Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Pod każdym, komfortu, wykonania, materiałów. Przerzuciłem setki aut więc co nieco wiem.  nawet nowe mercedesy po 100 tys euro, które są rozbierane nowe i przerabiane na auta specjalistyczne a nie przejechały nawet kilometra rdzewieją.

Opublikowano
stempos1980 napisał:

Wcześniej żabojady miały zawodna elektrykę ale silnikowo dobre HDi i benzyniak i też ok poza jednym wyjatkiem

zgadza się HDI to były fajne, oszczędne silniki. ja jednak miałem 1.6 16V w renówce. do tego z gazem. A nu jeho.

Opublikowano
3 godziny temu, stempos1980 napisał:

Zaglębiaj się w kod silnika bo możesz się nadziać

No właśnie wiem że oznaczenia silników tu są ważne. Wiem że bls  bxe slaby, bkc najlepszy ale też nie wiadomo w których rocznikach montowany(oprócz tych przed liftem do 2006roku). Bo jeżeli okaże się że wszystkie co mi pasują mają felerne motory to będę rozglądał się że przedliftem ale z 2006 czyli końca produkcji. Żona i tak będzie nim częściej jezdzila bo jak wroci do pracy to dzieciaki do szkoły będzie wozić a ja dalej będę się passatem tłukł. Pokazywałem jej inne marki to nie podobają się.

Opublikowano
37 minut temu, Bananek napisał:

zgadza się HDI to były fajne, oszczędne silniki. ja jednak miałem 1.6 16V w renówce. do tego z gazem. A nu jeho.

Przepraszam że wtrącę się. Co znaczy "a nu jego", a nu to pewnie nasze "a no", w takim razie co znaczy "jeho" 

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Belaruss820 napisał:

Patrzyłem fordy s-maxy ale coś blisko tego rocznika to minimum 25tys trzeba dać, citroen renówki też mi nie podchodzą. Może kiedyś się zmieni na inny,ale teraz touran by wystarczył. 

Mialem s-maxa swietne autko... teraz jakbym mial cos wybierac na to "kopyto" to Toyota Sienna.  Za kawalerki mialem  dwa VW... szkoda zycia by tym jezdzic... to nie auto a dupowoz i nic wiecej ( phaeton jest jednak wyjatkiem).

Edytowane przez Narko
Opublikowano
1 godzinę temu, Belaruss820 napisał:

No właśnie wiem że oznaczenia silników tu są ważne. Wiem że bls  bxe slaby, bkc najlepszy ale też nie wiadomo w których rocznikach montowany(oprócz tych przed liftem do 2006roku). Bo jeżeli okaże się że wszystkie co mi pasują mają felerne motory to będę rozglądał się że przedliftem ale z 2006 czyli końca produkcji. Żona i tak będzie nim częściej jezdzila bo jak wroci do pracy to dzieciaki do szkoły będzie wozić a ja dalej będę się passatem tłukł. Pokazywałem jej inne marki to nie podobają się.

Ojciec ma golfa V 1.9 TDI kod bls przebieg 350 tyś i jeździ tylko wymiana oleju co 10 tyś km 

Opublikowano
1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Wcześniej żabojady miały zawodna elektrykę ale silnikowo dobre HDi i benzyniak i też ok poza jednym wyjatkiem

Francuska to tylko miłość 9_9

Opublikowano
59 minut temu, stempos1980 napisał:

Bo z tym kodem to już wersja poprawiona silnika

A mi znajomy mówił aby nie bls. No czytam że to różnie można trafić,jeden będzie jeździć i jeździć a drugi się posypie po 200tys. Touran i golf 5 to chyba te same silniki miały montowane 

@Narko to ma być właśnie dupowóz😀 dzieci wozić, w gości pojechać w 6 osób od wielkiego dzwona, na wczasy pojechać z rodziną raz na kilka lat

Opublikowano
2 godziny temu, Belaruss820 napisał:

Tak sobie myślę że te które miały się już rozpaść to już się rozpadły, i jak ktoś je składał na nowo to w miarę możliwości pousuwał typowe usterki zamieniając części na te od lepszych modeli. 

A prawda jest taka że jakiego byś nie kupił, to i tak się popsuje, wcześniej czy później. 

Prosta zasada, nie dokładasz raz na jakiś czas to przyjdzie moment że raz dołożysz bardzo dużo

Opublikowano
9 minut temu, bratrolnika napisał:

Tak sobie myślę że te które miały się już rozpaść to już się rozpadły, i jak ktoś je składał na nowo to w miarę możliwości pousuwał typowe usterki zamieniając części na te od lepszych modeli. 

A prawda jest taka że jakiego byś nie kupił, to i tak się popsuje, wcześniej czy później. 

Prosta zasada, nie dokładasz raz na jakiś czas to przyjdzie moment że raz dołożysz bardzo dużo

To prawda. Aby dbać to będzie służył. W niedzielę wybieram się do Żyrardowa oglądać turasa,niecałe 200tys to jeszcze może tak nie wyjeżdżony

Opublikowano
9 minut temu, Belaruss820 napisał:

A mi znajomy mówił aby nie bls. No czytam że to różnie można trafić,jeden będzie jeździć i jeździć a drugi się posypie po 200tys. Touran i golf 5 to chyba te same silniki miały montowane 

@Narko to ma być właśnie dupowóz😀 dzieci wozić, w gości pojechać w 6 osób od wielkiego dzwona, na wczasy pojechać z rodziną raz na kilka lat

Do takich zadan to faktycznie nic lepszego nie trzeba... 

Opublikowano

Ziętarski reklamuje hybrydę Yaris. Niesamowite bo może spalić 4 l.

No kurde tyle to bez ekologi Yaris 1,4 D4d paliła

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v