Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
33 minuty temu, akooo napisał:

@ursus932 wrzuć fotkę tych twoich sprzętów

Były tu już nie raz 😉 , a teraz nawet nie mam w tel żadnego zdjęcia , jak zrobię to wrzuce

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

To zależy co komu potrzeba

Mi 6 nie potrzebna to bym i 30 nie dał.

tak Ci się wydaje 😁

akooo napisał:

Kupić zetora albo białoruś z przodem w dobrych piniondzach i będzie latał.

gdzie białoruś 🤦‍♂️🙆‍♂️

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

W zasadzie do tych maszyn co mam i tym bardziej hodowli to nie , jedyne czego mi brakuje to przedniego napędu 

A kiedyś mówiłeś że i napęd nie potrzebny 🤔

Opublikowano

Pytanie takie dziwne trochę. Raczej nikt na to sensownie nie odpowie. 

Opublikowano
12 minut temu, jacek1296 napisał:

Zapytam z ciekawości: ile KM powinien wg Was mieć główny ciągnik w gospodarstwie 60ha, produkcja tylko roślinna, pola równe klasy głównie 3.

To jak z samochodem, jeden jeździ do kościoła i ma 39KM pod maską, drugi jedzie do tego samego kościoła i ma 200KM

Opublikowano
17 minut temu, danielursus3p napisał:

A kiedyś mówiłeś że i napęd nie potrzebny 🤔

Do tura potrzebny bo szlak czasami trafia 

Opublikowano

rozglądam się za opryskiwaczem ciaganym ok 2.5-3.5 tysiące litrów belka 21-24 na pełnej hydraulice dobrze by było gdyby byla dawką po prędkości skrętny dyszel czy koła,budżet do 24tysiecy.olx i inne portale znane ktoś coś ma albo wie?

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Mi tak samo 

Też te 5 lat temu tak sądziłem.  Jak masz kogoś na stałe do pomocy w gospodarstwie to i 40 hektarów dwoma 60 obronisz pod warunkiem że są w dobrym stanie. Jak robisz wszystko sam i masz koło 40 ha to taki ze 120 KM to nie fanaberia a normalna rzecz. Pomyśl ile czasu Orzesze hektar c360 a ile czasu tym dużym,a paliwa spali podobnie. Wszystkie uprawy zrobisz dwa razy szybciej. A nawet w belarce ten duży nie dostaje po d*pie, jak grabisz trawę to zrobisz szersze pokosy i bele wychodzą ładne i szybciej łąki ubywa. 

Kupisz pierdka 70🐎 a za 2 lata będziesz szukał 120,no ale niki nie zmusi Cię do tego żebyś posłuchał dobrych rad.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, ZetorMisio napisał:

Też te 5 lat temu tak sądziłem.  Jak masz kogoś na stałe do pomocy w gospodarstwie to i 40 hektarów dwoma 60 obronisz pod warunkiem że są w dobrym stanie. Jak robisz wszystko sam i masz koło 40 ha to taki ze 120 KM to nie fanaberia a normalna rzecz. Pomyśl ile czasu Orzesze hektar c360 a ile czasu tym dużym,a paliwa spali podobnie. Wszystkie uprawy zrobisz dwa razy szybciej. A nawet w belarce ten duży nie dostaje po d*pie, jak grabisz trawę to zrobisz szersze pokosy i bele wychodzą ładne i szybciej łąki ubywa. 

Kupisz pierdka 70🐎 a za 2 lata będziesz szukał 120,no ale niki nie zmusi Cię do tego żebyś posłuchał dobrych rad.

I różnica jest taka.że po całym dniu roboty komfortowym ciągnikiem masz jeszcze chęć na nocne igraszki. Po wyjściu z szejdziesiątki to jak byś żebrówką po jajach dostał we łbie jak w ulu.dwa piwa i śpisz jak zabity zając pod miedzą.

Banalne pytanie jak długa i szeroka  + wys. jest maska w mf 255.muszę taką przysposobić do traktorka a w sklepie wysyłkowym nie chce im się mierzyć. Był bym wdzięczny.

Edytowane przez jacek3773
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Cześć 🙂 Rozglądam się za pługiem 3 obrotowym , chciałbym żeby zabierał 45 cm na Skibę ,zabezpieczenia kołkowe . Może ma ktoś taki na sprzedaż ? Lub pomoże w zakupie 🙂 oczywiście używany 😉

Edytowane przez szybki19
Opublikowano

Może ktoś chętny ?

Schładzalnik do mleka Alfa Laval 650 litrów doinwestowany nowy agregat komputer i jeden wentylator 3400 do negocjacji 

Dojarka konwiowa Alfa Laval 800 do negocjacji 

Mazowieckie okolice Pułtuska nr tel:511391457 

Wiecej zdjęć mogę przesłać dla chętnego 

181334247_1158773911251733_4392239683937951749_n (1).jpg

181324994_1796975617151186_1349869678866879133_n.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v