Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pod każdym, komfortu, wykonania, materiałów. Przerzuciłem setki aut więc co nieco wiem.  nawet nowe mercedesy po 100 tys euro, które są rozbierane nowe i przerabiane na auta specjalistyczne a nie przejechały nawet kilometra rdzewieją.

Opublikowano
stempos1980 napisał:

Wcześniej żabojady miały zawodna elektrykę ale silnikowo dobre HDi i benzyniak i też ok poza jednym wyjatkiem

zgadza się HDI to były fajne, oszczędne silniki. ja jednak miałem 1.6 16V w renówce. do tego z gazem. A nu jeho.

Opublikowano
3 godziny temu, stempos1980 napisał:

Zaglębiaj się w kod silnika bo możesz się nadziać

No właśnie wiem że oznaczenia silników tu są ważne. Wiem że bls  bxe slaby, bkc najlepszy ale też nie wiadomo w których rocznikach montowany(oprócz tych przed liftem do 2006roku). Bo jeżeli okaże się że wszystkie co mi pasują mają felerne motory to będę rozglądał się że przedliftem ale z 2006 czyli końca produkcji. Żona i tak będzie nim częściej jezdzila bo jak wroci do pracy to dzieciaki do szkoły będzie wozić a ja dalej będę się passatem tłukł. Pokazywałem jej inne marki to nie podobają się.

Opublikowano
37 minut temu, Bananek napisał:

zgadza się HDI to były fajne, oszczędne silniki. ja jednak miałem 1.6 16V w renówce. do tego z gazem. A nu jeho.

Przepraszam że wtrącę się. Co znaczy "a nu jego", a nu to pewnie nasze "a no", w takim razie co znaczy "jeho" 

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Belaruss820 napisał:

Patrzyłem fordy s-maxy ale coś blisko tego rocznika to minimum 25tys trzeba dać, citroen renówki też mi nie podchodzą. Może kiedyś się zmieni na inny,ale teraz touran by wystarczył. 

Mialem s-maxa swietne autko... teraz jakbym mial cos wybierac na to "kopyto" to Toyota Sienna.  Za kawalerki mialem  dwa VW... szkoda zycia by tym jezdzic... to nie auto a dupowoz i nic wiecej ( phaeton jest jednak wyjatkiem).

Edytowane przez Narko
Opublikowano
1 godzinę temu, Belaruss820 napisał:

No właśnie wiem że oznaczenia silników tu są ważne. Wiem że bls  bxe slaby, bkc najlepszy ale też nie wiadomo w których rocznikach montowany(oprócz tych przed liftem do 2006roku). Bo jeżeli okaże się że wszystkie co mi pasują mają felerne motory to będę rozglądał się że przedliftem ale z 2006 czyli końca produkcji. Żona i tak będzie nim częściej jezdzila bo jak wroci do pracy to dzieciaki do szkoły będzie wozić a ja dalej będę się passatem tłukł. Pokazywałem jej inne marki to nie podobają się.

Ojciec ma golfa V 1.9 TDI kod bls przebieg 350 tyś i jeździ tylko wymiana oleju co 10 tyś km 

Opublikowano
1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Wcześniej żabojady miały zawodna elektrykę ale silnikowo dobre HDi i benzyniak i też ok poza jednym wyjatkiem

Francuska to tylko miłość 9_9

Opublikowano
59 minut temu, stempos1980 napisał:

Bo z tym kodem to już wersja poprawiona silnika

A mi znajomy mówił aby nie bls. No czytam że to różnie można trafić,jeden będzie jeździć i jeździć a drugi się posypie po 200tys. Touran i golf 5 to chyba te same silniki miały montowane 

@Narko to ma być właśnie dupowóz😀 dzieci wozić, w gości pojechać w 6 osób od wielkiego dzwona, na wczasy pojechać z rodziną raz na kilka lat

Opublikowano
2 godziny temu, Belaruss820 napisał:

Tak sobie myślę że te które miały się już rozpaść to już się rozpadły, i jak ktoś je składał na nowo to w miarę możliwości pousuwał typowe usterki zamieniając części na te od lepszych modeli. 

A prawda jest taka że jakiego byś nie kupił, to i tak się popsuje, wcześniej czy później. 

Prosta zasada, nie dokładasz raz na jakiś czas to przyjdzie moment że raz dołożysz bardzo dużo

Opublikowano
9 minut temu, bratrolnika napisał:

Tak sobie myślę że te które miały się już rozpaść to już się rozpadły, i jak ktoś je składał na nowo to w miarę możliwości pousuwał typowe usterki zamieniając części na te od lepszych modeli. 

A prawda jest taka że jakiego byś nie kupił, to i tak się popsuje, wcześniej czy później. 

Prosta zasada, nie dokładasz raz na jakiś czas to przyjdzie moment że raz dołożysz bardzo dużo

To prawda. Aby dbać to będzie służył. W niedzielę wybieram się do Żyrardowa oglądać turasa,niecałe 200tys to jeszcze może tak nie wyjeżdżony

Opublikowano
9 minut temu, Belaruss820 napisał:

A mi znajomy mówił aby nie bls. No czytam że to różnie można trafić,jeden będzie jeździć i jeździć a drugi się posypie po 200tys. Touran i golf 5 to chyba te same silniki miały montowane 

@Narko to ma być właśnie dupowóz😀 dzieci wozić, w gości pojechać w 6 osób od wielkiego dzwona, na wczasy pojechać z rodziną raz na kilka lat

Do takich zadan to faktycznie nic lepszego nie trzeba... 

Opublikowano

Ziętarski reklamuje hybrydę Yaris. Niesamowite bo może spalić 4 l.

No kurde tyle to bez ekologi Yaris 1,4 D4d paliła

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v