobisz niestety. Kultywator z wałem packera i bronami 20 mało co tu rozbija.

Przyczepa sprzedana. A ciągnik niby niewielka kwota, ale sam napisał, że dłuższy czas nie odpalany, braki no i łyse opony. Także może ostatecznie wcale nie wyjść tanio

A jak esaby wypadają według Was? Bo u nas to tylko spawmet albo esab. Esaba 3.2 kupuje na necie po 70pare złotych za opakowanie tych krótszych (bo wygodniej mi się nimi spawa). A w lokalnym sklepie kosztuja ~120zl 🤨

IMG_20180411_063712~2_copy_1040x780.jpg

Esaby to były dobre jak kumpel je woził z fabryki 🤫

Opublikowano
7 minut temu, artek27 napisał:

Ma ktoś może przyczepe d47 za małe pieniądze najważniejsze żeby miała papiery. 

Taaa tania d47 z papierami. Pewnie od razu byś chciał taniego Zetora do kompletu 😅

6 minut temu, gregor1284 napisał:

Esaby to były dobre jak kumpel je woził z fabryki 🤫

No ja takich kolegów niestety nie mam

• Like 1
Opublikowano

To w tym zetorze? Razem by to zawiózł to by wyrównali i płaszczyzny ale gra nie warta świeczki jak mówisz że ten blok to puzzle. Ja takiego siuwaksu do mycia smarów używam i schodzi elegancko. Tylko ja czystym koncentratem myje 

Opublikowano
28 minut temu, 6465 napisał:

@bratrolnika ty stary wyjadacz w handlu częściami.  Zdarzyło ci się pomylić i zamiast 125 zł wpisać 256 zł.  Za przesyłkę? 

Jakiś cwaniak mnie chciał w uja zrobić.  Dobrze że byłem w domu bo kobita już poszła po kasę. 

Nie, nawet raz

Czasem jak jest tak że paczka przekroczy wagę i wchodzi droższa wysyłka to dzwonię i powiadamiam, i mówię też że jak jest skłonny zapłacić te 5zl więcej to dobrze, a jak nie to poproszę numer konta i zwrócę tyle ile drożej wyszło

21 minut temu, daron64 napisał:

Wiesz ja tam wyspawuje może że 3paczki rocznie. A że tylko te esaby i spwmety są w pobliżu, to tylk je kupowałem. Zaraz zobaczę te silvery co mowisz

Ale to nie o ilość a o ekonomię chodzi, skoro można mieć więcej za te same pieniądze to czemu nie??? Przecież to jeść nie woła

Opublikowano

Pytanie odnośnie niemieckich dmuchaw. Obecnie mam 7,5kw. Ładnie idzie i ma super wydajność ale na dziurę w wywrotce na tył. Przy dziurze z boku lub braku dziury robi się problem bo 1 os ma a trudno nadążyć a skąd wziąć druga. Teraz chce kupić 2 dmuchawę o takich parametrach żeby ta 1 os się nie nudziła ale też spokojnie nadążyła. Jaka moc polecacie? I może ktoś w Wielkopolsce ściąga to w miarę tanio.

Opublikowano
23 minuty temu, bratrolnika napisał:

Nie, nawet raz

Czasem jak jest tak że paczka przekroczy wagę i wchodzi droższa wysyłka to dzwonię i powiadamiam, i mówię też że jak jest skłonny zapłacić te 5zl więcej to dobrze, a jak nie to poproszę numer konta i zwrócę tyle ile drożej wyszło

Ja przed niedzielą pisałem przez wiadomość do sprzedającego część kosztowała 100zl  i napisał mi plus przesyłka 25. Ok dałem adres miał wysłać za pobraniem.  Dziś przywiózł kurier i mówi 256zl.  Zdziwiło mnie to dzwonie , a on zwala na DPD.  To ja mu mówię chceszvz kurierem pogadać.  To on że  nie żebym zapłacił a on różnicę mi na konto przeleje. Bo się pomylił. To ja go pytam czy się z przelewem nie pomyli,  to się fiut rozłączył.  Paczki nie odebrałem. 

• Like 1
Opublikowano
52 minuty temu, artek27 napisał:

Ma ktoś może przyczepe d47 za małe pieniądze najważniejsze żeby miała papiery. 

trochę zaspałeś bo Darek podrzucił link do takiej kilka godzin temu, zaraz pewnie będzie wystawiona kilkanaście km. dalej i co najmniej 2x droższa

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
50 minut temu, daron64 napisał:

Taaa tania d47 z papierami. Pewnie od razu byś chciał taniego Zetora do kompletu 😅

No ja takich kolegów niestety nie mam

Przecież nie będę pisał o co bardziej mi chodzi niż o przyczepe czy ktoś nie ma na zbyciu. 

Edytowane przez artek27
Opublikowano
2 godziny temu, gregor1284 napisał:

To w tym zetorze? Razem by to zawiózł to by wyrównali i płaszczyzny ale gra nie warta świeczki jak mówisz że ten blok to puzzle. Ja takiego siuwaksu do mycia smarów używam i schodzi elegancko. Tylko ja czystym koncentratem myje 

Tak, jak bym miał wyciągać blok to już bym go wywalił i od 72 wstawił. Ja odwalam fuszerkę tzn. ściągam tylko głowice z uszkodzoną uszczelką, daję nową i dalej ogień. Mechanik kiedyś robił z planowaniem ale i tak zawsze wywala w tym samym miejscu gdzie rysa.

Opublikowano

Rama z papierami - to jest legalne bo reszta to części wymienne.  Narzekacie na esaby - może jakieś mokre zasadowe mieliście , po przerwaniu łuku robi się z otoczki taki kołnierz i ciężko ją zajarzyć, zalecają nawet wyrzucić.... no i suszyć trzeba koniecznie . Ale jakość spoiny nie porównywalna z rutylowymi 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v