Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
https://sprzedajemy.pl/sprzedam-plug-obrotowy-4-skibowy-regent-titan-120-szer-2-2-m-starachowice-2-e30984-nr64856991 Jakieś opinie moze ktoś takiego ma?
https://sprzedajemy.pl/sprzedam-plug-obrotowy-4-skibowy-regent-titan-120-szer-2-2-m-starachowice-2-e30984-nr64856991 Jakieś opinie moze ktoś takiego ma?
Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, wysoki1122 napisał:

Czy wiecie gdzie w lubelskim można szukać takiego grubera 2,2-2,5m ?Na olx nie ma nic ciekawego może stoi u jakiegoś handlarza?

W Piszczacu powiat bialski kolo rynku facet handluje takimi sprzętami. Pamietam ze cos podobnego mial,niebieskie lemkeny,zielonego jakiegoś.

Teraz widze ze Ty tez LBI😀 to wiesz gdzie

A w Krzywowólce tez jest jakis handlarz

Edytowane przez Belaruss820
Edit
Opublikowano
22 minuty temu, wysoki1122 napisał:

Czy wiecie gdzie w lubelskim można szukać takiego grubera 2,2-2,5m ?Na olx nie ma nic ciekawego może stoi u jakiegoś handlarza?

Chyba musisz ruszyć 4 litery trochę dalej jak tylko Lubelskie żeby coś kupić. 

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, wysoki1122 napisał:

Poza OLX przeglądałeś  ogłoszenia ?

obraz.png

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
13 godzin temu, Mecha napisał:

Forterra 11441 urodziło się... Hamulec na wale od przedniego napędu. Tarcza z jedej storny zjechana do zera, zacięły się tłoczki i zacisk do regeneracji. Gdzie dostanę samą tarcze hamulcową? Na necie całe zestawy po 1600/1700 a ja allegro lokalnie sama tarcza z zamiennika. Idzie dostać samą tarcze w oryginale?

Ponawiam

Opublikowano
Baks00 napisał:

Może ma ktoś na sprzedaż płyty betonowe?(skurczyła mi się płyta gnojowa)

lej beton .... po kawałku przedłużaj ja co jakiś czas tak robiłem i jeszcze z gruchę doleję i będzie git

Opublikowano
1 minutę temu, wysoki1122 napisał:

@Belaruss820 dzięki ale jeszcze powiedz w którym miejscu w piszczacu jest rynek  

51.975618,23.377509

To jest lokalizacja tego miejsca. Nie wiem na 100% czy jeszcze handluje cos,ale wiem ze mial.kiedys takie sprzety

Opublikowano
7 minut temu, slawek74 napisał:

lej beton .... po kawałku przedłużaj ja co jakiś czas tak robiłem i jeszcze z gruchę doleję i będzie git

Myślałem o tym ale teraz taka pogoda.....

Opublikowano

U nas cały dzień pada i +8. Chyba bym się nie odważył wjechać w pole.

Pytanie.

Walczę z tymu porządkami w garażu. No i część pomieszczenia zajmują płyty pilśniowe. Część poszła tam, gdzie miała na iść 30lat temu - na strych w domu na podłogę na wate. Kolejna część już wrzuciłem i mam nadzieję jutro już to zakończyć. No i tu pojawia się zasadniczą kwestią. Trochę mi tych płyt zostanie. Nie chcę tego przekładać z miejsca na kolejne miejsce, bo znowu będzie 30lat leżeć. Taka płyta wytrzymałaby żeby ją położyć nad krowy? Tzn obora, strop drewniany, brak ocieplenia żadnego. No i na ten strop od góry położyć? Nie trzymam tam już żadnego siana, słomy itp i cały strych nad obora jest pusty. Nada się taka płyta, czy nad obora uj ja strzeli po roku? Zostały same grubsze płyty ~20mm grubości.

Opublikowano

Pokaż jak ta płyta wygląda. U mnie w robocie są 30letnie sufity z płyt w kurniku. Taka płyta ni to pilśniowa ni wiórowa. Wygina się bardo bo kręcona do stelażu co chyba 80cm. Trochę się z tego sypie podczas mycia pod ciśnieniem. Ale jakoś się trzyma w tak ciężkich warunkach, także chyba warto spróbować

Opublikowano
46 minut temu, daron64 napisał:

U nas cały dzień pada i +8. Chyba bym się nie odważył wjechać w pole.

Pytanie.

Walczę z tymu porządkami w garażu. No i część pomieszczenia zajmują płyty pilśniowe. Część poszła tam, gdzie miała na iść 30lat temu - na strych w domu na podłogę na wate. Kolejna część już wrzuciłem i mam nadzieję jutro już to zakończyć. No i tu pojawia się zasadniczą kwestią. Trochę mi tych płyt zostanie. Nie chcę tego przekładać z miejsca na kolejne miejsce, bo znowu będzie 30lat leżeć. Taka płyta wytrzymałaby żeby ją położyć nad krowy? Tzn obora, strop drewniany, brak ocieplenia żadnego. No i na ten strop od góry położyć? Nie trzymam tam już żadnego siana, słomy itp i cały strych nad obora jest pusty. Nada się taka płyta, czy nad obora uj ja strzeli po roku? Zostały same grubsze płyty ~20mm grubości.

Zależy co będziesz robił na tym strychu jak dosyć spokojnie potraktujesz tą płytę to będzie leżeć 

Powiem taką ciekawostkę , chcąc tą płytę przybić i żeby nie falowała się trzeba ją porządnie zmoczyć po tej szorstkiej stronie , zwyczajnie polać wodą wężem z kranu 

Opublikowano
22 minuty temu, FarMaster napisał:

Pokaż jak ta płyta wygląda. U mnie w robocie są 30letnie sufity z płyt w kurniku. Taka płyta ni to pilśniowa ni wiórowa. Wygina się bardo bo kręcona do stelażu co chyba 80cm. Trochę się z tego sypie podczas mycia pod ciśnieniem. Ale jakoś się trzyma w tak ciężkich warunkach, także chyba warto spróbować

Kurde nie mam teraz zdjęcia. To taka łatwo lamliwa. Mam taką o jakiej piszesz, ona z jednej strony tak jakby błyszcząca jest, wygina się, że w zasadzie można ją zwijać, ale to nie ta. Te co mam, to takie grube, delikatnie można je wygiąć, ale jak tylko mocniej wygniesz, to peka

11 minut temu, Marecki2922 napisał:

Zależy co będziesz robił na tym strychu jak dosyć spokojnie potraktujesz tą płytę to będzie leżeć 

Robić nic na nim nie będę. Płyta ma robić po prostu za jakąś tam izolacje - wcześniej cały strych nad obora był zawalony sianem i słoma, a teraz pusto i z obory cieplo ucieka. wiem, że to nie jest jakis super pomysł, bo szczelnie tego nie zrobię, ale nie mam dla niej żadnego zastosowania, ale przełożyć ja po prostu w kolejne miejsce też bez sensu.

Dobra, jednak znalazłem jakieś zdjęcie, choć nie wiem czy coś z niego odczytacie.

To taka o płyta, no i ona wydaje mi się bardzo łatwo ciągnie wilgoć, stąd nie wiem czy jest sens ja wrzucać nad oborę, czy się zwyczajnie nie zmarnuje. Bo ja ma ja uj strzelić zaraz, to jakiś jej tam kącik znajdę na kolejne 30lat.

IMG_20211229_155459271~2.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v