Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, jahooo napisał:

Ja bym wolał tego JD od MTZ-ta, zwłaszcza, jak ma fabryczną kabinę. No chyba, że na 2ha pola, no to nie ma sensu

Ten jest bez kabiny chyba,tak wynika z tego co napisał @mf362

27 minut temu, Ursus932 napisał:

Znajomy nie dość że maskę sam robił do takiego zetora co wygląda przeokropnie to pomalowali go na fioletowo 

Opublikowano
55 minut temu, Belaruss820 napisał:

Ten jest bez kabiny chyba,tak wynika z tego co napisał @mf362

Znajomy nie dość że maskę sam robił do takiego zetora co wygląda przeokropnie to pomalowali go na fioletowo 

Tak bez kabiny jest , ogólnie wrażenia z jazdy oki biegi płynnie się zmienia , szybko się rozpędza ciężko go zdusić  pół bieg też bez zarzutu działa. Kolegi 914 to mol jeden postawić przy tej lokomotywie.

Sam już nie wiem co robić , był jeszcze u tego samego rolnika ford 3 cyl z turem ale prądnica popsuta i popalilo wszystkie kable żarówki.

Opublikowano
5 minut temu, mf362 napisał:

Tak bez kabiny jest , ogólnie wrażenia z jazdy oki biegi płynnie się zmienia , szybko się rozpędza ciężko go zdusić  pół bieg też bez zarzutu działa. Kolegi 914 to mol jeden postawić przy tej lokomotywie.

Sam już nie wiem co robić , był jeszcze u tego samego rolnika ford 3 cyl z turem ale prądnica popsuta i popalilo wszystkie kable żarówki.

tak patrzę że na siłę chcesz się uszczęśliwić zabytkiem z zachodu

• Like 2
Opublikowano

Ty z Łowicza jesteś więc nie wiem czy nie lepiej przez łyszkowice i brzeziny jechać (ja tak zawsze jeżdzę jadąc do łowicza).

A jadac autostrada to zjazd nr 22- nie trzeba jechać dołodzi tylko można w nowosolnej (ok. 3 km od zjazdy) na najbardziej znanym polskim skrzyżowaniu skręcić w lewo w ul. pomorską, po jakiś 7-8 km po lewej stronie ukarze  się szpital

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, szwagier24 napisał:

Ty z Łowicza jesteś więc nie wiem czy nie lepiej przez łyszkowice i brzeziny jechać (ja tak zawsze jeżdzę jadąc do łowicza).

A jadac autostrada to zjazd nr 22- nie trzeba jechać dołodzi tylko można w nowosolnej (ok. 3 km od zjazdy) na najbardziej znanym polskim skrzyżowaniu skręcić w lewo w ul. pomorską, po jakiś 7-8 km po lewej stronie ukarze  się szpital

Ja to albo dk 14 jeździłem przez głowno, syryków,  albo do łyszkowic na autostradę i do a1 i gdzie pasowało tam zjeżdżałem. Teraz małżonka po mnie będzie jechać to szukam najprostszej drogi. 22 zjazd to Łódź Tomaszów? 

Opublikowano
17 godzin temu, Partyzant85 napisał:

Robią jeszcze takie widłaki czy to już przeżytek?

image;s=1000x700

Ktoś wie gdzie można zakupić

na lokalnym targowisku kupowałem cały przegub z zatrzaskiem za 70-80zł i do rozsiewacza czy opryskiwacza w zupełności wystarcza

PRZEGUB WOM KOMPLETNY RURA CYTRYNA G6 48mm - 6FREZ Poczesna - Allegro.pl

Opublikowano

w sklepach i na allegro/olx tyż mają

https://www.olx.pl/oferta/przegob-zewnetrzny-walka-przekaznika-mocy-widlak-zewnetrzny-krzyzak-CID757-IDJKtFe.htmlhttps://www.olx.pl/oferta/walek-przekaznika-mocy-CID757-IDIKwlp.htmlhttps://www.olx.pl/oferta/walek-przekaznika-mocy-frezowany-85cm-CID757-IDJKG2G.html

Opublikowano
8 godzin temu, jahooo napisał:

wyciągnąć gaźnik i zapodac fotki, ważna średnica gardzieli, w necie pokazuje, że to standardowy chiński gaźnik, klon Walbro - tzn patrząc na fotki silnika

Takie wystarczą?

IMG_20210507_160144[1].jpg

IMG_20210507_160204[1].jpg

IMG_20210507_161205[1].jpg

Opublikowano

Panowie - poszukuję wycinarki BVL na 6 kos do kiszonki. Coś w ładnym stanie, w pieniądzach adekwatnych do stanu i w promieniu 150km od Rypinia - macie jakieś namiary na sprzęt warty uwagi?

Opublikowano (edytowane)

rzut oka na kształt silnika wykazał podobieństwo do chinczyków, dalej już łatwo, tylko szukaj z taką samą średnicą gardzieli

Edytowane przez jahooo
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v