Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, rafal4610 napisał:

Pamowie, jaki nie za drogi kompresor kupić? Interesuje mnie 50l i 1 tłok, bo na moje używanie wystarczy. Głównie to pompowanie, dmuchanie, czasem ropownica i ew z czasem coś podmalować. Budżet to ok 500zł. Miałem chęć na Spec aira z Castoramy, ale tam ciśnienie tylko 6 bar podają, gdzie większość ma 8

dziwne bo u nas bije normalnie 8 bar, no chyba że masz na myśli inny model
KOMPRESOR OLEJOWY SPECAIR 275/50 8 BAR 2KM - 7782658435 - oficjalne  archiwum Allegro

Opublikowano
1 godzinę temu, PRIMO napisał:

Darek zbieraj zamówienia od tych co rogacizne trzymają. 

Będziesz miał roboty że hoho. 😁

Już i bez tego mam roboty że ho ho.

Trzy dni wolnego wziąłem to mówię nadrobię.

No i się narobiłem, a za wiele nie nadrobiłem

Na pewno nie tyle co planowałem

1 godzinę temu, Agrest napisał:

Case jx95. Ciekawe jak stan bo cena ok. Zwłaszcza względem zetora

https://www.olx.pl/oferta/case-jx-95-farmall-CID757-IDJzz2M.html

Aż za tani. Cena netto to pewne

Opublikowano
32 minuty temu, ZetorMisio napisał:

Może ktoś chętny na zakup? Lokalizacja LLU, cena do uzgodnienia

IMG_20210420_100209.jpg

IMG_20210420_104834.jpg

A dokładniej skąd z tego LLU może byłby zainteresowany 

Opublikowano

Pany, takie pytanie, bo ja nie w temacie takich materiałów - które najlepiej sie nada do uszczelnienia szpar przy puszkach elektrycznych, w miejscach, gdzie osłona kabla dochodzi do puszki, skrzynki itd? Nie wszędzie dało się dławik jakiś założyć, albo np przez ścianę z zewnątrz do środka jak wchodzi itd.

IMG_20210423_150559218_copy_1040x1850.jpg

Opublikowano
daron64 napisał:

Pany, takie pytanie, bo ja nie w temacie takich materiałów - które najlepiej sie nada do uszczelnienia szpar przy puszkach elektrycznych, w miejscach, gdzie osłona kabla dochodzi do puszki, skrzynki itd? Nie wszędzie dało się dławik jakiś założyć, albo np przez ścianę z zewnątrz do środka jak wchodzi itd.

IMG_20210423_150559218_copy_1040x1850.jpg

klej na gorąco. pałka za 0,50zł

Opublikowano
daron64 napisał:

https://allegro.pl/oferta/wiertarko-wkretarka-parkside-udarowa-psbsa-2ah-10148259603   Co myślicie? Takie z tańszych niby z udarem

ja mam taka idzie jak dzik w pasznik

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, daron64 napisał:

Tylko to już są ciężkie, nieporęczne klunkry. Napewno potrzebujesz z udarem? Zastanów się ile razy w roku coś z udarem wiercisz, i czy Ci to niezbędne, bo udar nich jest słabszy od typowych wiertarek chińskich 500W sieciowych. Ja wolałem kupić lekką wkrętarkę i wiertarkę udarową, bo w tym przypadku sprawdza się powiedzenie, że jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego, nawet energii udaru nie są w stanie podać...

Edytowane przez MF675ursus
  • Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v