Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Dziś jest zły dzień na robotę. Cały czas coś mi siepierdoli. Na dobry koniec dnia tadammm. Dużo roboty żeby taki 40letni brok wymienić?

IMG_20210908_185615759_copy_650x1156.jpg

Edytowane przez daron64
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, jahooo napisał:

to chyba w grę wchodzi tylko kombajn E-512, tam z tyłu były opony 15,3

Inna felga, na 5 szpilek klausy miały.

Tyle co nic, aby kupić drugi, wbijasz śrubokręt i wyrywasz stary. Nowy nabijasz i punktakiem rozklepać. W tym miejscu max 10minut.

Mi zawsze w takich sytuacjach, jak robota nie szła to gnił od strony kabiny. W 3 ciągnikach tak miałem jak już WK**W był konkretny, zaczynal

zaślepka płyn lecieć.

Edytowane przez szymon09875
  • Thanks 1
Opublikowano
4 minuty temu, 6465 napisał:

Nie spuszczaj wody na zimę, sam wyjedzie 😁

Raz, jak jeszcze miałem woda pozalewane ciągniki, w listopadzie zapomniałem spuścić, a byłem poza domem, w tygodniu przyszedl delikatny minus na dwie nocy. Wracam do domu i dopiero się zjarzylem, co odjebalem. Dwie głowice na złom. Nowe wszystkie zamówiłem i od tego czasu mam wszystko na płynie.

3 minuty temu, szymon09875 napisał:

Tyle co nic, aby kupić drugi, wbijasz śrubokręt i wyrywasz stary. Nowy nabijasz i punktakiem rozklepać. W tym miejscu max 10minut.

I normalnie lekko powinien wyjść? A broki to jakieś są znormalizowane? Tzn stary wyjąć i bez problemu powinienem w sklepie dostać?

• Like 1
Opublikowano
20 minut temu, 6465 napisał:

Bo dziś jest święto ,to i robota do kitu.

Eno nie ma tragedii. 😁

Se nowe ledy do łursusa dzisiaj założyłem i jakoś bezproblemowo poszło. 🤨

@Ursus932 paczaj jaki bajer. 😁

20210908_192318.jpg

Opublikowano
8 minut temu, daron64 napisał:

I normalnie lekko powinien wyjść? A broki to jakieś są znormalizowane? Tzn stary wyjąć i bez problemu powinienem w sklepie dostać?

Jak już się czepiesz tego broku, to może odrazy zainwestuj w grzałkę i ja załóż? Zimową porą za***ista rzecz.

Opublikowano
2 godziny temu, daron64 napisał:

Komentarz nie podobny do Ciebie

Wybacz mi bo zbłądziłem😔

2 godziny temu, jahooo napisał:

to chyba w grę wchodzi tylko kombajn E-512, tam z tyłu były opony 15,3

Dorsz tak jak napisał Szymon miał felgę na pięć szpilek 

Aczkolwiek ten rozstaw co w d47 to standard również dla zagranicznych maszyn z tamtych lat

33 minuty temu, daron64 napisał:

Dziś jest zły dzień na robotę. Cały czas coś mi siepierdoli. Na dobry koniec dnia tadammm. Dużo roboty żeby taki 40letni brok wymienić?

Szymon opisał co i jak, a ja dodam że słyszałem że warto go na wszelki wypadek po bokach silikonem maznąć, żeby szczelnie siedział i nie podciekał

4 minuty temu, PRIMO napisał:

😁

🤨

20210908_192318.jpg

Dla niego cały twój pierduson to jest bajer nad bajery

Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, szymon09875 napisał:

Inna felga, na 5 szpilek klausy miały.

Mi zawsze w takich sytuacjach, jak robota nie szła to gnił od strony kabiny. W 3 ciągnikach tak miałem jak już WK**W był konkretny, zaczynal

zaślepka płyn lecieć.

kolo-kola-tyl-tylne-1015-fortschritt-e51

na 5 szpilek miał claas, fortschritt na 6 , tu fotka z wózka do hederu i widzę, że ma na 5, tak że już sam nie wiem

wózki od 516-517 mają chyba na 6

image;s=1080x720

Edytowane przez jahooo
Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, szymon09875 napisał:

Zmierz średnicę jak wyjmiesz ale stary najlepiej wyjąć i wziąć na wzór, napewno kilka rodzajów będzie. Jak nie będzie chciał to spróbuj wkręta wkręcić i kombinerkami powinieneś wyszarpac.

Tak jak siedzi pomierzylem, jutro podzwonie po sklepach, jak nie, to Kalisz. 

22 minuty temu, 6465 napisał:

Nigdy tego nie wyciągałem, ale patrząc na zdjęcie to chyba nie tak łatwo będzie to wyjąć. Może niech go trochę 🔨 o puka żeby luzu złapał.

Już rozmawiałem ze znajomym, co mi skrzynie robił, wpadnie jutro.

18 minut temu, PRIMO napisał:

Eno nie ma tragedii. 😁

20210908_192318.jpg

A co one tak żółto świeca?

Niżej fota jak u mnie po zmianie świeca

IMG_20210714_230334302~2_copy_3453x937.jpg

18 minut temu, ZetorMisio napisał:

Jak już się czepiesz tego broku, to może odrazy zainwestuj w grzałkę i ja załóż? Zimową porą za***ista rzecz.

Zima to on już raczej robił nic nie będzie. 8145 ma grzałke i jego zawsze zima używam.

9 minut temu, bratrolnika napisał:

Wybacz mi bo zbłądziłem😔

Dorsz tak jak napisał Szymon miał felgę na pięć szpilek 

Szymon opisał co i jak, a ja dodam że słyszałem że warto go na wszelki wypadek po bokach silikonem maznąć, żeby szczelnie siedział i nie podciekał

Dla niego cały twój pierduson to jest bajer nad bajery

Bez silikonu nie ma żadnej naprawy 😅

Edytowane przez daron64
  • Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, PRIMO napisał:

Eno nie ma tragedii. 😁

20210908_192318.jpg

Teraz pewnie z 1000 wincyj będziesz chciał 😜

Opublikowano
2 godziny temu, izydor6280 napisał:

jak chce wydać 20tys. na wyjucha to naprowadź go na dobrą drogę i niech chociaż na 362 patrzy, o starszych zetorach jak 5711 już nie wspomnę, bo to będzie przepaść w porównaniu z naszymi

Już kupiona ta z tego linku co rano wstawiłem.

Pierwsza było oglądana i potem pojechaliśmy dalej.

Łącznie 7 sztuk oglądaliśmy i na koniec po ta  że Zwolenia pojechaliśmy 

Pług 3 skiby i w pole i ogień z rury😁

Opublikowano
17 minut temu, daron64 napisał:

A co one tak żółto świeca?

Niżej fota jak u mnie po zmianie świeca

IMG_20210714_230334302~2_copy_3453x937.jpg

Bo to są te lampy co z linku a to żółte światło to pod kierunkowskaz podpięte. 

https://allegro.pl/oferta/lampa-robocza-led-126w-halogen-szperacz-12v-24v-10559280083

14 minut temu, Ursus932 napisał:

Teraz pewnie z 1000 wincyj będziesz chciał 😜

Tysiaka więcej od jednej lampy plus ze dwa może trzy tysiaki za koguta. 😝🤭

Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

Nie blok tylko korek puścił. Kupić nowy wyciągnąć stary, wbić nowy i będzie ok. 

Opublikowano

Nie blok a brok...

@daron64 mało roboty. Przyspawaj nakrętkę wkrec w nią pręta gwintowanego,na końcu kolejna a pomiędzy nakrętki kawałek płaskownika. Zaczniesz nim uderzać o górną nakrętkę i powinno wyjść

Mam nadzieję że nie namieszałem zbytnio

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v