Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
9 godzin temu, Grzechooo napisał:

na początku lipca kupowałem takie arkusze blachy 1mm to zgroza 210zł szt. to idąc tym tropem to pewnie 4mm 850...

kupiłem przedwczoraj arkusz blachy 1mm to 240zł, widać kupiłes po starej cenie

Opublikowano
10 godzin temu, sumek666 napisał:

Orientuje się ktoś po ile jest średni arkusz blachy 4 mm ?

Średni tj 2500x1250

cena sprzed 2 tygodni 799,50

9 godzin temu, stempos1980 napisał:

daj se spokój, jakby to Sławek powiedział: to nic nie da

55 minut temu, jahooo napisał:

blacha 1mm 1x2m 209,10zł

12 minut temu, stempos1980 napisał:

Czytałem w sieci że ceny stali i drewna zatrzymały się i ma być tendencja spadkowa

oby...

Opublikowano
9 godzin temu, gregory81 napisał:

Jak Cię interesuje żmijka to ja zakupiłem ostatnio żmijkę z firmy adraf 140 mm z czerpnią 6 m, silnik 3kw i dałem 3550 U lokalnego sprzedawcy. U producenta trzeba czekać około 6 tygodni cena identyczna + transport.

@Ursus932 to do ciebie.

Opublikowano

@6465 dzwoniłem też do nich , za taki zestaw jak mnie interesuje ,krzykneli 7000 zł B|

Opublikowano
2 minuty temu, Ursus932 napisał:

@6465 dzwoniłem też do nich , za taki zestaw jak mnie interesuje ,krzykneli 7000 zł B|

Zrobisz co chcesz, ale jak masz czym wsypać to ja na twoim miejscu nie stał bym ogniem, i nie kupował co kolwiek na siłę. Żniwa zlecą a zimą kupisz żmijkę lalkę jaka będziesz chciał.

Ja mam z silnikiem na dole i nigdy bym nie zamienił na silnik u góry.

• Like 1
Opublikowano
jahooo napisał:

A gdzie brałeś? mi w sambudzie policzyli dokładnie 215zł tyle że ja nabrałem stali na 3tys to może jakiś rabacik dostałem. A brałem 2lipca.

bratrolnika napisał:

blacha 1mm 1x2m 209,10zł

U nas wszystko musi być droższe, przecież to lubelskie.

stempos1980 napisał:

Czytałem w sieci że ceny stali i drewna zatrzymały się i ma być tendencja spadkowa

Trzeba mieć nadzieję, bo przy tych cenach to strach żeby myśleć cokolwiek zrobić.

Opublikowano
15 minut temu, 6465 napisał:

Zrobisz co chcesz, ale jak masz czym wsypać to ja na twoim miejscu nie stał bym ogniem, i nie kupował co kolwiek na siłę. Żniwa zlecą a zimą kupisz żmijkę lalkę jaka będziesz chciał.

Czemu na dole lepszy ? Nigdy takiej nie użytkowalem ani nie widzialem takiej w pracy.

Opublikowano
13 minut temu, 6465 napisał:

Nie kupie bo już nikt nie przywiezie do żniw  , najgorsze że nie bardzo mam z kim dźwigać tą czerpalną 

2 minuty temu, DANDYS napisał:

a nie znajdzie jakieśłądnej zmijki uzywki ? I Jarek miał zmijki na sprzedaż 

Z koszem i silnikiem na dole ciężko znaleźć 

Opublikowano
33 minuty temu, szymon09875 napisał:

Czemu na dole lepszy ? Nigdy takiej nie użytkowalem ani nie widzialem takiej w pracy.

Łatwiej się manewruje jak ciężar jest niski na kółkach. Jak mam czerpalną z silnikiem u góry bez wózka to żeby ją przewiesić to oczy wyłaziły tak się jej nadzwigalem.

Opublikowano

Powiem wam że jak że szwagrem podyskutowalismy to najbardziej by pasował ten kombajn ze stajni sampo co go Deutz i Ferguson robili. Takich będzie trzeba szukać. Jakby ktoś coś to możecie podsyłać ogłoszenia.

Opublikowano
3 godziny temu, 6465 napisał:

Ale tak jak bym chciał ładować np na przyczepę to ta z silnikiem na dole sama nie pobierze. Dobrze mi się zdaje?

Opublikowano
1 godzinę temu, gregory81 napisał:

Ale tak jak bym chciał ładować np na przyczepę to ta z silnikiem na dole sama nie pobierze. Dobrze mi się zdaje?

Dobrze się zdaje, nie pobierze. Ja jak z silosa ładuje na przyczepę, to  krótka żmijka z silosa czy z pryzmy sypie w kosz tej dużej a ta to i w łódkę nasypie 

• Like 1
Opublikowano

Mam czerpalną (silnik na górze) bez wózka, bo raczej u mnie byłby mało przydatny. Ładuje nią przyczepy z pryzm na dole i na górach, strychach. Rozładowuje także przyczepy za pomocą dorobionego kosza z rozsiewacza "kos". Do podwieszania używam wciągarki łańcuchowej podobnej jak ta: https://allegro.pl/oferta/wyciagarka-wciagarka-lancuchowa-2t-3m-reczna-verke-10731348332?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Aquery&bi_c=ZmQ4MTI5MjItZTlmMy00YzhhLTkwZmMtY2FkNTg0NTJiMzdjAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=644f74ff-d395-4f44-b779-58922c77baf4 lub cyklopa z odjętym chwytakiem. Jest trochę "pierd.lenia" ale sam to ogarniam. Drugi przenośnik z koszem to w moim przypadku byłby zbytek. Są takie lata że ta jedna nie ma co robić, używam jeszcze dmuchawy...

Opublikowano
4 godziny temu, 6465 napisał:

Łatwiej się manewruje jak ciężar jest niski na kółkach. Jak mam czerpalną z silnikiem u góry bez wózka to żeby ją przewiesić to oczy wyłaziły tak się jej nadzwigalem.

Mieliśmy 160 8m z silnikiem 3kw chyba. Jak 3 mocnych nie było to ni3 bylo co jej ruszac. Teraz 330mm tez 8m silnik 4.5kw z wozkiem na kolach pompowanych to sam z nią jeżdżę. Na strych przez dach sypie.

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, migacz napisał:

Powiem wam że jak że szwagrem podyskutowalismy to najbardziej by pasował ten kombajn ze stajni sampo co go Deutz i Ferguson robili. Takich będzie trzeba szukać. Jakby ktoś coś to możecie podsyłać ogłoszenia.

Znajomy miał DF ze stajni Sampo, tylko czerwony i były cyrkinz niektórymi częściami. Np za skarby świata nie mógł dostać cepów, nawet przez serwis DF, ba nawet przez Sampo nie dało sie dostać. Poza tym kombajn bardzo chwalił

Edytowane przez rafal4610
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v