Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Baks00 napisał:

A ile caly kosz? W 2tys byś się zmieścił z polbiegami?

Nie wiem, nie orientowałem się jeszcze. Na forum tutaj pisali, że właśnie koło 2 tys. 

1 godzinę temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Nie rób tej głupoty i nie likwiduj żółwia ;)

Żółwia zająca nie mam - zaspawany.

2 godziny temu, 6465 napisał:

Darek dołóż te parę stówek i zrób . 

No właśnie nie wiem co robić, bo 👇

2 godziny temu, stempos1980 napisał:

Może i jest sens skoro i tak masz już go rozkręconego

W sensie wywalić żółwia, a włożyć te walki?

Kurcze tak planowałem sobie, że zrobię te skrzynie i ciągnik zostanie jako pomocnik, a gdzieś za rok będę szukał jakiejś szóstki. No ale sam nie wiem, miotam się. Jakby ten zostawał jako główny, to wtedy jest sens robić żółwia/zająca, ale do tego jeszcze opony na tyle do wymiany, dobrze by było turbo, bo jednak brak mu czasem w pługu mocy. Z jednej strony taka szóstka to już jednak można by było zaoszczedzic czasu i nerwow, ale z drugiej strony za zdrowa to też trzeba by było z 40-50k wyłożyć, jak nie więcej. W swoim z kolei skrzyni już nie liczę, bo i tak muszę ją zrobić, ale 2k zolw, opony komplet radialek (już by i przód i tył zmienił) koło 10k, turbo z kapitałka silnika też pewnie pod 10k by wyszlo. Jak już wszystko robić to przednia oś, rozdzielacz dodatkowy mi przepuszcza, obciążniki i jakieś pierdoły i też robi sporą kupka pieniędzy, tyle, że wydatki nożna sobie rozbić. Nie wiem kompletnie co robić 🤷 

A sam żółw to myślałem, że nie będziemy robić z nim po prostu nic. To mechanik zaproponował założenie tych wałków. Ale wydawać 7stow, to już lepiej dołożyć te 1300 i mieć sprawnego żółwia. 

Opublikowano
4 minuty temu, daron64 napisał:

Nie wiem, nie orientowałem się jeszcze. Na forum tutaj pisali, że właśnie koło 2 tys. 

Kurcze tak planowałem sobie, że zrobię te skrzynie i ciągnik zostanie jako pomocnik, a gdzieś za rok będę szukał jakiejś szóstki. No ale sam nie wiem, miotam się. Jakby ten zostawał jako główny, to wtedy jest sens robić żółwia/zająca, ale do tego jeszcze opony na tyle do wymiany, dobrze by było turbo, bo jednak brak mu czasem w pługu mocy. Z jednej strony taka szóstka to już jednak można by było zaoszczedzic czasu i nerwow, ale z drugiej strony za zdrowa to też trzeba by było z 40-50k wyłożyć, jak nie więcej. W swoim z kolei skrzyni już nie liczę, bo i tak muszę ją zrobić, ale 2k zolw, opony komplet radialek (już by i przód i tył zmienił) koło 10k, turbo z kapitałka silnika też pewnie pod 10k by wyszlo. Jak już wszystko robić to przednia oś, rozdzielacz dodatkowy mi przepuszcza, obciążniki i jakieś pierdoły i też robi sporą kupka pieniędzy, tyle, że wydatki nożna sobie rozbić. Nie wiem kompletnie co robić 🤷 

A sam żółw to myślałem, że nie będziemy robić z nim po prostu nic. To mechanik zaproponował założenie tych wałków. Ale wydawać 7stow, to już lepiej dołożyć te 1300 i mieć sprawnego żółwia. 

W sensie dołóż te 2 tysie i zrób żółw Zając sprawny

• Thanks 1
Opublikowano
9 minut temu, daron64 napisał:

Wydawać 7stow, to już lepiej dołożyć te 1300 i mieć sprawnego żółwia. 

No pewnie że lepiej.

Tym bardziej że robisz dla siebie 

Ja zdania nie zmieniłem i dołączam 

Do grona-Rob żółwia.

A jak sprzęgło w nim?

Opublikowano
27 minut temu, daron64 napisał:

Nie słuchaj i nie zakładaj tych wałków bo to niczego nie zmieni, chyba że wałek od żółwia do wymiany to wtedy jest sens wkładania tych sztywnych. Jeśli frezy są ok to zostaw tak jak jest.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, daron64 napisał:

No jak masz żółwia , czyli wzmacniacz zaspawany to po co chcesz jakieś walki wstawiać ?

Takie pytanie mam do Ciebie odnośnie  cbm'ów które zakładałeś , haki masz 2 czy 2s ?

Edytowane przez zycietoniejebajka1
Opublikowano
1 godzinę temu, jahooo napisał:

Zrób żólwia, tylko prządnie, zobaczysz, jaka to fajna i przydatna rzecz w polu

Tak wszyscy mowia

54 minuty temu, Baks00 napisał:

jak sprzęgło w nim?

W czasie pracy żadnych niedomagań nie było. Rozbierać będziemy je później - złożymy skrzynie, zjedziemy ja z mostem i wtedy do przodu będziemy się przesuwać

40 minut temu, szymon09875 napisał:

Nie słuchaj i nie zakładaj tych wałków bo to niczego nie zmieni, chyba że wałek od żółwia do wymiany to wtedy jest sens wkładania tych sztywnych. Jeśli frezy są ok to zostaw tak jak jest.

Szczerze to nie oglądałem części od żółwia, w jakim są stanie. Pogadam po weekendzie z mechanikiem. Dziś rozmawiałem z kuzynem, to mówił że robił żółwia chyba już dwa razy i ma problem, że dział mu 4godziny, a potem przestaje. Musi postać ileś czasu i znowu 4godziny może robić. Mówił, że wszystko nowe z mikropompka wyszło go 1300zl, ale coś chyba mało?

9 minut temu, zycietoniejebajka1 napisał:

No jak masz żółwia , czyli wzmacniacz zaspawany to po co chcesz jakieś walki wstawiać ?

Takie pytanie mam do Ciebie odnośnie  cbm'ów które zakładałeś , haki masz 2 czy 2s ?

Mechanik coś tam mówił, że ch*jowo to zaspawane. Nie zagłębiałem się, bo narazie na skrzyni się skupiłem. 

Haki mam normalnie 2, bez "s"

• Thanks 1
Opublikowano
12 minut temu, jahooo napisał:

Skoro takie objawy, to ma gówniany olej , słabą pompkę albo wyciek w układzie pompki od żółwia, czyli zaniki ciśnienia

Dokładnie tak jak napisałeś , Gdzies ma nieszczelność , przez to "gotuje" olej , albo mikro do uja  i niema ciśnienia . Zegar trza wstawić i wszystko widać co jest nie tak .

28 minut temu, daron64 napisał:

Mechanik coś tam mówił, że ch*jowo to zaspawane. Nie zagłębiałem się, bo narazie na skrzyni się skupiłem. 

Po spawaniu wzmacniacza chyba nie starcza te dwa tysiące na jego remont . A dokładnie 700 złoty na jakieś walki też bezcelowe . Moje zdanie , albo robić to porządnie albo zostawić tak jak jest czyli zaspawane

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v